AC HaKin paras pistemies: ”Korvauksia jäi maksamatta”

Tommi Vappula nakutti viime kaudella Salibandyliigan runkosarjassa tehot 35+12=47. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommi Vappula nakutti viime kaudella Salibandyliigan runkosarjassa tehot 35+12=47. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vantaan Sanomat uutisoi viikonloppuna miesten Salibandyliigasta pudonneen AC HaKin palkkarästeistä. Neljä kautta HaKia edustanut Tommi Vappula on yksi niistä pelaajista, jotka eivät ole saaneet kaikkia sovittuja korvauksia.

– Joitakin korvauksia on jäänyt maksamatta, Vappula myöntää Pääkallo.fi:lle.

– Olen kuitenkin sopinut asiat seuran kanssa ja ymmärrän tilanteen täysin, nykyään Tapanilan Erää edustava Vappula jatkaa.

Vappulan kohdalla kyse on pienistä summista, eikä miehellä ole vaatimuksia vanhaa seuraansa kohtaan. Hänen mukaansa asiat seurassa hoidettiin hyvin palkkiorästejä lukuun ottamatta. Vappula jopa harkitsi jäämistä HaKiin vielä tulevaksi kaudeksikin, mutta kun joukkue ympäriltä hajosi, oli miehen helppo vaihtaa maisemaa.

Vantaan Sanomien jutussa kukaan HaKin viime kauden johtoportaan jäsenistä ei suostunut ottamaan vastuuta palkkarästeistä.

Vappula oli tehnyt pelaajasopimukset joukkueenjohtaja Kari Väkiparran ja manageri Mika Hedströmin kanssa. Samoin korvausasiat oli sovittu heidän kanssaan pelaajasopimuksissa. Vappulan mukaan viime kädessä asioista kuitenkin vastasi puheenjohtaja Tero Sinisalo.

HaKi putosi vaikean kauden päätteeksi Salibandyliigasta. Kesällä edustusjoukkueen toiminta siirtyi Tiikerien alaisuuteen.

– Kaudesta jäi hiukan kaksijakoinen maku. Alkukausi oli meiltä nihkeää ja yhteisen sävelen löytäminen kesti kauan. Toiselle puoliskolle sävel alkoi löytymään ja pelitkin rupesivat paranemaan. Harmittavasti jäätiin sitten vain pisteen päähän karsintapaikasta.

– Mulle jäi hyvä kuva HaKista. Vuodet siellä olivat erittäin hyviä, pelillisessä suorituksessa oli välillä parantamisen varaa, mutta joukkuehenki oli joka vuosi erinomainen. Toivottavasti HaKi saa vielä jonakin päivänä edustusjoukkueen jalkeille, Vappula päättää.

Lisää aiheesta:
Vantaan Sanomat: AC HaKi jätti pelaajapalkkioita maksamatta

4 comments

  1. ”- Joitakin korvauksia on jäänyt maksamatta, Vappula myöntää Pääkallo.fi:lle.”

    kaikki 50 € ?

  2. Jos Väkiparta ja Hedström ovat nimikirjoituksillaan varmentaneet jonkun sopimuksen, niin totta kai he ovat vastuussa siitä, jos he eivät ole noudattaneet sopimuksessa sovittuja ehtoja ja toimia. Ei muuta kuin käräjille.

  3. Ei ne nyt varmaan omissa nimissään mitään sopineet tai tahallaan vahinkoa aiheuttaneet. Ihme keittiölakimiehiä täällä liikkuu. Mee sinne käräjille aamusta ja iltapäivällä rahojen kanssa kotiin.

  4. Vähän kyllä ihmettelen tuota ac hakin touhua. Onko seura kokonaan jo luovuttanut? Vaikka ei nyt aiheeseen mitenkään erityisesti liitykkään, niin eikös kuitenkin oltaisi hyvä edustusjoukkue Divariin saatu, jos esim. Vappulakin sinne olisi jäänyt? Loput pelaajat oltaisiin siis voitu kasata seuran b-junioreista, jaa muutamasta esim. 2-divarin täsmähankinnasta. Tavoitteena olisi voinut olla se sarjapaikan säilyttäminen, mutta jos joukkue olisi saatu pidettyä kasassa vaikka seuraavat neljä vuotta, olisi nuorella joukkueella hyvät saumat liigaseuraksi esim. 2014.

    Todennäköisesti siis ei ollut seuralla rahaa, Divarikausi kuitenkin on aika kallis. Jos talous olisi ollut kunnossa, Divaria oltaisiin varmastikkin pelattu.