Pääkalloennakko: Classic vie mestaruuden, SPV ja PSS jumbosijoilla

Tähän kuvateksti

Classic selättää vastustajansa kovalla prosentilla.

Naisten liiga käynnistyy perjantaina. Pääkallo.fi:n naissalibandyn asiantuntija Minna Hekanaho laittoi joukkueet järjestykseen.

– Naiset pelaavat parisataa peliä ja lopuksi Classic voittaa, vai mitä? Hekanaho sanoo.

– Olen pähkäillyt tätä jo monta kuukautta ja keskustellut muutaman rautaisen asiantuntijan kanssa. Olen tullut siihen lopputulokseen, että juuri näin tulee käymään kaudella 2011-2012. Eli Classic vie runkosarjan ja mestaruuden, Hekanaho alustaa liigaennakkoaan.

1. Classic
Joukkueesta lähti ainoastaan lopettanut Mirella Eskola sekä kolmoskentän pelureita. Tilalle jo entuudestaankin kovaan porukkaan tuli Eliisa Alanko. Ainoa asia joka saattaa vaikeuttaa Classicin voittokulkua, on avainpelaajien kuormittuminen MM-kisoissa ja Eurocupeissa.

2. SB-Pro
Vaikka Pron suoritukset ailahtelevat ja luottopelaaja Sanna Roisko lähti, on Karoliina Kujalan paluu sellainen paukku, ettei Pro lähde mihinkään peliin haastajana. Hyökkäyspeli on kaunista kuin Usain Boltin tanssi, mutta puolustuspeli on lievä kysymysmerkki.

3. OLS
Joukkue on kärsinyt muutamia pahoja menetyksiä, joista eniten tuntuu Elisa Mildin lopettaminen. Asenteellinen karvaus ja peittopeli toimivat kuitenkin edelleen. Hanna-Mari Uimonen siirtyy viimeinkin keltapaitojen klassikkojen kööriin, minkä jälkeen OLS painaa Uimosen viime vuoden ilmaveivimaalista juhlamerkin.

4. Erä III
Neljäs sija jää Erän ja NST:n tapeltavaksi. Erä menetti Mia Alénin, mutta sai kovat paluumuuttajat Niina Vilppusen ja Johanna Hellstenin. Nuoret ovat vuoden kokeneempia ja erityisesti Hillevi Arkkila tulee dominoimaan Erän puolustusta.

5. NST
Kokemusta lähti roppakaupalla Laura Kokon, Tiia Ukkosen ja Jonna Mäkelän myötä, mutta se ei tule karjalaisten vauhtia hidastamaan. Tuttujen ratkaisijoiden puuttuminen tarkoittaa sitä, että nuoret konkarit Juuli Hakkaraisen johdolla kasvavat vihdoinkin niihin saappaisiin, joihin heidän jalkansa on tarkoitettu.

6. Tiikerit
Keskikastin kamppailut käydään Tiikerien, Happeen, Indiansin ja Kooveen välillä. Tiikerit koki taas menetyksiä pelaajapakan kokeneemmasta päästä. Korvaajia tuli liigasta pudonneesta SB Vantaasta. Joukkueen kapteeni Elina Enlund näyttää esimerkkiä nuoremmille hienoa juniorityötä tekevässä seurassa. Joko tyttöjen maajoukkueen vakiokokoonpanoon kuuluvat Laura Manninen, Silja Eskelinen ja Noona Björkman pystyvät ottamaan seuraavan harppauksen uudelle tasolle?

7. Koovee
Classicin juniorimyllyn tuotoksia valuu naapurin leiriin, Koovee kiittää. Kokenut maalivahti Tanja Henttinen on paljon vartijana tolppien välissä. Emma Rantasen ja Tiina Lehdon johdolla Koovee voi nousta aikaisempaa korkeammalla sarjassa. Joukkueen aktiivinen tiedotus saa erityiskiitosta salibandymedialta.

8. Happee
Happee menetti syömähampaansa Jenni Timosen, jonka maalintekotaitoa ei Suomesta helpolla korvata. Oi niitä aikoja kun Happee rynni finaaliin Kaisa Malmbergin johdolla. Isossa roolissa jatkavat Iina Autio, Ilona Haapasalo, Johanna Rossi ja Mari Tuppurainen. Mitä tekee Oulusta palannut Ida Mälkönen?

9. Indians
Pelaajarintamalla kävi kova myllerrys. Nyt joukkuetta voi hyvällä syyllä nimittää muukalaislegioonaksi, sillä ryhmästä löytyy eri kansalaisuuksia. Viime kaudella ongelmana oli tiukkojen pelien kääntyminen lähes poikkeuksetta vastustajalle, sama uhkaa nytkin. Avainpelaajiin lukeutuvat Sirkka-Liisa Rotinen, Heini Haapalahti, Taiju Jaatinen ja vielä loukkaantuneena oleva Tuija Hämäläinen.

10. M-Team
Häntäpäähän jäävät liiganousijat M-Team ja SPV sekä PSS. Mikkosen siskokset siirtyivät Tiikereistä M-Teamiin, mutta se ei valitettavasti riitä.

11. PSS
PSS menetti Katri Sainion, eikä ihan pelkillä junnuilla pärjää tänäkään vuonna. NST:n monivuotinen ja meritoitunut valmentaja Mika Strömberg palasi Porvooseen kehittämään seuran tyttöjunioreita. Vaikka hän ei pääasiallisesti toimikaan naisten joukkueen mukana, niin Strömbergin ”haamu” väijyy taustoilla.

12. SPV
SPV lähtee oikeastaan samalla joukkueella kuin viime kaudella divariin. Toisin sanoen kyyti tulee olemaan kylmää, vaikka pelaajat olisivat kuinka juosseet lakeuksilla. SPV:n päävalmentaja Anssi Pietilällä on kova urakka pitää joukkue liigassa. Joukkueesta löytyy myös liigan jäähytilaston voittajaehdokas numero yksi, Blue Foxista siirtynyt Anna Nylund.

2 comments

  1. No ei kyllä pelaakaan. Virhe korjattu. Tattis huomautuksesta. Pitää näköjään vetää yksi pelaajavirhe per ennakko.