Karjalan herruus pysyi Josballa – FBT Porille jälleen maalin tappio

Tommi Vappula iski kaksi maalia Nokian KrP:n verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa oli perjantaina ohjelmassa kolme ottelua. Porilaisten tuska kasvoi, sillä FBT Pori on hävinnyt nyt kaikki kolme otteluaan liigassa yhden maalin erolla.

FBT Pori kohtasi perjantai-illan huumassa TPS:n. Turkulaisjoukkue iski ensimmäisen erän avauspuoliskolla kolmeen minuuttiin kolme maalia ja FBT Pori otti aikalisän. Se tuottikin tulosta, sillä tämän jälkeen porilaiset nousivat 0-3 tappioasemasta toisessa erässä 3-3:een, joista lukemista lähdettiin päätöserään.

Kolmannen erän alussa TPS lähti uudestaan kolmen maalin karkumatkalle tehden tällä kertaa vajaassa neljässä minuutissa kolme maalia. Tilanne 3-6 TPS:lle. Kotijoukkue FBT Pori ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se kavensi tilanteeksi 5-6 aivan ottelun loppuhetkillä. Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. TPS:n parhaana palkittiin Lasse Paju ja FBT Porin parhaana Tatu Ruohonen.

Mosahallilla kohtasivat Tapanilan Erä-Nokian KrP. Avauserä tasattiin 1-1-lukemin. Toisessa erässä ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Sami Lehtinen vei ylivoimamaalillaan Erän 2-1-johtoon, mutta Nokian Sami Nyman tasoitti 2-2:een illan toisella osumallaan. Päätöserään lähdettiin 3-2-lukemista Mika Moilasen vastatessa kotijoukkueen osumasta.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun käytännössä päätöserän puolivälin tienoilla, kun se iski kaksi maalia reilussa puolessa minuutissa siirtyen 5-2-johtoon. Ottelun viimeisillä minuuteilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen, joten loppulukemat Erä-Nokian KrP 6-3. Erän Tuomas Iiskola keräsi ottelussa tehot 1+2. Kahden maalin miehiä ottelussa olivat vieraiden Sami Nymanin lisäksi Erän Mika Moilanen ja Tommi Vappula.

Lappeenrannassa käytiin kova taisto Karjalan herruudesta NST:n ja Josban välillä ja vieläpä TV-kameroiden edessä. Avauserä mentiin melko harvinaisissa 0-0-lukemissa, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Toisessa erässä Josba käytti kotijoukkueen nukahdukset hyväkseen ja vei erän puhtaasti 3-0 Markus Otrosen, Tatu Erosen ja Niko Kejosen maaleilla.

Kolmannessa erässä NST aloitti kovan takaa-ajon ja pelikellon pysähtyessä aikaan 51.50 ottelu oli yhtäkkiä tasan 3-3. NST:n maaleista vastasivat Samuli Hulkkonen (2) ja Ville Aapro. Vierasjoukkue Josba löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää ja joensuulaiset viimeistelivät ottelun loppunumeroiksi NST-Josba 3-5 Erosen illan toisella sekä Jyri Perokorven osumalla tyhjään NST-maaliin.