Kytöhonka: ”Tavoitteena olla sarjan paras pallollinen joukkue”

Perttu Kytöhonka valmentaa ensi kaudella TPS:n junnuja. Kuva: Anssi Koskinen

Perttu Kytöhonka
Perttu Kytöhongalle ei riitä esimerkiksi sarjan neljänneksi paras pallollinen joukkue. Kuva: Anssi Koskinen

Perttu Kytöhongan TPS lähti kovin visioin alkavaan liigakauteen. Ainakin oikeaan suuntaan ollaan menossa, sillä Salibandyliigan avauskierrokselta tuli voitto Loviisasta.

– Kyllähän meidän tekemisessä kaikki lähtee siitä, että haluamme olla Salibandyliigan paras pallollinen joukkue. Meillä on siihen hyvät eväät – tätä meidän juttua ymmärtäviä pelaajia, joilta löytyy taitoa, näkemystä ja usealta vielä pitkä historia tässä organisaatiossa. Emme ole muukalaislegioona, josta löytyisi vähän kaikenlaista peluria sekavalla taustalla, Kytöhonka ennakoi seuran nettisivuilla ennen avauskierrosta.

– Sen verran tunnen tätä sarjaa, että tiedän meiltä löytyvän pallollista taitoa ja pelinäkemystä varmasti aivan riittävästi tuon tavoitteemme – paras pallollinen joukkue – toteuttamiseksi. En ylipäätään ymmärrä sellaista, että haluaisimme olla esimerkiksi neljänneksi paras pallollinen joukkue. On aina mahdollista, että joku on vielä parempi, mutta sinne ykköspallille pallollisessa pelissä me tähtäämme. Ja samalla kun tätä tavoitetta lähestymme, pelien tulokset tuppaavat kääntymään varmasti meille suosiollisiksi.

Avausottelussa TPS haki maukkaan vierasvoiton Loviisasta 6-4.

– Jatkettiin ihan sitä samaa juttua, mitä on nähty harjoituspeleissäkin. Ainoa kysymysmerkki ennen peliä itselleni oli se, saadaanko siirrettyä hyvä tekemisemme treenipeleistä ja harjoituksista tositilanteeseen. Mukavasti näytti sujuvan, vaikkakin meillä jäi paljon petrattavaa pallollisessa tekemisessämme.