Iso siirtouutinen varmistui: Kaupin siskokset jatkavat uraansa Ruotsin mestarijoukkueessa

Veera ja Oona Kauppi siirtyvät maailman parhaan seurajoukkueen, IKSUn, riveihin. Kuva: Esa Takalo

Veera ja Oona Kauppi siirtyvät maailman parhaan seurajoukkueen, IKSUn, riveihin. Kuva: Esa Takalo

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi aiemmin, että hallitseva Ruotsin mestarijoukkue IKSU olisi lähellä hankkia Veera ja Oona Kaupin riveihinsä. Lopulta siirto varmistui keskiviikkona.

Aftonbladet uutisoi tiistaina, että Ruotsin Superliigan mestaruuden viime kaudella voittanut IKSU olisi viemässä siirtotaiston muita seuroja vastaan. Huippusiirto varmistui, kun keskiviikkona IKSU kertoi, että Kaupin siskot olivat tehneet valintansa.

IKSU on voittanut Ruotsin liigan mestaruuden kahtena peräkkäisenä vuonna. Seura vei viime syksynä nimiinsä myös Seinäjoella järjestetyn seurajoukkueiden mestaruusturnauksen, Champions Cupin.

Uumajalaisseuran lisäksi vahvimmin siskosten perässä olivat Aftonbladetin tietojen mukaan Pixbo Wallenstam ja KAIS Mora.

– Haluamme auttaa joukkuetta menestymään ja samalla kehittää itseämme uudessa liigassa. On hieno haaste siirtyä Uumajaan ja IKSUun. Edessä on paljon uutta, kuten ruotsin kielen oppiminen kentän ulkopuolella, Kaupit kommetoivat siirtoa seuran sivuilla.

Päivää vaille 21-vuotiaat Kaupin siskot olivat viime vuoden joulukuussa mukana voittamassa MM-hopeaa Bratislavasta Suomen paidassa.

Hyökkääjät tekivät ensiesiintymisensä liigakentillä jo kaudella 2011–2012. Sekä keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä Veera Kauppi on pelannut Salibandyliigassa 95 ottelua tehopistein 138+118=256.

Oona Kaupilla pelejä on alla 87, joissa pisteitä on kertynyt 139+66=205.

Lisäksi Veera Kauppi valittiin viime vuoden maailman parhaaksi naispelaajaksi.

Päivitetty klo 18.45: Juttua päivitetty kauttaaltaan Kauppien siirron varmistuttua keskiviikkona.

24 comments

  1. Kuinka niin? Totta kai Kauppien menetys on suuri isku Kooveelle, mutta joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan, ja se joukkue on edelleen olemassa vaikka Kaupit lähtisivätkin. Uusi valmennus, uusia pelaajia, uusia tapoja tehdä asioita. Vaatimustaso nousee ja sitä kautta tulee tuloksia. Ei välttämättä heti ensi kaudella, mutta tulevaisuudessa.

    Turha sieltä Clasdicin leiristä on mestaruusviiriä vielä heiluttaa, kausi ei ole vielä edes alkanut 😉

  2. Mikäli huhut Tampereen suunnilta paikkansa pitää niin ei ole riemusoittoa Classicille luvassa ensi kaudella.Pro ja Pss vie ja muut vikisee.

  3. Kooveessa osataan tämä ”meillä on nuori joukkue ja tavoitteemme ovat tulevaisuudessa kauempana” -patenttiselitys. Sitä nyt tullu 10 vuotta putkeen. No, samalla selityksellä pärjää vielä monta vuotta.

  4. Mikä nyt noin hiertää? Sekö, ettei kaksoset tulleetkaan Classiciin? Minä en selittele mitään! Fakta on vain se, että kun toimintatavat muuttuvat uuden valmennuksen myötä, voi siihen tavan omaksumiseen mennä aikaa. Ei sillä, voi niitä hyviäkin tuloksia tulla jo tulevalla kaudella.

  5. JONSKULLE:

    En tiedä mitä Classic-katkeruutta siellä päässä on, kun sinä toistuvasti tuot ko seuraa ilmi keskustelussa. Mutta eiköhän se ole selvää ettei isi-Kauppi ole koskaan ollut päästämässä tyttöjään naapuriin.

  6. Mahtavaa Kaupit ja tsemppiä Ruotsiin!

    Voisi kuvitella, että ensi kaudella etelän joukkueet ottavat kärkipaikat liigassa. Maajoukkueleirivalintojen perusteella Classicissa ei ensi kaudella nähdä Alankoa, Rantasta eikä Sipiläistä. Kun sieltä kerran lähtevät vielä Nieminen ja Luomaniemi, alkaa pajatso olla aika tyhjä.

