Mestarijoukkue lepäsi kesällä

Miesten Salibandyliigan SSV ei ole kesän aikana panostanut kesäharjoitteluun aiempien vuosien tapaan. Raskaan viime kauden käyneet pelaavat ovat saaneet keskittyä enemmän omatoimiseen harjoitteluun ja palautumiseen.

– Pidimme kauden päätteeksi normaalia pidemmän tauon. Muutenkin olemme antaneet pelaajille vapauksia harjoittelun suhteen. Meillä se onneksi onnistuu, kun on tuon tasoisia pelaajia, SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen kertoi Salibandyliigan avausinfossa Finlandia-talolla.

Kauden päätteeksi joukkueessa oli vaihtuvuutta, kun osa pelaajista lähti kokeilemaan siipiään ulkomaille. Suurin menetys oli maalivahti Henri Toivoniemi, jonka korvaajaksi naarattiin Josbasta Tshekin maajoukkuevahti David Rytych. Tulopuolelle kirjattiin myös takaisin remmiin palanneet Santtu Manner ja Kari-Matti Ratsula sekä Lehtosen veljekset Lauri ja Henri Tapanilan Erästä.

– Olisihan sitä halunnut pitää kaikki pelaajat, jotka joukkueessa olivat, mutta onhan se hyvä heille, jotka ulkomaille pääsivät pelaamaan, Ahonen kommentoi.

– Totta kai täytyy luottaa uusiin pelaajiin, jotka meille tulee. Meillä on myös nuoria poikia joukkueessa, joille täytyy antaa peliaikaa.

”Amu” vakuuttaa, että lukuisista mestaruuksista huolimatta motivaation ja työmoraalin riittävän SSV:ssä.

– Jokainen pelaaja, joka nimensä SSV:n sopimuspaperiin laittaa, haluaa voittaa.

SSV:tä koetellaan heti alkukaudesta kunnolla, sillä joukkue matkaa Eurocuppeihin lokakuun alussa.

– Eurocup on meille iso tavoite. Sinne asti ei viitsi lähteä vain pelailemaan.