Sveitsin NLA-liiga kerää kehuja – ”Mistä näitä suomalaisia oikein tulee?”

Olli Oilinki siirtyi kesällä Wiler-Ersigeniin. Kuva: Unihockey.ch

Olli Oilinki siirtyi kesällä Wiler-Ersigeniin. Kuva: Unihockey.ch

Sveitsin miesten NLA-liigaa on ehditty palaamaan muutamaa peliä vaille kolme kierrosta. Sarja on tasaisempi ja laadukkaampi kuin vuosiin – eikä vähiten suomalaisten ansiosta.

– Joka vuosi sarja on tasoittunut. Nyt on taas entistä tasaisempaa. Huonot ei ole enää huonoja ja keskikasti on kovempi. Periaatteessa mitään jengiä vastaan ei voi lähteä soitellen sotaan, Wileriin kesällä siirtynyt Olli Oilinki kommentoi Pääkallolle.

– Kai nämä sveitsiläisetkin vähitellen oppivat. Täällä on ollut paljon ulkomaalaisia koutseja antamassa suuntaa, Oilinki pohtii tasonnousun syitä.

NLA-liigassa pelaa ennätysmäärä suomalaisia. Jussiloiden ja koskelaisten rinnalle on tullut lähes jokaiseen joukkueeseen suomalainen tai pari.

– Ei ole montaa peliä kaudessa, että vastustajalle ei olisi yhtään suomalaista. ”Suisset” on aika paljon ihmetellyt, että mistä näitä suomalaisia oikein tulee. Uskon, että parilla MM-kullalla on iso merkitys. Silloin kun tulin tänne Sveitsiin, vahvistuksia hommattiin sillä meiningillä, että ihan sama kuka tulee, kunhan on ruotsalainen. Nyt suomalaisetkin kelpaavat.

Sarjan kärjessä keikkuvat tappioitta kolme ottelua pelanneet Tigers Langnau ja Floorball Köniz. Ennakkosuosikki Wiler-Ersigen yllättäen hävisi toisen pelaamista otteluistaan.

– Toivottavasti Wiler on kärjessä pian. Tällä viikolla on kaksi tärkeää matsia, jotka näyttävät suuntaa. Torstaina on Tiger vieraissa ja lauantaina Malans vieraissa, Oilinki kommentoi.