Suomen miehet ylivoimaisia

Suomi jyräsi Sveitsin miesten kaksoismaaotteluiden avausosassa selvin numeroin 9-3. Seinäjoella pelatun ottelun yleisömäärä jäi jopa alle SPV:n liigapelien.

Vain 542 katsojaa oli saapunut seuraamaan hallitsevien maailmanmestareiden otteita. Jani Kukkola aloitti maalinteon jo ottelun toisella minuutilla. Henri Johanssonin ja Janne Lammisen osumien ansiosta Suomi johti jo avauserän jälkeen 3-0.

Michael Zurcher kavensi toisen erän alkuun, mutta kotiyleisönsä edessä esiintyneet Mikko Kohonen ja Sami Koski lisäsivät Suomen johtoa ja Lauri Kapanen osui ylivoimalla erän lopussa jo 6-1:een.

Päätöserässä Koski, Mika Moilanen ja Mikael Lax kaunistelivat lukemia 9-1:een ennen kuin sveitsiläiset kaunistelivat maalissa pelanneen Tomi Ikosen taakse loppunumerot 9-3:een.

Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen Tampereella klo 18.30

Suomi-Sveitsi 9-3 (3-0, 3-1, 3-2)

1. erä: 1.56 Jani Kukkola (Kari Koskelainen) 1-0, 13.32 Henri Johansson (Mika Moilanen) 2-0, 18:29 Janne Lamminen (Matti Vapaniemi) 3-0.

2. erä 22.00 Michael Zurcher (Linard Parli) 3-1, 28.13 Mikko Kohonen (Tero Tiitu) 4-1 sr, 31.00 Sami Koski (Vapaniemi) 5-1, 39.26 Lauri Kapanen (Tatu Väänänen) 6-1 yv.

3. erä: 42.29 Koski (Tiitu) 7-1, 43.39 Moilanen (Lamminen) 8-1, 44.55 Mikael Lax (Esa Jussila) 9-1, 53.38 Nicolas Berlinger (Severin Brandenberg) 9-2, 57.47 Parli (Adrian Zimmermann) 9-3.