Hakkarainen: ”Salibandyliigaan sama pistelaskujärjestelmä kuin SM-liigaan”

Jere Oksanen iski sunnuntaina 3-2-jatkoaikamaalin M-Teamin verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jere Oksanen iski sunnuntaina 3-2-jatkoaikamaalin M-Teamin verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo-bloggaaja Jani Hakkarainen ottaa tuoreessa merkinnässään kantaa Salibandyliigan pistelaskujärjestelmään.

– Salibandyliigassa tulisi ottaa käyttöön samanlainen pistelaskujärjestelmä, joka on tuttu jääkiekon SM-liigasta ja Sveitsin salibandyliigasta, Hakkarainen kirjoittaa.

– Ottelussa on aina jaossa kolme pistettä. Varsinaisella peliajalla ottelun voittanut saa täyden potin. Jatkoaika- tai rangaistuslaukauskisavoitosta tulee kaksi pistettä. Jatkoajalle selviämisestä tili karttuu yhdellä merkinnällä pistesarakkeeseen, Hakkarainen jatkaa.

Tsekkaa Hakkaraisen ehdotus perusteluineen ja kerro kommenttiosastolla oma mielipiteesi.

Hakkaraisen tuore blogimerkintä: Kolme pistettä pelistä?

4 comments

  1. Periaatteessa voisi olla ok, sillä onhan se karua hävitä hyvän taistelun jälkeen jatkoajalla ja jäädä ilman mitään palkintoa. Mutta asiassa lienee toinenkin puoli. Aletaanko peliajalla pelaamaan ylitarkkaa ja passiivista puolustuspeliä ja kyttäämään hyvissä ajoin jatkoajalle pääsyä, jossa sitten pyritään ”pelaamaan” ja ratkaisemaan. Maalimäärät voisivat tippua ja pelin viihdearvo kärsiä. Näin taisi käydä SM-liigassa uudistuksen jälkeen: seurasi aiempaa useammin vähämaalisia puolustusvääntöjä. Toki säbässä huomion kiinnittäminen puolustuspeliin voisi olla perusteltuakin, sillä 10-11 lukemat ovat, ainakin valmennuksellisesti, melkoista painajaista.

  2. Ilman muuta sama. Jos jatkoaikoja halutaan sarjamuotoisissa järjestelmissä pelata, niin pisteittä ei voi jatkoajalle vienyttä joukkuetta jättää. Täyttä järjen köyhyyttä tämän nykyinen systeemi. 60 minuuttia on ottelun varsinainen peliaika ja näillä 5 minuutin pikapeleillä voidaan lytätä hetkessä kaikki mitä ottelussa tapahtui.

  3. Ehdoitta olen uudistuksen kannalla..olen miettinyt !! miksi näin ei ole

  4. Ja playoffeissa pitäisi pelata loppuun asti, ei enää rankkareilla arvota mestareita !!