Maajoukkueet

Aki Vilanderista Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja – ”Vahvaa osaamista ja kokemusta”

25.07.
2018
12 Kommenttia
8
Maajoukkueet

Aki Vilander ottaa tyttömaajoukkueen komentoonsa uuden valmennusryhmän kanssa. Kuva: Mika Hilska

Aki Vilander ottaa päävastuun Suomen U19-tyttömaajoukkueen päävalmentajana. Hän jatkaa myös TPS:n naisten liigajoukkueen päävalmentajana ja kuuluu tärkeänä osana naisten maajoukkueen valmennustiimiin.

Vilanderin kanssa Suomen U19-tyttöjä valmentavat Hannu Santanen, Matti Pienihäkkinen ja maalivahtivalmentajana Liisa Kokkonen.

Jo edelliseen U19-tyttöjen valmennustiimiin kuulunut Hannu Santanen vastaa lisäksi FBA:n puolella tyttöjen MAAJOUKKUETIEstä sekä toimii U16-tyttömaajoukkueen päävalmentajana. Matti Pienihäkkinen tuo mukaan vahvan osaamisen kisaikäluokista. Hän on yksi tämän vuosikymmenen menestyneimmistä juniorivalmentajista ja tuo tiimiin mukaan oman osaamisensa. Maalivahtivalmennuksen erityisosaajana U19-tyttömaajoukkueeseen liittyy pitkän ja menestyneen pelaajauran tehnyt Liisa Kokkonen. Kokkonen on ollut mukana FBA MAAJOUKKUETIEn rakentamisessa valmentajana, ja hänen vankka kokemuksensa maalivahtien kehittämisestä ja kansainvälisestä osaamisesta on vahvuus, jonka päälle tyttömaajoukkueen maalivahtivalmennusta rakennetaan.

Muihin TU19-tyttömaajoukkueen toimihenkilöiden rooleihin etsitään vielä sopivia henkilöitä, ja heidät tullaan julkistamaan syksyn aikana.

– Uudessa valmennusryhmässä on vahvaa osaamista ja kokemusta eri osa-alueille, päävalmentaja Aki Vilander kiittää.

– Erityisesti sitä pidän hyvänä juttuna, että pelaajakentän tuntemus on kahdella muulla herralla varsinkin tässä alkuvaiheessa itseäni kovemmalla tasolla. Tunnen hyvin Hannun ja Matin jo entuudestaan, mutta kyllä nyt ensimmäistä kertaa yhdessä tavatessamme välittyi nopeasti se fiilis, että omistautumista ei tule projektin aikana puuttumaan. Liisan kanssa ollaan muutama tapahtuma tehty yhdessä töitä, ja se millä jämäkkyydellä hän asiat viestii sekä miten ammattimainen suhde hänellä pelaajiin on, teki minuun suuren vaikutuksen. On kunnia päästä toimimaan tässä tiimissä.

Vielä tämän vuoden puolella U19-tytöillä on edessä kaksi isompaa tapahtumaa: Ruotsi-ottelut ja EFT.

– Ensimmäisten tapahtumien aikana tärkein juttu ehdottomasti on tutustua pelaajiin ja tutustuttaa pelaajat uuteen valmennusryhmään sekä maajoukkueen toimintatapoihin. Pelaajien suuntaan halutaan alusta lähtien viestiä niitä vaatimuksia, joita kansainvälisen tason peli tällä hetkellä asettaa yksittäiselle pelaajalle sekä milloin ja missä lopulta se kovin työ unelmien eteen tehdään, Vilander linjaa.

– Olemme nyt luoneet vahvan polun jota lähdetään etenemään yhdessä kohti yhteistä unelmaa, kovaa salibandymiestä Seppo Pulkkista lainaten ”Kanna vastuusi” -teeman mukaisesti.

Uuden päävalmentajan käsitys hänen omasta roolistaan on selkeä.

– Minun vastuullani on, että viesti pelaajille maajoukkueen vaatimuksista on riittävän selkeä ja saadaan kasvatettua seurojen ja urheiluakatemioiden tukemana voittavia urheilijoita maajoukkueeseen. Oikealla hetkellä pitää myös löytää oikeat pelaajat pelille, ja tiedän, että pystymme tekemään rehellisiä ja tarvittaessa koviakin päätöksiä. Lopulta voittavan tuloksen ulosmittaaminen merkitsee kisatilanteessa ja siinä kohtaa ei voida olla vain iloisia, jos meillä on hyviä urheilijoita – asiat matkan varrella täytyy olla tehty niin isolla laadulla, että voidaan vakaalla itseluottamuksella voittamista tavoitella.

