Naisten liigan kansainvälisin joukkue tulee Espoosta

Voimakas sveitsiläispuolustaja Tanja Frölich. Kuva: Päivi Antikainen

Indiansin yksi uusista tulokkaista on voimakas sveitsiläispuolustaja Tanja Frölich. Kuva: Päivi Antikainen

Naisten Salibandyliigassa viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut silloinen sarjanousija espoolainen Westend Indians uusiutui toiseen liigakauteensa selvästi. Edelliskauden pelaajista on mukana enää alle kentällinen ja paikkaajat tulevat pääosin omista junioreista, alemmilta sarjatasoilta, sekä ulkomailta.

Indiansin alkusyksyn harjoitusotteluihin sisältyivät 4-3 -voitto Sveitsin liigajoukkueesta Zug Unitedista, 6-2 -voitto 1. divisioonan LoSB:sta ja 4-1 voitto myöskin divaritason SB Vantaasta. Harjoituskauden avaustappion Inkkarit kokivat U19-tyttöjen maajoukkueelle.

– Harjoituspelien ensimmäinen tappio ei huoleta, sillä kaikki pelilliset tavoitteet joita asetimme peliin, toteutuivat vähintäänkin kohtalaisesti. Olimme hyvin pienellä ringillä liikenteessä, ja kunhan saamme taas koko ryhmän kasaan, uskon että saamme pian jo pelattua tasokasta peliä täydet 60 min, kommentoi Indiansin päävalmentaja Mikko Jantunen seuran nettisivuilla U19-tytöille kärsityn tappion jälkeen.

– Yleisesti ottaen on aika iso haaste saada tämän joukkueen kaikki pelaajat pelaamaan samaa peliä, kun suurin osa pelaajista on uusia tulokaita ja tulevat täysin eri suunnista ja täysin eri tasoilta, ja vielä eri kulttuureistakin. Siihen nähden olemme viimeisen kuukauden aikana edistyneet jo huimasti, Jantunen summaa.

Westend Indians on ensi kauden naisten Salibandyliigan kansainvälisin joukkue, sillä sen riveistä löytyy pelaajian Suomen lisäksi niin Ruotsista, Sveitsistä kuin Virostakin. Indiansissa pelaavat mm. viron maajoukkuepelaajat Reti Väärt, Meelike Terasmaa ja Merli Kaljuve, ruotsalainen Johanna Forsblom sekä sveitsiläinen Tanja Frölich.