Ratsula rankkaa Superliigan lähtöasetelmat – ”Mestari vaihtuu”

Ratsula ennustaa, että Storvretan valtakausi päättyy. Mattias Samuelssonia (#13) hän pitää yhtenä liigan kokonaisvaltaisimmista pelaajista. Kuva: Timo Mäkynen

Storvreta IBK
Ratsula ennustaa, että Storvretan valtakausi päättyy. Mattias Samuelssonia (#13) hän pitää lähes täydellisenä salibandypelaajana. Kuva: Timo Mäkynen

Ruotsin Superliiga alkaa tänään tiistaina Helsingborgin ja Pixbon kohtaamisella. Viime kaudella Helsingborgissa pelannut puolustaja Kari-Matti Ratsula pohti Pääkallon pyynnöstä Superliigan ennakkoasetelmia. Hän vertaa Henri Toivoniemen merkitystä joukkueelleen Mika Kohosen vastaavaan ja listaa viisi pelaajaa, joita sarjasta kannattaa pitää silmällä.

– Mestaruuden vie tällä kertaa pienen tauon jälkeen Warberg. Heillä on laaja pelaajamateriaali ja joukkue on varmasti nälkäinen parin viime kauden jälkeen. Tekee asiat ammattimaisesti ja tyylillä. Rutinoitunut voittajajoukkue, Ratsula analysoi.

– Haastaja Warbergille tulee Uppsalasta (Storvreta), riippuen missä kunnossa Mika Kohonen on. Mustia hevosia ovat kaikki oheisessa rankingissa sijoille 3-7 sijoitetut joukkueet.

SSV:hen siirtynyt Ratsula rankkaa joukkueet tämän hetken paremmuusjärjestykseen, ei runkosarjan lopputulemaan. Hän uskoo, että Helsingborg tulee lopulta pärjäämään paremmin kuin viime kaudella.

– Henri Toivoniemen saaminen sinimustiin oli varmasti kesän tärkein hankinta. Henun tärkeyttä joukkueelle on todella vaikea kuvailla, mutta lähellä totuutta on Mika Kohosen tärkeys Storvretalle, jos haluaa johonkin lähteä vertailemaan. Joukkue tulee varmasti olemaan huippukunnossa fyysisesti tietäen joukkueen työmoraalin ja halun menestyä. Henkinen valmiustaso on iso kysymysmerkki.

– Itse uskon, että Helsingborg on tänä vuonna finaaleissa, kiitos juuri Toivoniemen. Eikä pidä unohtaa sitä tosiasiaa, että joukkue on todella hyvälaatuinen joka osa-alueella. Nordgren, Kukkola, Gullstrand, Helgesson, Nede, Kivilehto, Hagman, Daniel Johnsson ja niin edelleen lisättynä tietenkin hyvillä nuorilla, siis oikeasti huippujunioreilla. Ja tietenkin uudet valmentajat Göransson ja Vidar ovat tuoneet paljon uutta pelillisesti ja auktoriteetin osalta.

Ratsulan Ranking: TOP5 – Seuraa heitä

1. Henri Toivoniemi, Helsingborg
Näyttelee isoa osaa Helsingborgin menestyksessä ja tulee viemään Skoonen ylpeyden pitkälle tänä vuonna.

2. Rasmus Enström, Falun
Omaa sellaiset kädet, joista monet näkevät unia. Loistaa illasta toiseen, teki niin ainakin viime kaudella. Oma veikkaukseni pistepörssin voittajaksi.

3. Mattias Samuelsson, Storvreta
Mielestäni sarjan paras puolustaja. Aika kokonaisvaltainen paketti taidoiltaan tämän lajin pelaajaksi.

4. Daniel Calebsson, Pixbo
Varmasti koko Pixbon joukkue odottaa tätä miestä takaisin sairastuvalta. Pixbon kausi alkaa vasta kun tämä mies pääsee takaisin ruotuun.

5. Kimmo Eskelinen, Warberg
Viime kaudella divarissa. Nyt takaisin Ruotsin huippuorganisaatioon, joka oli viime vuonna puolustusmateriaaliltaan liigan laajin. Mikäköhän on miehen rooli näiden huippupuolustajien joukossa? Haitta vai hyöty?

Ratsulan Ranking: Alkuasetelmat

1. Warberg
2. Storvreta
3. Falun
4. Helsingborg
5. AIK
6. Caperiotäby
7. Pixbo
8. Dalen
– – – – – – – –
9. Linköping
10. Sirius
11. Umeå City
12. Jönköping
13. Mullsjö
14. Tyresö Trollbäcken