Kuolemanlohko tapetilla

Terve Ville. Kerrohan kakkosdivarin konkarina, millä mielin seurasit kesällä keskustelua Salibandy Areenalta Etelä-Suomen ”Kuolemanlohkosta”?

– Moro Tirsa. Kyllähän sitä keskustelua tuli silloin tällöin lueskeltua ja pitää sanoa, että ainakin kommenttien määrä yllätti. Kommenttien tasoon en kummemmin ota kantaa, mutta oli siellä seassa paljon hyvää ja asiallistakin pohdintaa. Luonnollisesti itseäni henkilökohtaisesti eniten miellytti erään nimimerkin jakama glooria kakkosdivarin yliarvostetuimman pelaajan tittelin muodossa.

Taisi mennä oikeaan osoitteeseen. Kirjoituksissa oli huvittavia piirteitä, minkä takia se varmaan olikin niin suosittu. Oli listattu alustoja ja vastapainoksi TOP5 kaljuja pelaajia jne. Mutta vakavasti ottaen monissa joukkueissa pelaa pelaajia jotka pärjäisivät liigassakin. Jotkut pitävät kakkosdivaria isojen miesten leikkikenttänä. Onko se sitä?

– No voihan tuo osittain pitää paikkaansakin. Pelaajien keski-ikä varmaan on jonkin verran liigaa ja divaria korkeampi. Mutta kaiken kaikkiaan kakkosdivarista löytyy joukkueita ja pelaajia laidasta laitaan. On pitkään kimpassa pelanneita kaveriporukoita, try-outien avulla koottuja seurojen ykkösjoukkueita ja kaikkea siltä väliltä.

Totta. Entäs pelaajat?

– Pelaajistakin löytyy jäähdyttelevien liigapelaajien ja sarjajyrien lisäksi nuoria, ensiaskeleita miesten sarjoissa ottavia pelaajia. Näistä nuorista kundeista sitten aikanaan tulee joko tulevaisuuden sarjajyriä tai pelaajia ylempiin sarjoihin. Harvemmin ne lahjakkaimmat junnut vuotta tai kahta pitempään kakkosessa viihtyvät. Eli ehkä kakkosdivaria voidaan pitää myös jonkinlaisena ponnahduslautanakin?

Niin, paljon jäähdytteleviä liigatähtiä löytyy alasarjoista Ruotsissakin. NaKu kiinnitti aika huimia vahvistuksia – sinun lisäksesi tietty. Tommi Ahola, Henri Kämäräinen ja niin edelleen. Tulevaksi kaudeksi SSV:hen siirtynyt Top Teamin Antti Matikainen oli mielestäni koko kakkosdivarin paras pelaaja. Ketkä ovat sarjan näkyvimpiä tulevana vuonna?

– Lähtökohtaisesti kaikkien näiden liigakokemusta omaavien pelaajien pitäisi olla johtavia pelaajia tässä sarjassa. Ja tällä kaudellahan kyseisiä pelaajia taitaa löytyä lähes joukkueesta, mutta loppupeleissä kyse on kuitenkin joukkueesta. Eli veikkaisin niiden joukkueiden pärjäävän parhaiten, jotka eivät ole liian riippuvaisia yksittäisistä pelaajien poissaoloista. Niitä kuitenkin tulee kauden aikana itse kullekin.

Mulla on sulle vielä kuuma uutinen. Sain vinkkiä Kiistapallosta, että toisesta Etelä-Suomen lohkosta on väännetty ”Suffelilohkoa”.

– Kyllähän tuosta Etelä-Suomen lohkojen välisestä tasoerosta on ollut puhetta, mutta itse olen ainakin tyytyväinen, että Falcons ja KGB pelaavat siellä. Aina kun on Sami Strömsten tai Timo Kiiskinen vastassa, niin Igis on ollut pahasti pakkasella.

Ville Ikosen, 31, Igi-Corner vierailee Tirsamaassa tasaisin väliajoin.

8 comments

  1. Voisiko tälle kuolemanlohkolle saada tänne ihan oma sivunsa? Juttua varmaan riittäisi koko kaudelle ja sen jälkeenkin 😉

  2. 13.9.2011 Valtti – Ikhtys 6 – 3.

    3×20 juoksevaa peliaikaa + 10 min ’jatkoaika’.

  3. Ylihuomenna HIFK:lle alkaa Suomen Cupin pelit. Siinä alkaa määriytä joukkueen todellinen taso.

  4. Moi! Jos te haluatte lukijoita palstoillanne ottakaa yhteys HIFK:n nykyvaikuttajiin. Älkää kyselkö Urho Kekkoselta,taksikuskeilta, partureilta, lomaututetuilta finnairin työntekijöiltä ettekä Keke Roosberilta mitään, kysykää niiltä jotka jotain tietää. Mainostajatkin vois kiinnostua sivuista kun on kunnon jutut ja oikeasta joukkueesta josta kaikilla on mielipide. Näittehän sen jo salibandyareenaltakin nyt kommentteja kaikilla jutuilla korkeintaan 1-15. Tarjotkaa vaikka lounas niille niin voitte saada jutun? Meitä kiinnostais minä+1000 muuta.