Lehto: ”Toivomuslistalla Riitesuon ja Hynysen sopimukset”

Happeen valmennustiimiin kuuluva jyväskyläläisikoni Mikko Lehto kertoo seuran sivuilla joukkueen tunnelmista ennen kauden alkua. Lehto ottaa kantaa Happeen nimeämään ”SuperLokakuuhun”, jonka aikana jyväskyläläiset pelaavat seitsemän ottelua, joista peräti viisi kotikaukalossa.

– Kyllä tuo lokakuu on pistetty erityisesti merkille. Ohjelmamme on tiukka ja pelaamme todella tärkeitä pelejä heti lokakuussa. Mutta näen sen pelkästään positiivisena asiana. Saadaan heti suuntaa kaudelle ja uskon, että olemme riittävän valmiita voittamaan pelejä heti alkukaudesta. Saadaan samalla kotiyleisö hereille heti lähtölaakista ja tavoitteena on esittää persoonallista yleisöön uppoavaa hirvipeliä.

– Uskon, että nuorella kaartilla on kokonaisuudessaan näytettävää ja parannettavaa viime kaudesta. Vastuunkantoa ja oikeanlaista asennetta peräänkuulutetaan alkavalla kaudella. Uudet pelurit kuten Rovaniemeltä siirtynyt taistelija Jaakko Perälä sekä TPS:stä palannut taitelija Janne Kainulainen ovat tuoneet jo tähän mennessä positiivista meininkiä ryhmään. Junnupelaajista superkolmikko Lassi Kotovaara-Peter Kotilainen-Johannes Jokinen ovat esittäneet huikeita otteita harjoituspeleissä sekä Pohjola Cupissa, Lehto kehuu nuorta kaartiaan.

Vaikka Happeen paidassa ovat harjoitusotteluissa esiintyneet myös Lasse Riitesuo sekä Veli-Matti Hynynen, niin pelaajilla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa sopimusta jyväskyläläisseuran kanssa. Valmentaja Lehto toivoo asian ratkeavan pian.

– Olemme tehneet jo jonkinlaista karsintaa ja joukkue alkaa olla pitkälle kuosissaan. Tulemme pitämään kohtuullisen laajan ringin, koska suuri osa pelaajista on edelleen juniori-ikäisiä. Tämä antaa meille liikkumavaraa vaikeina aikoina. Toivomuslistalla on tietenkin, että pääsemme sopimukseen joukkueen kanssa kesän harjoitelleen Veli-Matti Hynysen sekä pelaamistaan arpovan Lasse Riitesuon kanssa, jotta saamme nuoreen ryhmään kokemusta ja tulivoimaa, Lehto päättää.