Classic-ikoni Saarinen: ”Pölläseltä löytyy muutama uskomaton kikka”

Johdattaako Katriina "Kassu" Saarinen Classicin viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen?

Johdattaako Katriina "Kassu" Saarinen Classicin viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen?

Naisten liiga käynnistyy perjantaina. Millaisin miettein kauteen lähtee neljä viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneen Classicin kapteeni Katriina ”Kassu” Saarinen, siitä otti selvää asiantuntijamme Minna Hekanaho.

Olen ennakoinut teidät mestariehdokkaaksi numero 1. Mitä olet mieltä moisesta?

– Ennakot on toki ihan viihdyttäviä ja mukavia lueskella. Mulle on kuitenkin aika lailla sama mitä veikkaillaan, koska pelit ratkaistaan sitten kentällä.

Mitä joukkueita pidät vaarallisimpina haastajinanne?

– Yleensä vaarallisin joukkue on aina se, jota vastaan juuri sillä hetkellä pelataan. Tietysti jos kokonaiskuvaa katsoo, niin liiga on viime vuosina ollut melko kaksijakoinen, joten eiköhän ne kärkipään porukat löydy samoilta suunnilta kuin viime kaudella.

Miten joukkueenne on muuttunut viime kaudesta?

– Runko pysyi hyvin kasassa ja muutama uusi pelaaja tuli mukaan. Eliisa Alanko varmasti tuo sellaista liikettä ja maalintekotaitoa, kuten häneltä on aiemminkin nähty. Lisäksi Alisa Pöllästä voidaan myös pitää ”uutena” pelaajana, koska lähes koko viime kausi meni loukkaantuneena. Nyt ”Allulla” on ollut hurja draivi päällä ja varastosta löytyy muutama aivan uskomaton kikka. Junnuikäisistä pelaajista muutkin ovat kehittyneet kesän aikana, joten joukkueessa on hyvä kilpailutilanne. Uskon, että näemme alkavalla kaudella entistä paremman Classicin.

Itsellesi on tulossa paljon pelejä, kun liigan lisäksi pelaat kovia minuutteja Eurocupissa ja maajoukkueessa. Miten pidät mielesi ja kroppasi vireessä koko pitkän kauden monine ”huippuineen”?

– Joo, melko haastava syyskausi on tosiaan edessä. Otan sen vastaan mielenkiintoisena mahdollisuutena oppia ja kokea uusia asioita. Kroppaa ja mieltä pitää toki kuunnella entistä paremmin, ettei lähde hakkaamaan päätä seinään. Välillä koitan saada ajatukset pois peliasioista, siinä onkin edelleen opettelemista. Huikee kausi kuitenkin edessä, niin vähän vanhemmallakin pelaajalla mielenkiinto ja into syttyy taas ihan eri tavalla.

Sano vielä jotain millä houkuttelisit liigapeleihin katsojia sankoin joukoin?

– Mä olen vähän huono houkuttelemaan ketään katsomoon, koska mua itseäni ei tarvis houkutella. Suosittelisin kuitenkin seuraamaan tarkasti esimerkiksi Pöllästä, joka Tiia Raitasen kanssa johtaa Classicin nuoremman sukupolven tulemista. Maagisia suorituksia luvassa myös muilta.