Harvinainen sairaus pitää TPS-kapteenin sivussa pelikentiltä kuukausia

Jere Jokinen on pitkään sivussa. Kuva: Anssi Koskinen

Jere Jokinen on pitkään sivussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS on kokenut kovan kolauksen, sillä joukkueen kapteeni Jere Jokinen joutuu jättämään kaukalot usean kuukauden ajaksi. Jokinen kärsii harvinaislaatuisesta sairaudesta.

TPS-kapteeni sairasti elokuussa voimakkaan vatsataudin, joka vei miehen aina sairaalaan asti. Tämän jälkitautina Jokiselle puhkesi reaktiivinen niveltulehdus. Harvinaisen sairauden ennuste on hyvä, sillä valtaosalla se paranee täydellisesti 3-5 kuukaudessa.

– Luonnollisesti Jere on meille pelillisesti ja erityisesti henkisesti iso menetys, mutta ei tässä nyt pelihommia murehdita. Kyllä kaikki ajatukset on nyt siinä että mies tervehtyy täysin ja pääsee jatkamaan sitten aikanaan pelihommia ja normaalia elämää, toteaa TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka seuran sivuilla.

– Jerellä on käynyt tämän asian suhteen nyt todella huono tuuri, mutta mies on huippukunnossa eikä siitä varmasti ole haittaa toipumista ajatellen. 

Jokisen pitkä poissaolo tarkoittaa myös sitä, että TPS:n kapteenistoon tulee muutoksia. Varakapteenina toiminut Lauri Stenfors nousee kapteeniksi ja hänen ja Riku Kekkosen tueksi kapteenistoon nostetaan Antti Nurminen

– Menetimme ison liiderin riveistämme nyt joksikin aikaa, se on selvä. Joukkue on Jeren johdolla ottanut ison askeleen eteenpäin sitoutumisen ja henkisen kasvun tiellä ja me emme tule antamaan tämän työn valua hukkaan. Tällaisissa tilanteissa minä odotan, että joukkue tiivistyy entisestään, Kytöhonka toteaa.

TPS kohtaa tänään Tampereella Classicin ja torstaina viimeisessä harjoitusottelussa on vastassa divarijoukkue SalBa.

2 comments