SPV viime kauden finalisteista vahvempi – SSV:n ykköskenttä pahasti pakkasella

Tatu Väänänen upotti rankkarin David Rytychin selän taakse. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga käynnistyi perjantaina Seinäjoella huippuottelulla SPV-SSV. Viime kauden finalistien ensimmäisessä kohtaamisessa ottelun ratkaisuksi nousi ykköskentällisten pelaaminen.

Ottelun ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin tehtiin ehkä hieman yllättäen peräti neljä täysosumaa, joista kotijoukkue tekaisi kolme peräjälkeen SSV:n siirryttyä aluksi 0-1-vierasjohtoon Halosten veljeksien toimesta. Peliveljien osumista vastasivat Henri Myllymäki (2) ja Janne Hulmi (1).  Erätaukotilanteeksi 3-2:een kavensi SSV:n Henri Lehtonen.

Toisen erän alkuminuuteilla SSV teki kaksi maalia puolen minuutin sisään siirtyen ottelussa 3-4-vierasjohtoon. SSV ehti nauttia johtomaalista puoli minuuttia, kunnes Sami Koski tasoitti ottelun takatolpalta Janne Hulmin oivasta passista. Lähes heti perään Tatu Väänänen vei Peliveljet jälleen johtoon rangaistuslaukauksella. Päätöserään lähdettiin lopulta 6-4 lukemista, kun SPV:n Jyrki Holopainen veti rystylämärin SSV:n maalivahdin David Rytychin puikoista sisään.

Kaikki odottivat kolmannessa erässä hallitsevien mestareiden loppukiriä, mutta se tyssäsi heti alkuunsa päätöserän alkuminuuteilla Mikko Kohosen vietyä kotijoukkueen jo 7-4-johtoon. Nämä lukemat jäivät myös lopulta tulostaululla
loppulukemiksi, sillä SSV ei pystynyt kaventamaan pelatessaan viimeiset reilut kaksi minuuttia ilman maalivahtiaan Rytychiä. Lopputulos SPV-SSV 7-4.

Ottelun ratkaisuksi muodostui molempien joukkueiden ykköskentälliset. Peliveljien tuttu ykkönen Väänänen-Karjala-Koski-Hulmi-Kohonen onnistuivat maalinteon lisäksi jättämään SSV:n vastaavan koostumuksen Lehti-Soini/Tiitu-Järvi-Forsten-Järvinen täysin pimentoon koko ottelun aikana. SSV:n ykköskentän saldo ottelussa oli tasakentällisin -3. SPV oli tehnyt kotiläksynsä todella hyvin viime keväästä ja ihan heti ei muistu mieleen se, että milloin esimerkiksi SSV:n Harri Forsten olisi ollut yhtä yössä kuin tänään SPV:tä vastaan.

Toinen ottelun ratkaisutekijä oli SPV:n loistavat pelin käännöt SSV:n pallonmenetyksistä. Peliveljet oli huomattavasti vaarallisempi joukkue vastaiskuissaan kuin hallitsevat mestarit. Tähän kun vielä lisätään SSV:n nuoremman kaartin henkilökohtaiset virheet ottelussa ( Soini ja Fagerholm), niin lopputuloksessa ei ole mitään ihmeteltävää, vaan SPV ansaitsi voittonsa. SPV:n maalissa Julius Kivimäki tuurasi loistavasti ykkösvahti Jarno Ihmettä.

– Meiltä ehjä esitys varsinkin omassa päässä. SSV tuli ajoittain ylhäältä voimakkaasti kiinni ja se sopi meille, sillä saimme hyvin käännettyä peliä pallonriistojen jälkeen kohti SSV:n maalia. Parannettiin koko ajan kohti ottelun loppua, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen totesi ottelun jälkeen Nelonen Pron suorassa TV-lähetyksessä.

Näillä kentällisillä otteluun lähdettiin:

SPV:
Väänänen-Karjala-Koski-Hulmi-Kohonen
Malkamäki-Holopainen-Mäkelä-Kuusela-Myllymäki
Keskisipilä-Urmas-Taurama-Härkönen-Kiviranta
Maalissa: Julius Kivimäki
Poissa: Jarno Ihme
SSV:
Soini-Lehti-Järvi-Forsten-Järvinen
Fagerholm-Ratsula-Tiitu-H. Lehtonen-Tuhkanen
Pasi Halonen-Kinnunen-Petri Halonen-Matikainen-Strömsten
Maalissa: David Rytych
Poissa: Santtu Manner, Timo Toivonen. L. Lehtonen

Salibandyliigan avauskierroksen muut tulokset:
Oilers-Nokian Krp 6-9
Classic-NST 5-4
FBT Pori-Koovee 10-11

6 comments

  1. Hieno peli oli kyllä tuo TV-peli. SPV oli muutamia kohtia lukuunottamatta kyllä aika loistava. Mietin vaan että mitä porissa tällä hetkellä mietitään kun päästivät kaverin 10-5 tilanteesta voittoon.

  2. TV-pelistä näytti, että ainakaan Mikael Järvelle ei ole toi omatoiminen kesä sopinut. Jalka painoi aika raskaasti läpi ottelun.Vihdoinkin muuten tuomarit tuomitsivat miehen jatkuvan rikkomisen. Harmi vain, että 10 vuotta liian myöhään.

    Joka paikassa on toitotettu, että SSV on vahvistunut muuten, mutta veskari osasto on heikentynyt. Ei asia kai ihan näinkään ole. Veskari osasto on kyllä heikentynyt merkittävästi mutta niin on joukkue muutenkin. Ikä ja töissäkäymiset alkaa ajamaan kavereiden pelitasoa alas, lisäksi viimekaudella uudet kaverit pelas yläkanttiin mitä ei varmasti tapahdu tällä kaudella. Paperilla joukkue ei välttämättä heikentynyt, mutta laatikossa kyllä.

  3. Kokeneessa kaartissa ei yhtään onnistujaa. Samoin paluumuuttajista esim sellonsoittaja ratsulalta ihan ihme tanssahtelua. spvn liike tosin vielä +15% viime kaudesta eli tuskin kukaan muukaan pysyy kyydissä.

  4. Samat ennusteet joka vuosi, mutta…Nyt onkin jo vahvan analyysin aika, koska takana on jo yksi peli..

  5. Todella hauska kommentti tuo ”Järvelle ei ole omatoiminen kesä sopinut”. Siitä oikein vuotaa asiantuntemus. Järvi ei ole varmaan ensimmäistä kesää liikkeellä ja kuitenkin sarjan ehkä kaikkien aikojen pelaajasta puhutaan.. Ikä ja töissäkäymiset.. Hohhoijjaa.. Katsellaanpa nyt taas.

  6. Joo sovitaan niin, että yksittäistä peliä ei saa kommentoida ollenkaan.