”Nykypäivän HIFK:lla ei tekemistä huippu-urheilun kanssa”

Tom Sandell näki HIFK:n nousun ja tuhon läheltä 2000-luvun alussa. Arkistokuva: HIFK-Salibandy

Tom Sandell näki HIFK:n nousun ja tuhon läheltä 2000-luvun alussa. Arkistokuva: HIFK-Salibandy

HIFK:n paluu salibandytouhuihin herätti Salibandy Areenalla mittavan keskustelun. Yhtä HIFK:ta ja kakkosdivarin ”kuolemanlohkoa” käsittelevää juttua ehdittiin kommentoida peräti yli tuhat kertaa. Mitä mieltä HIFK:n paluusta on VFT:n ja HIFK:n pitkäaikainen taustavaikuttaja Tom Sandell? Pääkallo.fi otti selvää.

Tom Sandell, olisi pari HIFK-aiheista kysymystä. Sopiiko?
– Joo, kyllä.

Mitä mieltä olet uudesta HIFK:sta, joka syntyi Gospel Teamin ja SC Sählyn fuusiona?
– Mäkin olin mukana keskusteluissa, kun joukkuetta pantiin pystyyn. Ei ryhmällä ole hirveästi tekemistä huippu- tai kilpaurheilun kanssa. Siitä tulee pitkä rupeama, kun aloittaa pohjilta. Vaatii aika paljon, että toiminta nousee ylöspäin ja pelaajia tulee. Jatko riippuu aika paljon siitä, millä fokuksella homma hoidetaan.

Uskotko, että HIFK nousee näillä resursseilla vielä liigaan asti?
– Kyllä mä uskon, että nousee. Ensin pitää saada taso vakiintumaan nykyisellä tasolla. Jos olen oikein käsittänyt, niin nyt pelaajat maksavat pelaamisesta. Tällä konseptilla rahaa ei ole takana. Vaatii tukijoita ja uuden organisaation taustalla, jotta ensin pelaajille maksetaan vähän ja jossain vaiheessa paljon. Se on asenteellinen juttu.

HIFK:sta riitti ja riittää edelleen tarinoita ja kohuja. Millä mielin muistelet aikoja, kun olit itse mukana?
– Aika kaksijakoisesti. Hienoa oli kun menestyttiin, mutta jokainen muistaa myös ne lieveilmiöt. Emme olleet valmiita siihen jatkuvasti vellovaan keskusteluun ja julkisuuteen. Siihen julkisuustouhuun lähdimme itsekin mukaan. Vastaavissa projekteissa pitää olla paremmin julkisuudenhallinta kunnossa.

Tekeekö mieli takaisin?
– Tietyllä tavalla mukana olo on kova juttu, mutta samalla setupilla en tulisi enää takaisin. On se aika kuluttavaa, ja vuodesta 2005 olen taas kuusi vuotta vanhempi. Pientä polttelua toki on. Viikko sitten viimeksi soi puhelin, ja mua pyydettiin valmentajaksi vanhempiin junnuihin.

Oletko tällä hetkellä millään tavalla mukana salibandyssa?
– En ole. Ihan freelancerina mennään. Oli jotain keskusteluja Mikko Saarenojan (SC Sählyn ja HIFK:n taustahahmo) kanssa, että voisin auttaa HIFK:ta, mutta katsotaan nyt. Se olisi lähinnä sellaista sponsorimyynnillistä tukea, ei pelillistä.

22 comments

  1. On se jännä kun ifk:sta halutaan tietoja,niin haastatellaan jamppaa kenellä ei ole mitään tekemistä nyky ifk:n kanssa.Sandelille tiedoksi,että tuskin millään muullakaan kakkosen säbäjengillä on huippu-urheilu kriteerit täyttävää toimintaa,koska sitä ei ole kaikilla liigajengeilläkään..

  2. TÄYSIN ALA-ARVOINEN JUTTU. Kuvastaa pääkallon tasoa. Olisitte kysynyt samalla mitä Ferrarille kuuluu formuloissa, tai Nokialle kännykkä bisneksissä, kyllä toi hemmo sen kertoo, sillä on joka asiaan mielipide, vaikkei se asiasta mitään tiedäkään.

  3. Kun Topi oli mukana, IFK:sta oli kiinnostunut yleisö, media ja sponsorit. Niin oli tosin jo kultaisen VFT:n aikana. Nykyään lajista puuttuu kiima ja jännite. Pelataan ensin puoli vuotta, sitten nuhaiset pleijarit, ja lopuksi Kurre laittaa hassua päälle ja vie Viikkarit viikonlopuksi Tallinnaan. Ketä kiinnostaa Salibandyliiga? Ei Stadissa ketään! Toivon mukaan Topi lähtee mukaan hämmentämään. Ihan sama, onko seura sitten IFK, VFT tai Martinlaakson Muumit, mutta laji kaipaa persoonia.

