SB Naantali luopui sarjapaikastaan – Länsilohkossa enää 6 joukkuetta

Naisten divarissa koettiin jo toinen sarjasta luopuminen, kun SB Naantalin edustajat ilmoittivat liitolle jättävänsä leikin kesken. Salibandyliiton kilpailuvaliokunta kokoontui perjantaina päättämään naisten divarin kohtalosta alkavalle kaudelle.

SB Naantalin naiset osallistuivat vielä kaksi viikkoa sitten Suomen Cupin 1. kierrokselle, joista oli tuloksena tappiot jokaisessa ottelussa. Kun jo aiemmin kesällä naisten divarin Länsilohkon sarjapaikasta luopui OLS2, niin alunperin kahdeksan joukkueen länsilohkoksi suunniteltu sarja supistui nyt kuuteen joukkueeseen. Itälohkossa pelaa kahdeksan joukkuetta.

Salibandyliiton kilpailuvaliokunta päätti perjantaina, että naisten 1. divisioonan Itälohkoon ei tule muutoksia, vaan se pelataan läpi suunnitellusti kahdeksalla joukkueella. Länsilohkossa tullaan pelaamaan kuuden joukkueen kesken kolminkertainen sarja, jolloin lohkon jokaiselle seuralle tulee kauden aikana yhteensä 15 ottelua.

11 comments

  1. Hmm… 22 viikkoon 15 peliä. Onhan siinä noin kolme peliä kuukaudessa. Hyvä ettei tule liikaa rasitusta peleistä niin voi treenata enemmän.

  2. lohkot yhteen ja kaksinkertainen sarja. Pelataan turnausmuotoisena 3x20min juokseva aika. Silloin pysyy kustannukset kurissa ja pelejä tulee enemmän kaikille.

  3. Tämä on oikea suunta.Taloudellisesti yms muuten heikot joukkueet karsiutuvat luonnonllista tietä.Vuoden päästä yksi lohko ja homma etenee.

  4. Kenen mielestä on oikea suunta, että kaksi joukkuetta jättäytyy sarjasta pois juuri ennen kauden alkua? Sitä saa mitä tilaa…

  5. HeiAarnold! tässäkö tämä nyt oli… Voi jumaleisson, et on tullu leijuttu,rapiat 10 vuatta ja simmottis! Harmin paikka, mut täysin ANSAITTU lopputulos!!! onneks olkko ja simmottis! Et ku joku voi olla…

  6. Kylläpä liitto voi nyt tyytyväisenä katsoa peiliin, taputtaa itseään selkään ja todeta, että tulipa tehtyä hyvin suunniteltu ja hallittu sarjauudistus!

  7. Voisko Hannuksela ottaa kantaa tähän divarien muuttuneeseen sarjajärjestelmäänkin?

  8. Miesten divarin uusi sarjajärjestelmä herätti negaa lähinnä niissä äänekkäissä jotka pelkäsivät putoamisen puolesta. Kukaan ei varmaan voi enää sanoa etteikö uudistus olisi ollut loistava! Vai kuka haluaisi enää divarin kahteen lohkoon? Naisten divarille pitäisi tehdä sama. Tyytymättömiä löytyy mutta narisijoita ei aina pidä kuunnella vaan ajatella koko sarjan parasta. Miesten liiga 14 joukkuetta, divari 14 joukkuetta, naisten liiga 12 joukkuetta, naisten divari 12 joukkuetta. Niin yksinkertaista.

  9. Naantalin poistuminen sarjasta ei ollu taloudellisista syistä johtuva, vaan suoraan pelaaja kadosta, joka taas yksinkertaisesti johtui motivaation puutteesta. Ja on erittäin hyvä, että tälläiset kuralätäköt poistuvat yläsarjoista, jos haluamme lajia viedä eteenpäin.

  10. Nimenomaan ihmettelen tuota, että toisesta lohkosta kaksi on jo ”pudonnut”. Nyt putoaa suoraan vielä kolmaskin. Onko tosiaan niin huonosti suunniteltu, että 1.lohkossa kuudes on samantasoinen kuin 2. lohkon kahdeksas? Eikö olisi järkevämpää pelata esim. karsintapeli/t sitten 1.lohkon kuudennen ja 2. lohkon kahdeksannen välillä?
    Äkkiseltään näyttää, että alkujaan jo 1. lohko on kovatasoisempi kuin 1. lohko.

    Muuten olen ehdottomasti sitä mieltä, että lohkot yhteen ja **skat kakkoseen!