Aktiivisempi Superliiga

Viime kausi alkoi meiltä nihkeästi. Olimme viiden pelin jälkeen sarjassa kolmanneksi viimeisenä, joten nyt täytyy olla tyytyväinen, että kahdesta ensimmäisestä pelistä tuli kaksi voittoa. Ensin kaatui Sirius 5-4 ja perään AIK 7-5.

Vielä ei kannata lähteä raketteja ampumaan, mutta on tärkeää, että porukka on hereillä heti alusta lähtien. Peli-ilme ja asenne ovat kunnossa, pallollisen pelin kanssa on vielä tekemistä. Kahden ensimmäisen matsin maalilukemat eivät kerro koko totuutta, ne hieman mairittelevat vastustajia.

Täytyy myös mainita, että Hannes on kuuma pelaaja tällä hetkellä. Hän jatkaa siitä, mihin jäi viime kauden finaaleissa. Vaikka ilkeät kielet laulavat, että Hannes Öhman on menneen talven lumia, on hän edelleen iskussa.

Se Storvretasta. Mennään muihin aiheisiin. Kauden alussa täällä on noussut esiin muutama kuuma peruna. Ehkä eniten ihmetystä ovat aiheuttaneet vaisut yleisömäärät. Ne ovat olleet pienempiä kuin porukka on odottanut, vaikka ensimmäisestä kierroksesta oli vielä rakennettu paikalliskierros.

Niillä joukkueilla, joilla on yleensä aina paljon väkeä katsomossa, oli sitä nytkin, mutta monella muulla paikkakunnalla oli ongelmia. Meillä oli kotipelissä väkeä, mutta tunnelma oli laimea. Syytä yleisökatoon ja vaisuuteen en osaa sanoa, mutta olemme viisaampia, kun kausi etenee. Ehkä ihmiset eivät vain ole vielä löytäneet katsomoihin ekoilla kierroksilla.

Toinen kuuma peruna on maalimäärät, varsinkin Täbyn peleissä. Kahden ottelun jälkeen heidän maalisuhde 19-11. Jutustelin asiasta vähän Rickienkin kanssa. Heillä on raudanluja hyökkäys ja otteluissa varmasti sattuu ja tapahtuu. Täbyn tulokset ovat enemmän Suomen liigan tyylisiä. Täällä ei ole totuttu koviin maalimääriin, ainakaan molempiin suuntiin. Ruotsissa pelataan vähemmän hurlumheitä, ja päättyihin Suomessa juuri FBT Pori-Koovee 10-11. Todennäköisesti täällä ollaan kuitenkin menossa enemmän Suomen suuntaan muidenkin kuin Täbyn osalta.

Kahden hävityn MM-finaalin jälkeen ”paniikkinappula” on enemmän tai vähemmän pohjassa. Liitto ja monet muut tahot ovat tiukasti keskustelleet Superliigan ja varsinkin miesten maajoukkueen pelityylistä. Peli muuttuu varmasti pitkässä juoksussa aktiivisemmaksi ja nopeammaksi täällä. Moni joukkue on jo nyt muuttanut peliään. Radikaalisti muutos näkyy viiden vuoden päästä.

4 comments

  1. Mahtavaa saada blogien kautta sisäpiirinäkemyksiä Superliigasta ja vieläpä Mika Kohosen näppäimistöltä!

    Hauskaa olisi saada vaikkapa jonkun vierailevan kynän toimesta silloin tällöin näkemyksiä Saksan ja Tsekin liigoista – miksei myöskin ihan puhdasta Divari -blogia.

    Kun pari blogistia hyppäisi vielä karavaaniin mukaan, niin uusia kirjoituksia voisi odottaa ilmestyvän 3-4 kertaa viikossa.

  2. Fantastiskt! Kovin mahdollinen kaappaus Pääkallolta. Odotusarvot ovat korkeat ja eivät ne tämän ensimäisen kirjoituksen jälkeen ainakaan laskeneet.

    Toivottasti Mihulla on aikaa ja intoa kirjoittaa säännöllisesti.

  3. En olisi millään uskonut, että tulisit pääkallon bloggaajaksi.
    Olisi kiva jos pureutuisit hiukan myös ruotsalaisiin pelajiin, niihin jotka ovat vielä vähän tuntemattomia, mutta nousevia staroja.Tsemppiä !