Maajoukkueet

Suomen miesten maajoukkue Lodzin MM-kisoihin näyttää tältä – mukana 19 pelaajaa

15.06.
2018
25 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Suomen opiskelijamaajoukkue MM-kisoihin on valittu. Kuva: Mika Hilska

Opiskelijoiden salibandyn MM-kisat starttaavat miesten osalta 26.6. Puolan Lodzissa. Suomi on hallitseva opiskelijoiden maailmanmestari myös miehissä.

Opiskelijoiden MM-kisoihin osallistuvien pelaajien pitää olla 17-25 -vuotiaita ja opiskella yliopistossa/korkeakoulussa tai näihin rinnastettavassa oppilaitoksessa. Mukaan pääsee myös jos on suorittanut tutkinnon edeltävänä vuonna.

Suomen joukkue on 19 pelaajan vahvuinen.

– Näitä pelaajia on tarkkailtu liigaotteluiden yhteydessä, koska opiskelijamaajoukkueella ei ole varsinaista leiritystä lainkaan. Toki osa valituista pelaajista on ollut mukana alle 23-vuotiaiden ja miesten maajoukkueringeissä, U23-maajoukkueen päävalmentaja Lasse Eriksson kommentoi joukkuetta.

Turnauksen erikoisuutena voi pitää sitä, että Ruotsi ei osallistu. Miesten maajoukkue kohtaa alkusarjassa Tshekin ja Japanin.

– Paljon ratkaisee, miten pian pääsemme pelirytmiin kiinni. Merkittävänä näen myös, että saamme hyvän ilmapiirin luotua joukkueen sisällä. Luotan, että pelimme jalostuu turnauksen aikana.

– Menemme maanantaina kisapaikalle Lodziin ja silloin pidämme yhdet harjoitukset. Tiistaina isketään Tshekkiä vastaan ja keskiviikkona kohtaamme Japanin. Torstai on välipäivä, perjantaina välierä ja lauantaina loppuottelu, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Eriksson kommentoi pelillisiä odotuksia.

Miesten maajoukkue OMM-kisoissa
26.-30.6.2018 Lodz, Puola

# Maalivahdit
31 Mikko Kirvesniemi 24 Indians
35 Miro Tuomala 22 Happee

Kenttäpelaajat
2 Albert Koskinen 21 Classic
3 Ville Hirvisuo 25 Visby IBK (SWE)
4 Perttu Koljonen 22 Koovee
5 Markus Markkola 22 Esport Oilers
7 Markus Sipronen 20 Steelers
8 Ville Lastikka 22 Steelers
9 Olli Kinnunen 22 TPS
10 Atte Eronen 22 Classic
11 Tino Salminen 25 Classic
12 Samuli Salomaa 23 Koovee
15 Joel Lahti 23 Happee
16 Jesperi Lindfors 24 Esport Oilers
17 Lauri Viitala 21 Steelers
21 Miko Kailiala 25 TPS
22 Ossi Jalonen 23 EräViikingit
26 Kevin Söderling 22 Sirius (SWE)
27 Olli Laine 22 TPS

Lasse Eriksson päävalmentaja
Mikko Lehto valmentaja
Jussi Sihvonen valmentaja
Tomi Räisänen fysio
Ari Haapalainen hieroja
Petteri Nykky joukkueenjohtaja
Jari Oksanen head of delegation

Opiskelijoiden miesten MM-turnauksen lohkojako ja otteluohjelma
A-lohko: Puola, Singapore, Slovakia, Sveitsi
B-lohko: Japani, Suomi, Tshekki

Suomen ottelut OMM-kisoissa (naiset ja miehet)
Ti 26.6. klo 15 Suomi – Tshekki (miehet)
Ke 27.6. klo 12 Japani – Suomi (miehet)
Ke 27.6. klo 15 Suomi – Japani (naiset)
To 28.6. klo 15 Puola – Suomi (naiset)

Jatkopelit
Pe 29.6.
klo 14 miesten 1. välierä
klo 17 miesten 2. välierä
klo 20 naisten 1. välierä
klo 20 naisten 2. välierä

La 30.6.
klo 10 naisten pronssiottelu
klo 13 miesten pronssiottelu
klo 16 naisten loppuottelu
klo 19 miesten loppuottelu

