Kaistinen: ”OLS menettää korkeintaan kaksi pistettä enää kotonaan”

Miesten Divarissa käytiin keskiviikkona mielenkiintoinen ”paikallistaisto” ÅIF:n ja Blackbirdsin välillä. Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että vierasjoukkue onnistui maalinteossa vain ottelun toisessa erässä – tosin silloin verkko pöllyi viisi kertaa.

ÅIF-Blackbirds 6-5 (2-0)(2-5)(2-0)

Kotijoukkue ÅIF vei avauserän nimiinsä 2-0-lukemin, joista jälkimmäinen osuma syntyi ainoastaan 7 sekuntia ennen erätaukoa. Maalintekijöinä Atte Huovinen ja Antti Koivisto. Toinen erä oli vierasjoukkueen heiniä, sillä Raitalan veljekset vastasivat keravalaisten kolmesta ensimmäisestä maalista ja lisää vettä kiukaalle löivät lisäosumien muodossa Janne Juntunen ja Miika Kujansivu. Erä Blackbirdsille maalein 2-5 ja näin päätöserään lähdettiin lukemista ÅIF-Blacbirds 4-5.

Kolmannen erän alkupuoliskolla ÅIF tuli ensin tasoihin Janne Holopaisen osumalla ja vajaat kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi 6-5-johtoon Kenneth Myllyniemen maalilla. Nämä numerot jäivät myös ottelun lopputulokseksi. Pääkallo.fi haastatteli ÅIF:n päävalmentaja Jere Kaistista yhden nukutun yön jälkeen.

Jere, millainen peli oli ÅIF-Blackbirds?

– Kyllähän sen huomasi kaikesta, että kyseessä oli hiukan normaalia tärkeämpi koitos, mutta ei ottelussa mitään ylilyöntejä nähty, vaan tunteet pysyivät hyvin kurissa molemmilla joukkueilla. Mutta ymmärtäähän sen, kun lähes paikallistaistosta on kysymys, ettei kumpikaan halua hävitä kyseistä ottelua.

– Pelillisesti oli aika tasaista koko ajan, vaikka eränumerot kertovatkin jostain ihan muusta. Me päästimme tosiaan toisessa erässä viisi maalia, joista ainoastaan Raitalan tekemä ylivoimamaali oli sellainen, jossa ei ollut liiemmin mitään tehtävissä. Kaikki muut neljä maalia päästimme vieraat turhan helposti tekemään esimerkiksi keskialueen menetyksistä johtuen. Enkä usko, että Blackbirdsin valmennusjohtokaan on kovin tyytyväinen meidän muutaman maalin syntytavasta.

Olette nyt kaataneet kahdessa ensimmäisessä ottelussa kaksi sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa joukkuetta. Nyt Sipoossa varmasti kuljetaan loppukausi takin napit auki ja odotellaan varmaa liiganousua tulevaksi?
– Mitäpä tuohon nyt enää voi sanoa. Jos nyt lähdetään kuitenkin siitä, että ei meidän peli kyllä taida olla siinä kuosissa tällä hetkellä, että tarvitsisi tuollaisia asioita miettiä. Kaikki joukkueet tulevat vielä parantamaan rutkasti otteitaan sarjan aikana. Esimerkiksi Blackbirds tulee vielä parantamaan, kunhan joukkue saa enemmän yhteisiä tapahtumia alle. Ei se hetkessä hitsaudu yhteen.

– Toiseksi pidän OLSia edelleenkin selvänä ykkössuosikkina sarjassa. Me haimme Oulusta voiton hyvällä maalivahtipelillä ja hyvällä tuurilla. Sen lisäksi meitä auttoi se, ettei OLSin pelaajien kasetti kestänyt meidän siirryttyä alussa kolmen maalin johtoon. Jos he olisivat jatkaneet peruspeliään siitä tappioasemasta ottelun loppuun asti, niin epäilen, että voittajan nimi olisi ollut OLS. Olen aika varma siitä, että OLS ei tule menettämään kotonaan enää sarjapisteitä kuin korkeintaan kaksi tämän kauden aikana.