Kaarnamaa: ”Kärkipelaajilla kohtuulliset tulokset tähän lajiin”

M-Team teki positiivisen vaikutuksen ensimmäisessä liigaottelussaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

M-Team
M-Team jätti ensimmäisessä liigaottelussaan positiivisen vaikutelman. Kuva: Mikko Hyvärinen

Sarjanousija M-Team yllätti kauden avausottelussaan positiivisesti liikkuvalla pelillään. Joukkue ei näyttänyt väsyvän millään.
– Reserviin jäi vielä paljon, valmentaja Sami Kaarnamaa virnisti Energia Areenalla niukan häviön jälkeen.

Helsinkiläisnousija on kärsinyt loukkaantumisista, mutta valmentaja uskoo kovan fyysisen kunnon auttavan joukkuetta kauden edetessä vielä paljon. Avausottelun hyvän liikkeen perusteella näyttäisi pitävän paikkansa, että joukkue todella on fyysisesti hyvässä tikissä.

– Kärki vetää 3000 metriä noin 10.20:een, mikä on ihan kohtuullinen tulos tähän lajiin. Se mihin me tähtäämme, on päästä hyödyntämään tätä peleissä ja päästä paineistamaan vastustajaa enemmän.

Avausottelussa M-Team taipui Erälle hyvän taistelun jälkeen vasta jatkoajalla 2-3. Joukkue liikkui ja puolusti kurinalaisesti ja viimeisenä lukkona Tommi Lamppu antoi maalissa vahvat näytöt.

– Tällä nipulla se oli meille aika nappisuoritus. Alivoimaa jouduttiin pelaamaan liian paljon.

– Oltiin liian passiivisia, ei päästy paineistamaan tarpeeksi. Puranenkin (Eero) sanoi toisella erätauolla kopissa, että on kivaa kun on vielä freesit jalat.

M-Team pelaa liigahistoriansa toisen liigaottelun torstaina Tampereella Classicin vieraana.

10 comments

  1. joo samalla vauhdilla jos jaksaa vielä 1.40, niin cooperissa menee himpun alle 3500. tosiasiassa en usko että joka jätkä vetää 3000m tuohon 10.20 aikaan.

    salibandyn pelaajat kun on lökäpöksyjä, jotka ei tiedä todellisesta urheilusta mitään.
    varsinkin ne ressukat, jotka eivät ole muuta kilpaurheilua ikinä harrastaneet.

  2. Olis mielenkiintoista tietää kuinka moni eri joukkueissa kympin pintaan juoksee. Tuo on kuitenkin jonkinlainen huippu-urheilijan raja salibandyssä.

  3. Taitaa ”en usko ” olla perus suomalainen lökäpöksy joka kommentoi kotisohvaltaan muiden tekemisiä. Eikö sinusta pienissä kengissä oleva laji muka voi tarjota huippu urheilijoita ?

    Vaikka äijät ei ehkä huippu urheilijoita ole palkaltaan mikä estää ettei kunto voi olla kova?

    Alahan perustella tai lopeta huutelu.

  4. Mitä tekemistä 3 000 metrin juoksutuloksillaon salibandyn liigapelaamisen kanssa? Ei mitään!

    Salibandyssä pelaaja on kentällä kerrallaan reilusti alle minuutin, ja juoksee 3-25 metrin spurtteja. Sitten huilataan penkillä ja tullaan taas vetämään muutama spurtti. Kukaan ei juokse kaukalossa kerralla 3 000 metriä.

    Paljon enemmän ”kunnosta” kertoo 20 metrin juoksutesti joko vauhdilla tai vauhditta. Älkää ihannoiko Cooperin tuloksia, se vie harhaan.

  5. 20 metrin juoksutesti kertoo lähtönopeudesta, tärkeä se on mutta tärkeämpi on sama testi kertaa 10. vai juokseeko pelaaja 20 metriä ja hyppää vaihtoon?
    Ja mikä on tärkeätä 10x 20 metrin juoksussa? ( ja siis jos tiedät testin niin kyse ei ole 200 metrin juoksusta 😉 )
    aivan, kestävyys. ja mitä harjoitellaan jos tavoite on olla hyvä Cooper testissä? vastaan että nopeutta ja kestävyyttä.

    Cooper ei ole tärkeä salibandyssä, mutta on kovin hyvä mittari tarkkailla pelaajan hapenottokykyä ja mitä niitä kaikkea olikaan…

    en jaksanut analysoida enemmän, mulla on leffa kesken.

  6. Juuri näin. Cooper testaa peruskestävyyttä. Tämä ei vielä salibandyssä pitkälle riitä, Kaarnamaakaan ei näin väittänyt. Peruskestävyyden tulee kuitenkin olla hyvällä tasolla, jotta voidaan alkaa rakentaa nopeuskestävyyttä. Tätä mitataan esim. tuolla 10x20m juoksulla. Kun nopeuskestävyys paranee, päästään hyvää peruskestävyyttä Kaarnamaata lainaten ”hyödyntämään peleissä”.

  7. Näinpä. Hauska kommentti Katsojalta. Miksi jätkät käy lenkillä kun pelissä ei ikinä juosta 10 kilsaa kerralla.:)

  8. Naisten EFT. Mitä tuhlausta! Kerrankin olisi saatu miesten maajoukkue kunnolla kansan nähtäväksi.