    Mitä meillä on ilman niitä?

    Ei yhtään mitään.

  4. Moni muukin oli kiinnostunut..miten voi sössiä koko homman?

  5. Miksi jotkut keskittyvät täällä lossottamaan tämän sivuston tasosta. Menkää pois, elleivät jutut kiinnosta. Ei Essollakaan ole pakko käydä, jos sämpylät ovat Jouni sinusta liian kuivia siellä.

    Sivut ovat hyvät ja tarpeelliset. Muita kun ei lajista juuri ole.

  6. Muutama kommentti poistettu. Koitetaanhan pitää järki päässä kommentoidessa. Tätä sivustoa lukevat Mummot ja lapset. Alatyyliset kommentit ja kirosanat voi jättää muille foorumeille.

    Pääkalloa ja sen toimitusta saa mollata ihan rauhassa, kunhan kommentit ovat asiallisia.

  7. Tehkääs joku haastattelu tän nykyisen HIFK:n taustoille, varmaan jengiä kiinnostais tietää, missä siellä mennään.

  8. Kylläpä jaksaa Sandell vieläkin nostaa lajiniilojen tunteita. Se näistä kommenteista paistaa läpi. Totuus on, että liiga on todella tylsä sarja nykyisin. Kaikki johtuu siitä, että vain yhdellä jengillä koko liigassa on rahkeet ylläpitää ammattimainen ote toimintaansa vuodesta toiseen. Huippupelaajilla ja valmentajilla, jotka asuvat PK-seudulla on käytännössä vain yksi järkevää seura eli SSV. Sitten, jos olisi joku Jamppa kenellä saattaisi olla rahkeita tuoda kaikkien kaipaamaa sponssirahaa, niin se kateellisena teilataan suoraan liigakartalta. Ottakaa järki käteen. Tää laji tarvitsee jokaisen euron jota jaossa on!

  9. Otamme mielellämme sandellin apuja vastaan vaikka 15000-20000€
    saatais peliasut treenit joku ukko penkin taa ja pistenikkareille jätskit pelin jälkeen. toivo kiinnostaako? Anny vähä.
    5 div. jengi

  10. Nyky ifk on paljon enemmän kuin sandell höpöttää.Miten joku voi antaa lausuntoja,kun ei tiedä nyt yhtään mitään ifk zydeemeistä.On se jännä..

  11. Jos IFK haluaa olla IFK, eikä mikään epämääräinen lauma hamstereita, se vaatii Topin tai jonkun edes lähes yhtä värikkään sinne taustalle. Viimeiset vuodet IFK on ollut hajuton ja mauton, ei se silloin kiinnosta. Ja älkää vaan menköön Pasilaan pelaamaan. Se on nähty, sinne ei väkeä tule, vaikka ilmaiseksi pääsisi.

    Sabakansa kaipaa Topia. Yleisö kaipaa värikkäitä kommentteja ja räiskyvää peliä. Ja pelaajat Topin tilaamia puolikkaita pizzoja mestaruusjuhliin (valm. Ahlstedtilla oli muuten perhepizza, kokonainen).

    Topi takaisin, kiitos.

  12. Ei, enää säbäkartalle ei. Nähty mikä nähty. Pysy vaan poissa. Nyky HIFKI ihan ok. Terveellä pohjalla.

  13. onhan noita topeja ja hexejä ollu piip puhumassa ja tyhjiä lupaamassa.säbä on kiva peli jossa voi vetää kieli poskessa.jos lajia halutaan viedä eteenpäin niin nää jampat on nyt nähty ja unohdettu

  14. ja Tiikerit II ei ole oikeesti mikään kova jengi… nyt näyttää huonolta!!??

  15. Tiikerit II Vantaan mestariksi
    23.05.2011

    Vantaan mestaruuskisoissa nähtiin ensimmäisen kerran historiassa, kun finaalissa kohtasivat saman seuran joukkueet. Tiikereiden kakkosjoukkue yllätti finaalissa edustusjoukkueen lukemin 4-5.

    Edustus taitaa olla 1-divarissa, että tälleen. Tiikerit II taitaa olla Tiikerit ykkönen.

  16. Lupaaviakin merkkejä oli. Tuo kenttä missä oli nuo Matinkylän jäbät pelasi ajoittain erittäin hyvin. YV:kin tuotti pari maalia ja Tero Paavola pelasi loistavasti. Numero 12 antoi läjän maagisia syöttöjä ja maalivahtipeli oli erinomaista. Tällä hetkellä joukkuepuollustus ja pelinrakentaminen kusee. En muista juuri yhtään pitkää hyökkäystä jos YV ei lasketa.

  17. Jäähyjä tuli punanutuille yli puolituntia..aina kun vähän nojas nousi handu tuomarilla..ei ollut hyvä peli ifk:lta,mutta ensimmäiset tärkeät pelit vasta suomen cupissa..toivotaan sinne hyvää menestystä.