Teksti: Osittain Salibandyliiton tiedotteesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
15/06/2018
Mikä idea tässäkin turnauksessa on? Itse en ainakaan anna tälle turnaukselle paljoa painoarvoa
Banda
15/06/2018
Eläkeläisten mm-kisat ois kova sana.
Jahas
15/06/2018
Perttu Koljonen Koovee, hmm...
jjoo
15/06/2018
Vähän niinkuin firma sarjaa ulkomailla. Ketään ei kiinnosta, mutta kiva lähteä reissuun. Kuka tämän kustantaa, voiko joku valaista, ei kai liiton piikkiin!
Teme
15/06/2018
Koljonen siirtynyt koovee.
Koooppu
15/06/2018
Lauri Viitalaakaan ei ole julkaistu steelerssin ensikauden joukkueessa ?
Edelliseen
15/06/2018
Siirtyy sveitsiin, jonka vuoksi ei julkaistu. Hieno silti nähdä monta Steelersin miestä joukkueessa.
jappe
15/06/2018
Ois hauska kun tähän heitettäs vielä, että missä koulussa opiskelee. Pääsis huutistelee :D
#51
15/06/2018
Jos itse olisin riittävän pätevä ja mut valittais mukaan nii ei tarvis kahta kertaa miettii menisinkö.. no en helvetissä xD
Jonsku
16/06/2018
Nämä koululaisten mm-kisat on yhtä huikea idea kuin aikanaan oli sählyn B-maajoukkue. Se onneksi kuopattiin aika nopeasti. Myöskään tätä U23 maajoukkuetta ei voi kovin onnistuneena pitää, koska eipä tuon ikäluokan maajoukkueita ole muilla mailla. Siinä sitten pidetään kivoja leirejä Eerikkilässä ja palkka juoksee valkuille....
Jahasjahas
16/06/2018
"Perttu Koljonen Koovee, hmm..."

Pelasi viime kauden Kooveessa. Listan joukkueet siis viime kauden mukaan, sillä kenenkään edustusoikeus uuteen seuraan ei ole vielä alkanut, vaikka siirto olisikin tehty... Vasta 10.7. alkaen edustaa uutta seuraa.
Juuu
16/06/2018
Otetaanpa mallia Ruotsista ja jätetään nämä huuhaa turneet pois kalenterista.
Jahas
16/06/2018
No sitten Miko Kailialan kohdalla on virhe
Jonninmoinen friikki
16/06/2018
Päivän naurut; Nykky jojona & kokonaisuudessaan seitsemän henkilön taustajoukot... halpaa lystiä liitolle!
Ihme kitinää
16/06/2018
Jos laji haluaa kasvaa, niin kaiketi sitä pitää olla jotain muutakin kuin pelkkä A-maajoukkue? Joo, kaikki maksaa, mutta ei kai sitä ilman satsauksia mitään saakaan. Leirit ovat varmasti muutakin kuin pikkukivaa, kenties näyttöpaikkoja omasta osaamisesta ja asenteesta valmennusjohdon suuntaan. Joskus vaikka sitten sinne majuun asti. Maalikoosteiden perusteellako Nykky tekee päätelmät esimerkiksi Ruotsissa pelaavien nykykunnosta? Kait niitä joskus olisi hyvä päästä vähän näkemäänkin. Vähän väliä kitistään, että maajoukkuessa vain ne samat vanhat jatkaa. Koska niitä uusia testataan, edes jossain ympyröissä? Joo, opiskelijoiden MM-kisoja konseptina voidaan miettiä, mutta hyviä ideoita otetaan varmaan vastaan.
Ei ollenkaan friikki
16/06/2018
Eiköhän Nykky mukana olisi liiton maksamana joka tapauksessa. Nyt on saatu vähennettyä yksi palkallinen, kun Nykky hoitaa myös jojon hommat. Hyvä että friikki sait naurut ja kertoi ne tänne, niin me muutkin saadaan edes hymähtää ihmisen yksinkertaisuudelle.
Tarkkailija
16/06/2018
Ei ollenkaan friikki paalutti aikalailla nasevasti omat ajatukseni kommentoijien asiavirheistä, toki "ihme kitinää" asiallisesti komppaamana...

