Oululainen liigaseura vahvistuu Latvian maajoukkuehyökkääjällä

Anna Ankudinova (kesk.) esiintyi viime joulukuussa MM-kisoissa Latvian maajoukkueessa. Kuva: IFF

Anna Ankudinova (kesk.) esiintyi viime joulukuussa MM-kisoissa Latvian maajoukkueessa. Kuva: IFF

Oululainen SS Rankat Ankat hankki riveihinsä ulkomaalaispelaajan. Latvialainen Anna Ankudinova saapuu naisten Salibandyliigaan kotimaansa kentiltä.

2002-ikäluokan hyökkääjä on jo noussut Latvian maajoukkueen mukaan.

Viime joulukuun MM-kisoissa Ankudinova pelasi seitsemän ottelua ja iski niissä yhden maalin. Päättyneellä liigakaudella hän pelasi Latvian pääsarjajoukkue Kekavas Bulldogsin riveissä.

Latvian salibandyliitto uutisoi Ankudinovan siirrosta Facebook-sivullaan.

6 comments

  1. Mitä sillä mailataidolla tekee kun 30kg painavammat pelaajat taklaa yli laidan?

  2. IFF:n pelaajakortin mukaan 163cm pitkä pelaaja, joka ei näytä ihan kevytrakenteisimmalta eli varmaan 60 kg menee painossa rikki. Ilmankos me ollaan naisissa fysiikassa/liikkeessä jäljessä montaa maata, kun meillä on 90 kiloisia pelaajia liiga täynnä. :-/

  3. Tulee dominoimaan liigassa muutaman vuoden sisään, ensimmäinen kausi mennee vielä totutellessa, mutta sitten alkaa tapahtua.

  4. Voi huoh, vai että naisten liigassa ”taklataan”? Naisten liigassa pelataan hyvinkin siistiä peliä, eikä ylilyöntejä tule kuten esim miesten sarjassa. Koko ei ole koskaan ollut este, esim. viime kausina kentällä on ollut tuota likkaa paaaaaljon pienempiä pelureita ja he ovat pärjänneet ihan kelvollisesti. Kyllä 16-vuotias alkaa jo kokonsakin puolesta sopia liigaan. Salibandy menee jatkuvasti urheilullisempaan suuntaan ja ne körmyt vanhanliiton pelaajat ovat pian mennyttä talvea. Hyvä että Suomeen saadaan muualta maailmalta vahvistuksia. Pron tsekkipeluri todisti sen, että muualta hankittu voima voi olla se ratkaiseva voima.

  5. Kaupit jallitteli isoja tehopisteitä jo 14-15 vuotiaana ja vastustajat pyörivät hölmistyneinä ympyrää :). Eli, pelaajan koolla ei ole pisarankaan merkitystä.