  7. KAIKKIEN KAVERI:

    Ei minulla ole mitään katkeruutta ketään kohtaan. Jonskulla taas tuntuu olevan jotain Kooveeta kohtaan…

  8. JONSKULLE:

    No hienoa. Tulkitsin sinulla olevan jotain Classic vastaan, kun siinä missä JONSKU kirjoitti molemmissa viesteissään Kooveesta, niin sinä vastaavasti pelasit Classic-korttia.

  9. Kooveella ei ole mitään hätää ensi kaudella: liigarosterissa riittää leveyttä ja A-C tyttöjoukkueista löytyy monia jotka haastavat liiganaisia peliajasta.

    Classicin sen sijaan pitää olla huolissaan, kun kaikki vanhat lopettivat kun ei ole enää kivaa kun varmaa finaalipaikkaa ei ole luvassa ja ei ole kiva treenata nuorten kanssa.

  10. Mutta eihän kooveella ole edes a-tyttöjä? ainakaan sm-tasolle menossa.

  11. Joo uusia pelaajia ja uusi valmennus. Uusia toimintatapoja jne. Monta kaunista asiaa on luvattu, mutta yksi on ja pysyy. Vieraspelien ruokailut motarin levähdysalueella pahvilautasilta.
    Mahtaa olla kaupeille iso shokki kun pelireissuilla pääsee syömään ihan oikeaan ravintolaan!

  12. ”Vieraspelien ruokailut motarin levähdysalueella pahvilautasilta.”

    Sitkeässä elää tämäkin. Oletko itse ollut paikalla, vai kuullut huhuna? Jos et ole itse nähnyt, niin suosittelen tsekkaamaan faktat kuntoon ensin ja huutelemaan vasta sitten.

  13. ”Sitkeässä elää tämäkin.”

    Juuri näin, nimittäin tämä on sitä fake newsiä.

    Tosiasia kun on se, että nykyään syödään bussissa ”vauhdissa” ilman että bussin pitää erikseen pysähtyä levähdysalueelle. Toki pahvilautasilta mutta kokoajan etenevässä liikkeessä.

  14. Kyllä, jos mj valinnat kertovat siitä että rantanen(os rantala), ella alanko eivät jatka Classicissa,on ensi kausi kyllä mielenkiintoinen joukkueen osalta. Myös sipiläinen kysymysmerkki. Kuten myös kooveen kohtalo. Sarja tasoittuu..

  15. Ei näytä kyllä hyvältä kooveen tyttö ja naistoiminta. Seuralla ei ole tyttöjoukkueita edes A-, B- tai C-tyttöjen SM-karsinnoissa joten sieltä ei kyllä apuja ole tulossa vähään aikaan. Kaikki parhaat junnut ovat kaikonneet Pirkkoihin tai Classiciin. Ja nyt on todennäköistä että naisten joukkuettakaan ei nähdä jatkossa liiga A:ssa. Mitä siellä on tehty väärin tässä kevään aikana. Osaako joku valaista?

  16. ”Kooveella ei ole mitään hätää ensi kaudella: liigarosterissa riittää leveyttä ja A-C tyttöjoukkueista löytyy monia jotka haastavat liiganaisia peliajasta.”

    Saisiko näistä A-C tytöistä vaikka kolme esimerkkiä?

  17. ”Saisiko näistä A-C tytöistä vaikka kolme esimerkkiä?”

    Minä puhu vähe hyvä soomi? Minkälaisia esimerkkejä haluat vielä toistaiseksi olevasta abstraktiasiasta (lue: eletään heinäkuuta)? Eiköhän ensi kausi ”tuota” kolmea hyvää esimerkkiä nähtäväksi.

  18. ”Saisiko näistä A-C tytöistä vaikka kolme esimerkkiä?”

    En usko Arton juurikaan seuraavat nais-/tyttösalibandyä, mutta jos sanon googlettamatta että Ruostila x 2 on hyviä esimerkkejä.

  19. Selvä, kiitos näistä. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan Ruostiloiden ensi kautta Kooveen edustuksessa.

  20. Loistava uutinen! Ehdottomasti paras valinta tarjolla olleista vaihtoehdoista.

  21. Kaupit tekivät 67 Kooveen 122:stä maalista.
    Sanonpahan vaan että aukko joka jää on todella iso.
    Onni on se, että naisten liigan taso on mitä on.
    Jos sanon, että neljäsosalla on suuria vaikeuksia vetää kausi läpi rahoitusvaikeuksien vuoksi, olen aika lähellä.

  22. JANIIMPÄ:lle tuo on vielä niin päin, että neljäsosalla EI ole vaikeuksia vetää kautta läpi raha-asioiden vuoksi. En ihmettele suuntausta ulkomaille.