Pääkalloennakko: OLS nousee liigaan – etelässä vaikeaa

Pääkallo.fi ennakoi OLS:n mättävän tänä vuonna paljon maaleja vastustajien verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Petri Niemelä, OLS
Pääkallo.fi ennakoi OLS:n mättävän tänä vuonna paljon maaleja vastustajien verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi aloittaa tulevan kauden ennakoinnit miesten toiseksi korkeimmasta sarjatasosta. Keskiviikkona käynnistyvä uudistunut Divari pelataan tulevalla kaudella yhdessä 14 joukkueen lohkossa ja sarjan voittaja palkitaan suoralla nousulla. Tuo joukkue on OLS. Kolmen putoajan viikate heilahtaa Etelä-Suomeen.

1. OLS

Liigakarsija sai liigatason vahvistuksia. Anssi Soini (Koovee), Jouni Määttä (Happee), Tapio Ala-Rautalahti (KeLy), Jani Raitanen (KeLy) ja Erkki Latvalehto (Merikoski SBT) ovat kovia vahvistuksia Divariin. On ihme, jos oululaiset eivät nouse suoraan.

2. Steelers

Menetti kolme avainmiestään Nokialle (Risto Parikka, Timo Johansson ja Janne Salonen). Runko on kapea, mutta jos muut runkomiehet pysyvät terveinä, niin karsintapaikoille on kaikki mahdollisuudet.

3. Blackbirds United

Pelasi hyvän viime kauden Kaneetin nimellä, mutta menetti parhaita Loviisaan. Mustarastaat saivat maaliin Jani Pyykön ja SSV:stä Petri Raitalan. Olisi vieläkin kovempi nippu, jos Halosen veljekset olisivat tulleet mukaan suunnitellusti SSV:stä. Juha Jäntti tuo seuran taustoille uskottavuutta.

4. Ilves

Todisti taitonsa etenemällä viime kaudella cupin finaaliin liigajoukkueidenkin kustannuksella. Sai taas pari liigatason vahvistusta, mm. Nokian Joel Vatajan ja maalivahti Eero Makkosen. Kiusaa ikävästi muita nousua oikeasti haluavia.

5. Blue Fox

Tulee olemaan alkukaudesta korkealla, mutta Tommi Aholan, Jori Isomäen ja Johnny Ojalan siirtyessä todennäköisesti loppukaudeksi farmista SPV:hen joukkue tippuu karsintojen ulkopuolelle. Yksi kaikkien ja kaikki SPV:n puolesta.

6. Indians

Pelasi treenipeleissä tasapäisesti liigan M-Teamiä vastaan, mikä saattaa toisaalta kertoa myös vastustajan heikkoudesta. Inkkareilla on nimekäs nippu, mutta se on flopannut aiemminkin. Rastas ohjaa taisteluun Etelä-Suomen herruudesta Mustarastaita vastaan. Valuu keskikastiin.

7. ÅIF

Suomenruotsalaisten aluejoukkuetta kannattelevat taitavat runkopelaajat Wilhelm Wainion ja Iiro Oksasen johdolla. Mielenkiintoa tuo uusi valmentaja Jere Kaistinen. Keskikasti on tasainen ja ÅIF on kauden mittaan hissiliikkeessä ylös ja alas.

8. FoSu

Forssan hurlumhei-joukkue, jonka valmentajaksi tuli Jani Kannosto. Taso ailahtelee ja tulee pelaamaan Woodcuttersin ohella Divarin runsasmaalisimpia otteluita. Pysyy kirkkaasti sarjassa, mutta liigakarsintoihin ei ole asiaa.

9. Salba

Nousijajoukkue sai vahvistuksia muun muassa FBT Porin liigajoukkueesta (Petri Elo, Kari Rimpelä ja Teemu Helin). Raumalla ei ole juuri divaria pelattu. Kotikentän turvin se välttää suoran putoamisen niukasti.

10. Woodcutters

Woodis saanee kauden alla positiivisena yllätyksenä Tero Saariston takaisin FBT Porista. Puolustuspelissä on puutteita ja joukkue päästää paljon maaleja. Säilyy tekemällä runsasmaalisissa peleissä yhden vastustajaa enemmän.

11. Papas

On ollut Divarin häntäpäässä pari viime vuotta, mutta säilyttänyt henkensä ja sarjapaikkansa. Jani Lipsanen ja kumppanit kannattelevat ja kokemuksen turvin selviytyy niukasti kuiville.

12. Kirkkonummi Rangers

Sebastian Fager-Pintilä palasi Kirkkonummelle Loviisasta. Joukkueen harmiksi peräti kolme joukkuetta tippuu tänä vuonna suoraan. Suora putoaminen on uhkana. On meillä metsässä kukkia, oi Rangers, oi Rangers.

13. Tikkurilan Tiikerit

Sai liigasta pudonneen HaKin paikan. Tai siis virallisesti yhdistyi – miten vaan – mutta pelaajat kaikkosivat Erään, M-Teamiin ja muualle. Värikäs valmentaja Milli Grönlund käskyttää. Materiaali ei riitä millään sarjassa säilymiseen.

14. PSS, Porvoo

Kai Ahlstedtin kanssa keitetty valmennussoppa kertoo oleellisen vaikeasta valmistautumisesta kauteen. Muutamia potentiaalisia divaripelaajia meni jo kakkosjoukkueeseenkin. Lähtö tulee.

10 comments

  1. Niin paljon asiavirheitä että ei jaksa edes kirjoittaa niistä..
    Onko toimittaja ottanut selville kokoonpanoja ym.. vai onko juttu kirjoitettu vaan hatusta?

  2. Tulee Papasille tiukkaa, jos Sirviö joukkuetta kannattelee kokemuksella, kun on kuitenkin jo pitkään ollut selvää ettei edes pelaa joukkueessa.

  3. Kyllä mä näkisin tän rangingin aika realistiseksi, oli vedetty hatusta tai ei. Ei saa aliarvioida kirjoittajan intuitiota..

  4. nää sivut kestää aika kauan latautua; waiting for twitter button… halutaanko me väkisin twiitata, tai voisiko sen keskittää jollekin tietylle alueelle? ja kiitos toimitukselle sivustosta!

  5. Mitä vikaa siis taas ? Lopettakaa ihmeessä sivuston lukeminen jos uutiset ovat huonoja!

    Mielestäni ennakko oli hyvä!

  6. Hyvä ennakko!! Veikkaampa Rangerssin siottuvan korkeammalle ja papasta puolestaan heittopussiksi.