Päävalmentaja Vilander haluaa jo nyt heittää pelaajien mietittäväksi ajatuksen:

– Matka on pitkä ja matkalla riittää varmasti ulkopuolisiakin oppaita, tärkein muistaa kuitenkin se, että mihin voidaan itse vaikuttaa, lopulta merkitsee.

U19-tyttömaajoukkue kokoontuu seuraavaksi 28.8.2018 Eerikkilään ja pitää pienen testipainotteisen leirin, josta ryhmä siirtyy lauantaina pääkaupunkiseudulle. U19-tyttömaajoukkueen pelit ovat lauantaina ja sunnuntaina.

Toinen U19-tyttömaajoukkueen syksyn tapahtuma on Sveitsin ranskankielisellä alueella Neuenburgissa. Samassa paikassa pidetään myös ikäluokan seuraavat MM-kisat keväällä 2020. U19-tyttömaajoukkue matkustaa Sveitsiin 8.11.2018 torstaina ja palaa kotimaahan sunnuntaina 11.11.2018.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
#51
25/07/2018
Otsikosta ei käynyt ilmi että kyseessä oli tyttöjen joukkue, miksei otsikkoon voida vaan lisätä sana naisten/tyttöjen?
Medialukutaito
25/07/2018
Kuvasta pystyi päättelemään aika hyvin, että kyse on tytöistä. 😊

Hienoa työtä teette Pääkallossa - mahtavaa, kun naistenkin asioista kirjoitetaan paljon. 😊
Arto Kilponen
25/07/2018
Minustakin voisi olla ihan aiheellista laittaa otsikkoon vaikka yksi T-kirjain lisää, eli "Aki Vilanderista Suomen TU19-maajoukkueen päävalmentaja – ”Vahvaa osaamista ja kokemusta”. Jos taas halutaan klikkejä kalastaa, niin ottakaa myös se "U19-"-pois siitä.

Nuo kuvathan nyt voivat olla milloin mistäkin, niin ei niistä kannata lähteä mitään johtopäätöksiä tekemään.
Medialukutaito
25/07/2018
Enpä ainakaan itse muista, että Pääkallossa olisi koskaan käytetty juttuun liittymätöntä kuvaa.
Sjarmo
25/07/2018
MEDIALUKUTAIDOLLE:

Höpöhöpö. Varsinkin valmentajien kuvat voivat tässä julkaisussa olla mistä tahansa. Taustalla liikkuvat ihmiset eivät ole tarkoitettu tulkittavaksi. Tässäkään tapauksessa taustalla ei taida juoksennella tyttömaajoukkueen, vaan aikuisten maajoukkueen pelaajia.
Ugh
25/07/2018
Aki tietää voittamisesta kaiken. Eiku?
Medialukutaito
25/07/2018
Mitä nyt selasin maajoukkue- ja liigaosioista näkösällä olevat jutut, en löytänyt asiaan liittymätöntä kuvaa, mutta ehkä mulla ei vaan oo tarpeeks kriittisiä laseja päässä.
Hyvä Matti
25/07/2018
Kyllähän seuraavissa tyttöjen kisoissa joukkueen rungon muodostavat Matin valmennuksessa olevat tai olleet tytöt. Nyt on saatu oikea mies oikeaan paikkaan.
Kysymys?
25/07/2018
Missä on Matti Kaipio? Miten suomen paras valmentaja on voitu ohittaa valinnoissa?
Huippu valmennus saatu tytöille
25/07/2018
Nyt on valmennus ainakin kohdillaan. Aki ja Matti täydentävät loistavasti toisiaan.
Kolmaspyörä
26/07/2018
Toivottavasti valmennuksen kolmaspyörä tajuaa pysyä taustalla ja antaa Akin ja Matin hoitaa hommat.
Kooveesta
26/07/2018
Kyseinen kolmas pyörä kyllä ymmärtää osaamisensa tason noihin kahteen verrattuna. Toivottavasti ainakin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.