OLS vahvistuneena kohti liigaa

OLS on tulevalla kaudella yksi Divarin suosikeista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella FBT Porille liigakarsinnoissa taipuneen Oulun Luistinseuran leirissä lähdetään kovalla joukkueella ja kovin tavoittein alkavaan miesten divarikauteen. Uusi nimenmuutoksenkin kokenut 14 joukkueen yksilohkoinen ”Divari” saa Pääkallo.fi:n haastattelussa kiitosta OLS:n päävalmentaja Jarmo Härmältä, mutta Divarin ja kakkosen välille hän kaipaisi tasonmittausta.

– Uusi Divari on loistava juttu. Taso lajissamme on parantunut ja laajentunut kuitenkin niin voimakkaasti, että tämä oli todellakin tarpeen. Divari on nyt todella tasokas ja laadukas sarja ja uskon, että nyt Divarin ja liigan tasoero kapenee entisestään ja liiganousijat pysyisivät liigassa paremmalla prosentilla.

– Ainut mitä ihmettelen, on se, ettei ole vieläkään mitään tasonmittausta Divarin ja kakkosen välillä, vaan pudotetaan suoraan kolme joukkuetta. Yksi suora tippuja ja kaksi karsintoihin olisi parempi. Ylöspäin homma menee juuri oikein, eli sarjan voittaja palkitaan nousulla ja kaksi karsii yksivaiheisesti, Härmä pohtii.

OLS:n tavoitteena on liiganousu. Se on vahvistunut viime kaudesta saatuaan riveihinsä muun muassa Anssi Soinin (Koovee), Jouni Määtän (Happee), Mikko Saarnion (Merikoski SBT), kapteeniksikin valitun Tapio Ala-Rautalahden (KeLy), Jani Raitasen (KeLy) ja Erkki Latvalehdon (Merikoski SBT).

Miten kova paukku se oli, että nousua ei tullut jo viime vuonna?

– Ei minkäänlainen paukku, vaan kausi oli erittäin iso menestys osaltamme. Joukkue uusiutui ja nuorentui viime kaudelle todella voimakkaasti, joten lähdimme rakentamaan rauhassa uutta nousua parrasvaloihin. Seurankin puolelta tuli selkeää signaalia, että lähdemme matalin tavoittein lähinnä uusimaan sarjapaikkaa ja ajamaan uusia pelaajia sisään.

Minkä verran Karo Kuussaaren poisjäänti valmennuksesta vaikuttaa valmennuksen rooleihin?

– Valmennuksen rooleihin se ei sinänsä vaikuta, sillä Karon lähtö oli tiedossa jo ennen viime kautta. Aloitimme viime kauden 50-50-vastuilla, mutta hyvin pian sain ottaa suurimman vastuun joukkueen toiminnasta ja roolini vain kasvoi mitä pitemmälle kausi meni. Tästä suuri kiitos Karolle, sillä tuo aika oli todella kasvattavaa ja tärkeää aikaa ja sain kasvaa joukkueeseen sisään todenteolla.

Näkemykseni mukaan OLS on yksi Divarin suurimmista suosikeista. Mitä Oulussa on tehty toisin, että nousu tulee?

– Olemme vahvistuneet materiaalimme puolesta ja saaneet tärkeitä kokeneempia kavereita mukaan huippujunioreidemme tueksi. Olemme uudistaneet kesäharjoittelua ja pelillisesti jatkamme siitä mihin viime kaudella jäimme, eli jatkamme erittäin rohkealla pallollisella pelillämme pelkäämättä virheitä ja olemme aggressiivisia pallottomana.

One comment

  1. Tästä valmentajasta kuulemma vielä lisää. Todella johtavia ajatuksia itse pelistä ja elämästä.