Riihimäki: ”Halusimme, että ykköskenttä lähtee”

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki käskytti viikonloppuna myös Suomen B-maajoukkuetta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Arto Riihimäki ja Suomen B-maajoukkue
Kooveen Arto Riihimäki hääri viikonlopun harjoitusturnauksessa myös Suomen B-maajoukkueen penkin takana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki yllättää kertomalla, että tamperelaisjoukkueen neljän avainpelaajan päästäminen pois seurasta oli Kooveen oma ratkaisu.

Maalivahti Pekka Nieminen, puolustaja Janne Lamminen ja hyökkäyksen tehomiehet Veli-Matti Luukko ja Ville Matikainen vaihtoivat kaikki tulevaksi kaudeksi Tampereella pahimman kilpakumppanin Classicin leiriin.

– Halusimme, että ykköskenttä lähtee. Se oli kova ratkaisu, mutta se oli tehtävä. He ovat hyviä pelaajia ja toivon heille kaikkea hyvää Classicissa, Riihimäki sanoo.

Hänen mukaansa joukkuetta piti tässä vaiheessa nuorentaa, jotta siitä saisi enemmän irti. Ykkösmaalivahti Pekka Nieminen oli yksi neljästä siirtyneestä, vaikka hänellä piti olla vielä voimassa pari vuotta sitten solmittu viiden vuoden sopimus.

– Niin minäkin olen kuullut. Olen sanonut ”Nupposelle” ja seurajohdolle, että en ole kiinnostunut mitä tapahtuu. Minä en ota niihin kantaa.

Riihimäki ei halua puhua kulisseissa mahdollisesti tapahtuneista väännöistä enempää. Valmentaja vakuuttelee, että hänen ja Classiciin lähteneiden pelaajien välit ovat kunnossa.

– Toivon ”Nupille” menestyksekästä jatkoa. Itsellä ei ole mitään kitkeränmakuista mihinkään suuntaan.

12 comments

  1. Uusi Pääkallo on ollut minun mielestäni iso pettymys. Tässä kokonaisuus ei ole osiensa summaa suurempi. Juttuja Pääkalloon tulee todella paljon harvemmin kuin Salibandy Areenalle. Onko uutiskynnys Pääkallossa muka korkampi? Sehän oli Areenan vahvuus että pieniä ajankohtaisia juttuja ympäri salibandysuomen ja jatkuvalla syötöllä.

    Come’on Jarkko, mietihän vielä kerran ja palaa Areenalle. Ojala ja Mäkynen ei oo saaneet koskaan mitään hyvää aikaiseksi. Naissalibandy.netinkin tappoivat aikoinaan, Areenalle käymässä samoin. Kunnioitan työtäsi ja toivon että kunnioittaisit itsekin sen verran että tajuaisit mikä on oikein.

    Tai sitten Pääkallo toimimaan kunnolla. Tää on ollut heikkoa.

  2. Voihan sen noinkin muotoilla, jos ei orgnisaatiolla ole potentiaali pitää avainpelaajiaan, niin ei kai silloin ole haluttu sitä tarpeeksi.

  3. paranee vuosi vuodelta nää riihimäen ”saatiin ketkä haluttiin” ”saimme urheilullisia ja meidän pelitapaamme sopivia vahvistuksia” jos pelitapa on se että ketään ei saada ja parhaat lähtee meneen ni sithän se on ihan ok… mut itse jos olisin valmentajana niin pitäisin classicciin siirtyneistä miehistä kynsin ja hampain kiinni olisi sitten mikä tahansa nuorennosleikkaus menossa, no mut täähän on vaan mun mielipide asiasta…

  4. Onhan se hyvä että yhdessä Tamperelaisjoukkueessa luotetaan nuoriin. Kysehän oli kai ettei hinta-laatusuhde kaikilla noista täsmännyt.

  5. Melkoista kooveemaista lässytystä tämäkin Riihimäen kommentti. Alkaa miesten joukkueen selittely lähenteleen jos naisten joukkueen koomisia tiedotteita. Se on jo saavutus…

  6. Japi on siitä kova kynäniekka että maailmanloppukin voitaisiin laskea KooVeen edustuksen suunnitelluksi menestykseksi. Kyllä kelpaa kun kuppi aina puoliksi täysi 🙂

  7. Ja nää uudet tulleet pelaajat oli kyllä täysin statisteja tuossa b-maajoukkueessa viikonloppuna. Suurin syy valintaan oli varmaan se, että kantavat Riihimäen seurajoukkueen paitaa liigassa.

  8. ”Onhan se hyvä että yhdessä Tamperelaisjoukkueessa luotetaan nuoriin. Kysehän oli kai ettei hinta-laatusuhde kaikilla noista täsmännyt.”

    Tai sitten hinta-laatu suhde täsmäsi, mutta siihen ei ollut varaa. Lasse Salminen kuitenkin jatkaa joukkueessa, joten Matikaisen ja Luukon lähdöt nuorennusleikkaukseen vedoten on höpö-höpö juttuja.

  9. antakaas kooveenki rauhassa näyttää mihin pystyy. Tuskin tulleet mitään statisteja on. Jupulle tiedoksi että kyllä he pelimiehiltä hyvinkin näyttivät.

  10. ”antakaas kooveenki rauhassa näyttää mihin pystyy. Tuskin tulleet mitään statisteja on. Jupulle tiedoksi että kyllä he pelimiehiltä hyvinkin näyttivät.”

    Toki annetaan ja voivat hyvinkin pärjätä. Tässähän on enimmäkseen kommnetoitu Riihimäen paskapuheita ei Kooveen menestysmahdollisuuksia.