FBT Pori menetti viiden maalin johdon päätöserässä

Porin ottelu kääntyi lopulta Kooveen juhliin. Kuva: Kari Saha

Koovee juhlii
Porin ottelu kääntyi lopulta Kooveen juhliin. Kuva: Kari Saha

Miesten liiga-avaus Porissa ei jättänyt ketään kylmäksi. FBT Porin ja Kooveen välisessä ottelussa tehtailtiin peräti 21 maalia. Ottelun ratkaisu nähtiin 11 sekuntia ennen ottelun loppua.

Vaikka ottelussa nähtiinkin peräti 21 maalia, niin avauserässä niitä tehtiin ainoastaan yksi, josta vastasi Kooveen Lauri Hannelius. Kahdessa seuraavassa erässä maaleilla mässäiltiinkin 10 kappaletta/erä.

Toisen erän ensimmäiset 10 minuuttia olivat täydellistä porilaisten näytöstä, jonka aikana isännät mättivät peräti 5 maalia. Kokonaisuudessaan keskimmäinen erä meni porilaisille 8-2 lukemin, joten tulostaululla komeilivat päätöserään lähdettäessä FBT Porin 8-3-johtolukemat.

Päätöserässä FBT Pori johti ottelua maalein 10-5, kun otteluaikaa oli jäljellä 13 minuuttia. Tämän jälkeen alkoi Kooveen todellinen näytös ja tamperelaiset tekivät seuraavan viiden minuutin aikana 5 maalia ja ottelu oli yhtäkkiä lukemissa 10-10.

Ottelun käsikirjoitukseen saatiin dramaattinen loppu, kun Josbasta Kooveen riveihin siirtynyt Aapo Mutanen iski voittomaalin Jussi Luoman syötöstä vain 11 sekuntia ennen ottelun loppua. Loppulukemat FBT Pori-Koovee 10-11. Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli tyytyväinen voittoon hienon nousun päätteeksi.

– Ensimmäinen erä meni hyvin ja saatiin luotua paljon paikkoja vastustajan päätyyn, joissa kuitenkin epäonnistuttiin pääosin. Kotijoukkue ei lähtenyt hanakasti mukaan aktiiviseen peliin ja erälukemat olivat vastustajaa mairittelevat. Toisessa erässä sitten ylipelasimme ja pelaajien välit kasvoivat suuriksi. Maalit tulivat parhailta vetosektoreilta ja maalivahtia vaihdettiin, vaikkei syy ollutkaan siinä päässä.

– Kaikkiaan otteluun voidaan olla tyytyväisiä. Toki ailahteluakin oli mukana, mutta ainakin jaksoimme uskoa voittoon koko ajan. Positiivisia otteita varsinkin debytanteilta Immoselta ja Ylisiuruselta. Toko 3+1 tehot tehnyt Lahtinen oli sävähdyttävin, Riihimäki toteaa seuran sivuilla.

UrheiluSuomi.comin kuvagalleriaan