Kalinainen Erä-pestistä: ”Jännittävä tilanne”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilassa on monta asiaa muuttunut sitten viime kevään. Päävalmentajana kymmenen vuotta toiminut Petteri Bergman siirtyi syrjään ja tilalle nostettiin AC HaKin kanssa viime kaudella Divariin pudonnut Teemu Kalinainen.

– Kunnioitettava tehtävä päästä Erän valmentajaksi. Hienoa että valinta kohdistui minuun, Kalinainen pohti Salibandyliigan avausinfossa Finlandia-talolla.

Kalinaisella on pitkä historia Erästä. Hän on ollut seurassa useita vuosia sekä pelaajana että valmentajana. Viimeisestä Erä-pestistä on kuitenkin vierahtänyt jo tovi. Erästä hän siirtyi aikanaan ensin Vantaalle Tiikerien naisten perämiseen, missä aikaa kuluikin neljä vuotta. Tiikereistä tie vei miesten puolelle HaKin peräsimeen.

– On jännittävä, mutta samalla hieno tilanne, kun pääsen valmentamaan seurassa, joka on minulle tuttu vuosien takaa. Kaikki ihmiset seurassa ovat tuttuja, Kalinainen kommentoi.

Valmennusportaan lisäksi paljon muuttui pelaajarintamalla. Jani Kukkola ja Lauri Kapanen lähtivät ulkomaille ja Lehtosen veljekset loikkasivat SSV:hen. Lisäksi Pasi Laitila lopetti ja pahasti rikki oleva huippuvahti Jani Naumanen muutti Joensuuhun. Tilalle tuli pelaajia muun muassa HaKista. Toisin sanoen materiaali on selkeästi heikompi kuin viime kaudella.

Vaikka joukkue on kokenut muutoksia, tavoitteet Mosalla eivät ole kadonneet mihinkään.

– Meillä on seurassa tavoitteita, joilla saadaan koko seuran toimintaa parannettua. Me edustusjoukkueena olemme yhtenä isona esimerkkinä siitä. Meillä on myös omana yksikkönämme joukkueen pelitaktisia tavoitteita. Tulostavoitteena meillä on neljän sakkiin pääseminen.

Teksti: Joni Hildén

2 comments

  1. jännittävä tilanne??? sekö että pudottaa kaksi eri joukkuetta divariin kahdessa vuodessa…???

  2. ^repesin 🙂 Erä taistelee ehkä samoista sijoista kuin mihin ne viime kaudella pääty. Täytyy ottaa huomioon että moni muukin viime vuoden pleijarijoukkueista on heikentenyt.