Miksi Trackersista tuli Steelers?

Jani Blad ei johda Nokian KrP:n peliä perjantain kuolemanottelussa Ilvestä vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jani Blad toimi viime kaudella Trackersin päävalmentajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ainakin Pääkallo.fin toimitusta ja todennäköisesti montaa muutakin sählyääliötä on kummastuttanut hämeenlinnalaisseuran nimenvaihto. Liigasta pudonneesta Trackersista tuli kesällä Steelers.

Pääkallo.fi päätti selvittää nimenvaihdon taustat. Ei muuta kuin puhelu Trackersin viime kauden päävalmentajalle Jani Bladille.

Jani Blad, Trackersista tuli kesällä Steelers. Näin ulkopuolisen silmin nimenvaihto tuntuu vähintäänkin oudolta. Miksi näin tehtiin?
– Haluttiin tehdä yksi iso seura. Junnutoiminta ja edustusjoukkue yhdistettiin. Nyt nuorilla on suora porras huipulle. Saadaan sitä kautta lisää paukkuja toimintaan. Nimi vaihtui, koska RuRun junnupuoli ei ollut halukas tulemaan Trackersin nimen alle. Muutenkin haluttiin hämeenlinnalaiselle salibandylle uusi alku ja yhteinen nimi, päävalmentajan tehtävät jättänyt ja seuran taustoille siirtynyt Blad kertoo.

Trackers putosi yllättäen Divariin. M-Team voitti ratkaisevan ottelusarjan voitoin 3-1. Miten siinä niin pääsi käymään?
– Oli sokki, että putosimme. Emme pelanneet omalla tasollamme kyseisessä sarjassa, mutta kaikki kunnia vastustajalle. Tuollaiset sarjat ovat pienestä kiinni. M-Team pääsi yllättämään. Heillä oli järkyttävä halu voittaa pelejä. Siitä M-Teamin nuoruuden innosta nousi jotenkin omatkin muistot mieleen, kun aikanaan nousimme Hämeenlinnassa liigaan.

Minkälainen joukkue Hämeenlinnassa on nyt kasassa ja kuka joukkuetta valmentaa?
– Päävalmentajana toimii viime kaudella toisena valmentaja ollut Jarno Saarenkanta. Joukkueesta lähtivät KrP:hen Risto Parikka, Timo Johansson ja Janne Salonen, eli käytännössä kolme parasta pelaajaa. Mutta hyvillä mielin lähdemme Divari-kauteen. Joukkue on nuori. Aika monella on silti liigapelejä vyöllä. Kaudesta tulee haastava. Moni haluaa ottaa ex-liigajoukkueen päänahan.

Yrittääkö Steelers heti nousua takaisin liigaan?
– Lähdemme ensin laittamaan taustat kuntoon. Niiden kanssa on ollut viime vuosina ongelmia. Meiltä on lähtenyt aivan liikaa pelaajia muualle. Taustat pitää ensin saada liigakelpoisiksi. Liigaan yritetään päästä takaisin parin vuoden ajanjaksolla.
– Perästä kuuluu Hämeenlinnasta, sen mä lupaan, Blad painottaa lopuksi.