Loviisalta hyviä hankintoja – ”Kaneetin äijät ei mitään tusinaukkoja”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Vantaan Energia Areenalla viikonloppuna pelattu miesten turnaus päättyi SSV:n juhliin. Finaalissa kaatui AIK lukemin 5-3. Kaikki turnauksen ottelut nähnyt Pääkallo.fin toimittaja Jarkko Hannuksela kertoo, mitä turnauksesta jäi käteen.

Jarkko, minkälainen ottelu oli finaali SSV-AIK?
– AIK vetäytyi puoleen kenttään karvauksensa kanssa. AIK vain kyttäsi vastaiskuja. Pallollinen peli oli täysin SSV:n hallussa. Merkille pantavaa on se, että lähes kaikki ottelun maalit tehtiin ylivoimalla. Yksilötasolla jäi mieleen tietenkin Tero Tiitun maalirikas ilta. SSV-vahti David Rytych yllätti positiivisesti. Hän pelasi paljon paremmin kuin odotin.

Minkälainen mielikuva jäi ruotsalaisjoukkueista, Balrogista ja AIK:sta?
– Balrog oli suuri pettymys. Pelillinen taso oli suoraan sanottuna surkeaa. Toki pitää huomioida, että Balrog oli todella kapealla nipulla liikkeellä. Heillä oli vain kaksi kenttää ukkoja joka pelissä. AIK oli puolestaan odotetun vahva. AIK:n peli pyörii nykyään erittäin vahvasti Kim Nilssonin ympärillä. Ilman häntä AIK olisi paljon heikompi porukka.

Oilers hävisi kaikki pelinsä turnauksesta. Miksi?
– Oilersia on tämän turnauksen perusteella vaikea arvioida. Heiltä puuttui 5-6 avainpelaajaa, jotka olivat turnauksessa B-maajoukkueen mukana. Oilersia pitää nähdä lisää ennen kuin voi vetää johtopäätöksiä. Tuskin yksikään turnauksessa nähdyistä kentällisistä tulee pysymään jatkossa sellaisenaan. Yksilötasolla huomasi selkeästi, että Oilersin ylivoima kaipaa Jussi Pihaa.

Nousiko turnauksessa esiin joitain yksittäisiä pelaajia, positiivisessa mielessä siis?
– Loviisan Kaneetista värväämä kolmikko Tuomas Savukoski-Mikko Piippo-Jyri Laine vakuutti. He ovat vahvistuksia liigatasolle, eivätkä mitään tusinaukkoja divarista. Savukoski varsinkin nousi vahvasti esiin pakkikalustosta. Oilersista säväytti vasta B-ikäinen Ossi Koskinen. Kaveri ei ole pelannut edes yhtään A-junnujen peliä ja silti otteet olivat mainioita.

9 comments

  1. Balrog odotetun surkea? Ruotsin divarijengi pelasi tasurin Loviisan kanssa ja tasaväkinen vääntö SSV:n kanssa. AIK oli se surkea joukkue. Hankinnat surkeita ja alakastiin tulevassa SSL:ssä.

    Oilersilta puuttui O. Wardi, Piha ja kuka muu? 5-6 avainpelaajaa..?? Loviisa oli paikoitellen todella hyvä, SSV oma itsensä aina, taso riittää kaudesta toiseen.

    Turnaushan oli upeasssa paikassa, pelit hyviä..Missä yleisö?

  2. Pajukoski ja Nordström ainakin Oilersin miehiä B-majussa lisäksi. Pfitzner piti olla kai myös mut armeija tais haitata.

  3. Oli muuten surkein B-maajoukkue mitä on koskaan nähty..Tuosta porukasta ei taida olla kenelläkään moneen vuoteen asiaa A-maajoukkueeseen. Vapaniemi ainoa potentiaalinen kaveri sinne..

  4. Heh, itsensä haastattelu on journalismin kruunun jalokivi! I sydän urheilulehti.

  5. Joo kyllähän nuo ex Kaneetin pelaajat ovat todellisia vahvistuksia Loviisan nippuun, Lainekin tais tehä SSV:tä vastaan peräti 3+2 tehopisteet!Piippo ja Savukoski myös todella hyvin pelasi!