Manner hinkuu lasaretista eurokentille

Kuva: Olli Laukkanen

SSV on pelannut kaksi ensimmäistä liigapeliään ilman Santtu Manneria. Maalipyssy palasi vuoden visiitin jälkeen kesällä Helsingborgista kotimaan matoille.

Manner parantelee parhaillaan Gatorade-turnauksessa loukattua polveaan.

– Polvi tähystettiin 1,5 viikkoa sitten. Kierukkaa ja rustoja siistittiin. Maanantaina saan alkaa taas treenata, Manner kertoi Pääkallolle SSV-Classic-ottelun ensimmäisellä erätauolla.

Normaalisti kierukkavammasta toipuminen vaatii 3-4 viikkoa. Manner toivoo ehtivänsä pelikuntoon lokakuun alussa Tshekissä pelattavaan Champions Cup -turnaukseen. Aikataulun suhteen tulee kiire.

– Sinne olisi iso hinku, mutta toisaalta on iso hinku olla jatkossakin terveenä harjoituksissa ja peleissä, Manner kommentoi.

Manner on tärkeä palanen SSV:n paletissa. Hyökkääjä mätti Ruotsin Superliigassa pyöreästi maalin per peli.

– Hyvillä mielin palasin Suomeen. Intoa riittää. Joukkuekin on aika hyvä, vaikka alku olikin vähän heikko. Mutta eiköhän se siitä taas lähde.

Kun hän pääsee askiin, nähdään liigassa taas tuttua turvallista Manneria, ainakin jos miehen omiin puheisiin on luottaminen. Ruotsin Superliigan erilainen pelityyli ei ole jättänyt sen kummempia jälkiä.

– Ehkä reissu näkyisi pelissäni jotenkin, jos olisin lähtenyt parikymppisenä sinne, mutta ei kai näin vanha enää hirveästi muutu tai opi uutta.