Naisten liiga käynnistyi trillerillä

NST-SB-Pro otteluista ei rytinää puutu. Kuva viime kauden ottelusta. Kuva: Emmi Vinberg

Naisten liiga käynnistyi perjantaina varsinaisella herkkupalalla, kun kestomenestyjä NST oli saanut vieraakseen tämän kauden mestarisuosikkeihin lukeutuvan SB-Pron. Ottelusta muodostuikin lopulta varsinainen trilleri, jonka ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Kotijoukkue NST aloitti vahvasti siirtymällä ottelussa 3-0-johtoon ensimmäisessä erässä Anni Töllikön, Aino Jokelan ja Elina Sinisalon osumilla. SB-Pron Nea Vähäkoski kavensi ylivoimalla erätaukotilanteeksi 3-1.

NST:n Sikke Korhonen siirsi kotijoukkueen 4-1-johtoon toisen erän alussa. Ottelun ylitettyä puolivälin alkoi SB-Pron huima viiden minuutin näytös, jonka aikana nurmijärveläiset iskivät peräti neljä maalia. Ottelu oli hetkessä kääntynyt 4-1-lukemista 4-5:een. NST iski toisen erän lopussa tärkeän ”pukukoppimaalin” 5-5:een Marianne Hannosen toimesta.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa, NST:ltä Juuli Hakkarainen ja SB-Prolta Jenni Morottaja. Näin 60 peliminuutin jälkeen tulostaululla oli 6-6-lukemat ja siirryttiin jatkoajalle.

Ottelun ratkaisijaksi nousi NST:n kokenut Heli Suoreijus, joka ajassa 62.12 viimeisteli Marianne Hannosen syötöstä kotijoukkueelle riemukkaan 7-6 jatkoaikavoiton.  NST:n parhaana pelaajana palkittiin Anni Töllikkö ja SB-Pron puolelta palkinnon sai Laura Hietamäki.