Uskallan vielä väittää, että ruotsilla on edustus mukana ko. kisoissa, ja että #51 olisi kiljuen mukana tiimissä jos olisi valittujen joukossa...
Lahi!❤
17/06/2018
Joel Lahti tulee dominoimaan kentällä ja varsinkin sen ulkopuolella! #LahiKii!
vanhempi
17/06/2018
Jos oletetaan, että Jonsku on tosissaan niin pakko kommentoida. Salibandyssä on nykyään merkittävä määrä kilpapelaajia. Kun laji on ollut jatkuvasti kasvavimpia joukkuelajeja se tarkoittaa, että tosissaan treenaavia laadukkaita nuoria jotka eivät ole enää junnuja on yhä enemmän. He kasvavat urheilijoina yksilöllisesti. Toiset ovat junnutähtiä ja toiset myöhemmässä kehitysvaiheessa. Pelkkä miesten maajoukkue ja sen kesäleirit eivät tue ja kannusta riittävää määrää heistä.
Totta kai isoin työ tehdään seuran yhteydessä mutta ikäkausi, 23v ym liittojohtoiset tapahtumat ovat tärkeä kehityspaikka ja kannuste kaikille niille eteenpäin pyrkiville ja kovaa työtä tekeville nuorille ja nuorta vanhemmille huippu-urheilijoille. Havaintojeni mukaan eri seurojen tavoitteellisesti treenavia tulevia maajoukkuepelaajia on huomioitu hyvin ja tasapuolisesti. Seurat kertovat liitolle ketkä nuorista tekevät huippu-urheilijan työtä. Asiaa arvioitaessa on huomioitava, että Suomella on edessään kulta-ajat jos asiat tehdään hyvin. Nuorten mm- 92 , 94 ikäluokassa hopeaa(vaikka joukkue oli Ruotsia parempi (valmentaja ei saanut yhtenäistettyä joukkuetta). 96-ikäluokka on ollut ikäis-turnauksissa aina huomattavasti Ruotsalaisia parempi (olen ollut seuraamassa tätä ikäluokkaa jo c-junnuista alkaen, eikä ruotsalaiset ole pärjänneet lähellekään). Nämä 96 syntyneet voittivatkin ruotsalaiset aina pystyyn nuorempinakin ja lisäksi mm-kisoissa ja ovatkin arvaukseni mukaan tulevaisuuden voittajen keskiössä. Seuraavana 98-syntyneet olivat myös selkeitä mm-mestareita. Suomi onnistuu muuttamaan tämän 92-98 dominanssin tuleviksi mestaruuksista vain huolehtimalla ko. ikäluokkien pelaajien motivaatiosta laaja-alaisesti. Hyvä keino siinä on luoda erilaisia liittojohtoisia tapahtumia ja joukkueita kuten opisk.MmM ja 23v-joukkue. Jonsku näyttää uskovan, että menestykseen pääsee peesailemalla muita maita kun tosiasiassa mitä erilaisimmat menestystarinat syntyvät juuri siitä että toimii omista lähtökohdista. Joskus se on erilaista kuin muiden toiminta. Suomi on rohkeasti perustanut ko. erilaiset joukkueet ja toiminnot juuri siitä syystä että käsissä on kultaiset ikäluokat 92-98. Tämä juttu johtaa menestykseen mikäli löytyy hyviä valmentajia ja liitto maksaa heille kunnolliset korvaukset. Heille kannattaisi kyllä maksaa enemmän kuin aikaisemmin on ollut tapana.
Timotei
17/06/2018
Hill taisi joskus kuukausi takaperin todeta, että Ruotsin miesten edustus puuttuu yksinkertaisesti siitä syystä, että kisojen vaatimukset täyttäviä, edes lähelle maajoukkuetason pelaajia ei ole, eikä toisaalta haluta lähettää Puolaan mitään Allsvenskan-joukkuetta. Naisten puolellahan Ruotsillakin on edustus ja aiemmin on ollut miehissäkin.
Turkulainen
17/06/2018
Jälleen osoitus suomalaisen koulutusjärjestelmän erinomaisuudesta, jos kerran isommassa Ruotsissa ei ole tarpeeksi hyviä opiskelija-pelaajia?
Jonninmoinen friikki
17/06/2018
Kritiikkini aiemmin kohdistui seitsemän henkilön taustajoukkoihin joista miesten maajoukkueen päävalmentaja on yksi.
Eiköhän neljällä taustahenkilöllä pärjäisi nämä karkelot.
anssi
17/06/2018
Kommentoijat eivät tainneet päästä mukaan kisoihin....
Vanhemmalle
18/06/2018
94-ikäluokka ei saanut kisoista MM-hopeaa. Hävisivät välierässä Sveitsille.
PUOLTAA PAIKKAANSA
23/06/2018
Hienoa, että meillä on tavoitteellisia nuoria, jotka haluavat ja jaksavat yhdistää vaativat opinnot ja tosissaan pelaamisen jopa normaalissa suoritusajassa! Sehän on vain ruotsalaisten oma häpeä, jos heiltä ei isommasta maasta sellaisia riittävästi löydy, jos se nyt oli syy tämänvuotiseen poisjääntiin kisoista. Käsittääkseni kuitenkin lajia pyritään kansainvälistämään ainakin Aasiassa juuri opiskelijasalibandyn kautta. Opiskelijoiden MM-kisat puoltaa siis paikkaansa myös tästä syystä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.