Ulkomaat

Ruotsalaislehti: Mika Kohonen neuvottelee sopimuksesta Falunin kanssa?

02.08.
2018
4 Kommenttia
4
Ulkomaat

Ruotsista kantautuneiden tietojen mukaan Mika Kohonen on neuvotellut uran jatkosta Falunin kanssa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsalaislehti Aftonbladetin urheiluosio Sportbladet julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan suomalainen salibandytähti Mika Kohonen, 41, ja huippuseura Falun ovat käyneet sopimusneuvotteluita ensi kaudesta.

Kohonen edusti viime kaudella Helsingborgia, mutta konkarilla ei ole tällä hetkellä seuraa. Sportbladetin artikkelin taustalla on kaksi eri lähdettä, joista toisen mukaan legendaa oltaisiin hankkimassa joukkueeseen puolustajaksi.

Syyksi tähän nimetään eritoten se, että maajoukkuepuolustaja Thomas Holmgren päätti pitää ”aikalisän” urallaan ja Falun ei saanut hankittua Emil Lundmarkia Örebrosta. Kohonen on pelannut pääosan mittavasta urastaan sentterinä, mutta viime kausina hänet on nähty myös puolustajan paikalla.

Sekä Falun että Kohonen olivat asiasta vaitonaisia.

– Juuri nyt minulla ei ole mitään kommentoitavaa tulevaisuuden suhteen, sillä ei ole mitään kerrottavaa, Kohonen sanoi lehdelle.

Falunin päävalmentaja Thomas Brottman sanoi sen sijaan, että hän ei ole tietoinen, että joukkue olisi neuvottelemassa uuden pelaajan kanssa.

Lehti kysyi Kohoselta, että onko hänellä halua jatkaa vielä pelaamista ja vastaus kysymykseen oli selkeä, mutta päätöksiin vaikuttavat myös muut tekijät.

– Asia on niin. Katsotaan mitä tässä tapahtuu. Mitä sitten tapahtuukaan, niin perhe tulee ensin ja salibandy seuraavana järjestyksessä, Kohonen kertoi.

Kohosta on huhuttu kevään ja kesän aikana hänen vanhaan seuraansa Strovretaan, ja yhtenä tekijänä on pidetty sitä, että Kohosen perhe asuu edelleen Uppsalassa. Falun, ja hallitseva mestari Storvreta ovat molemmat voittaneet neljä maan mestaruutta tällä vuosikymmenellä. Falun on kivunnut Euroopan valtiaaksi yhtä monta kertaa.

Kohosen ura Ruotsissa on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs ja konkaria pidetään maailman kaikkien aikojen parhaana pelaajana. Palkintokaapista löytyy kolme maailmanmestaruutta, neljä Ruotsin mestaruutta ja hänet on arvostettu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi. Tammikuussa 2017 Kohonen rikkoi ensimmäisenä pelaajana 1000 tehopisteen (runkosarja+pudotuspelit) rajan Ruotsissa.

Kohonen ei ole ollut mukana kesän maajoukkueleireillä, mutta hän on ilmoittanut tavoitteekseen joulukuun MM-kisat Prahassa.

Lisää aiheesta:
Sportbladetin juttu
Innebandymagazinetin juttu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tomppa
03/08/2018
Hoh hoh vielä jaksaa näköjään. Melkein jo viimeset 10v on puhuttu jo kohosen lopettamisesta mut ei se näytä koskaan lopettavan. Hyvä vaan jos saa peliaikaa mutta joskus ns. Ois hyvä lopettaa huipullakin
Edelleen
03/08/2018
Minua parempi tilanne hänellä, sillä minullakaan ei vielä seuraa tiedossa, mutta häntä tämän mukaan kyselty johonkin seuraan, mitä ei minulle ole käynyt vielä ainakaan.
Katsoja
03/08/2018
Onhan nämä huhutkin mielenkiintoisia mutta ehkä vielä mielenkiintoisempaa olisi jos liigan harjoitusotteluista saisi taustatieto. Varmaankin resurssikysymys?
Preseason on kuitenkin käynnissä täysillä ja pääkallo on ainoa salibandyn media josta tietoa voisi saadaa jos ei itse pääse otteluita katsomaan.
Kimmo
09/08/2018
Saisihan tuo meille tulla pelaamaan Saksaan! :) Tervetuloa vaan!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.