Happee murskasi Josban lukemin 7-0 – ”Aika perushappeeta”

Josba-Happee oli vielä ensimmäisen erän jälkeen tilanteessa 0-0, mutta Happeen maalihanat aukesivat toisessa ja kolmannessa erässä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Jyväskylän Happee aloitti miesten salibandyliigakauden terävästi. Avausottelussa kaatui vieraissa Josba peräti lukemin 7-0.

Eniten tuloksessa yllättää hurlumhei-sählystään tunnetun Happeen nollapeli. Maalivahti Eero Kosonen otti yhteensä 29 torjuntaa.

– Aika perushappeeta. Ei jäähyjä ja veskalle 0-peli. Oltiin eka erä kuitenkin nyrkkipyykissä, Happeen Lasse Riitesuo kummasteli Twitter-kommentissaan.

– Yllättävän hyvä matsi kauden aloitukseksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantaita, Kosonen kommentoi Happeen kotisivuilla.

Joensuussa illassa syöttökoneeksi yltyi jyväskyläläisten Petri Kauko, joka merkkautti tehot 0+4. Kauko valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

6 comments

1. Ei hyvältä näytä Josban tulevaisuus tällä kaudella. Kyllähän porukka varmaan parantaa kokemuksen kasvaessa, mutta junnut ja alasarjapelaajat eivät näytä täyttäneen poislähteneiden (= suunnilleen ykkös- ja kakkoskenttä viime keväänä) jättämiä aukkoja. Ihmemies on Ruokonen jos saa Josban pudotuspeleihin.

2. Näihän se kausi alkaa. Uudet pojat oppii peli peliltä.
    Vanhat starat katsoo huolestuneina vierestä.

Jokaisten treenien jälkeen (Joensuussa lopettaneet käy aina täytemiehinä treeneissä jonkun vuoden) Antti lämmittää niitä auttamaan vielä tän kauden.

Marraskuun alussa ja joulukuussa 2-4 vanhaa garbaasia liittyy Josban pelastustalkoisiin. Mistä totuttuun tapaan seuraa parin kuukauden voittoputki.
    Ja Josba on taas playereissa. Tosin putoaa pois heti ekalle vastustajalle, mutta pistää sarjassa pahasti kampoihin.

Ja sama jatkuu ensi vuonna. Ja sitä seuraavana. Ja niin edespäin.

3. Ei ole vaan enää niitä karpaaseja jotka olis tulossa. entiset tähdet Ketonen, Kosonen ja Salmela mm. eivät enää ole liigakuntoisia. Puolustaja Sami Matikaisen Ruokonen sanoo ottavansa takaisin, jos vaan kaveri haluaa liigassa pelata (Karjalaisen haastattelusta).

Tuo itse peli oli aika kummallinen. Ekassa erässä Josba jopa hallitsi ja se näkyi parempina maalipaikkoina. Varsinkin kakkoskenttä (Puska-Gröhn-Kinnunen) oli hyvä. Toisessa erässä sitten Happee puristi ekan kymmen minuuttisen aika sen yhden maalin, mutta peli pysyi muuten tasaisena, kunnes Josba lössähti viimeisellä viidellä minuutilla päästäen 4 maalia. Viimeisessä erässä Happee sitten vaan kaunisteli kahdella maalilla ja tuhlailli käsittämättömästi (mm. Pylsy sössi muutaman avopaikan), Josban tuskaillessa maalin tekemisen kanssa. Josban pelaajista huomasi, että itseluottamus vähän pääsi romahtamaan tuossa toisessa erässä ja samalla joukkue menetti pelirohkeutensa.

Yhteenvetona voisi sanoa että tuosta pelistä paistoi kauden avaus. Kummatkaan ei olleet ihan terävimmillään hyökkäys päässä (vaikka Happee seitsemän maalia väkersikin), ja puolustuksessa etenkin Josballa tapahtui paljon hölmö uinahdusvirheitä. Hirveän paljon en lähde spekuloimaan yhden pelin perusteella, mutta sen sanon että Josba tulee parantamaan jos se jatkaa ensimmäisen erän tasoista pyörittämistä ja löytää sen lisäksi luottamuksen maalin tekemiseen paikoistaan. Ihan Viihdyttävä ja vauhdikas peli tuo oli ainakin puoliväliin asti.

Paras pelaaja oli ehdottomasti Happeen maalivahti Eero Kosonen. Moni salibandymaalivahti ei torju pelissä 29 kertaa ja pidä samalla maaliaan puhtaana.

4. Josban valmennusjohdon lupaama aktiivinen pelitapa näkyi selvästi ensimmäiset 30 minuuttia ja Josba hallitsi ja vei peliä siihen saakka. Jos Josban pelaajat jaksavat luottaa itseensä ja osaamiseensa kentällä niin varmuudella tulostakin on odotettavissa. Turhat nukahtamiset ja terävyys mukaan herrasmiesmäisen käyttäytymisen myötä nöyryydellä höystettynä on niin itsevarmuuskin kasvaa. Pallo keppien väliin ensi kerralla. Hieno muutos pelitapaan viime kausilta ja yleisökin tykkää.

5. No niin, tulihan se sieltä! Eli ottelun moraalinen voittaja oli kuin olikin Josba Happeen sössiessä niitä avopaikkoja, joita heille herrasmiesmäisesti tarjoiltiin! Siis tosi ikävää käytöstä Happeelta. Aika hellyttävää juttua tuolta susirajan kammareista.