Suosikit pitivät naisten avauskierroksella

Liiganousija SPV:n taistelu ei riittänyt voittoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV
Liiganousija SPV:n taistelu ei vielä riittänyt voittoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten Salibandyliigan ensimmäinen kierros pelattiin ennakkoasetelmia mukaillen. Lauantain otteluissa kärkeen veikatut Classic, Erä ja OLS kuittasivat kotivoitot, Tiikerit ja Koovee tasasivat pisteet ja Happee haki niukan vierasvoiton M-Teamista.

Mestaruutta puolustava Classic osoitti sarjan kärkipään eron PSS:aa vastaan vieden ottelua kahden erän jälkeen jo 9-2. Loppulukemat pelailtiin viimeisessä erässä lopulta 11-5:een. Nina Rantala nousi tehoillaan 1+3 pistepörssin kärkeen. Classic rankaisi etenkin ylivoimalla ja Anne Suomalaisen kaikki tehot 2+1 syntyivät ylivoimalla.

Erä voitti kotonaan SPV:n 6-2 ja OLS vähämaalisessa ottelussa Indiansin 3-1. Jo sarjapaikan luopumistakin harkinneen M-Teamin ja Happeen välinen ottelu oli kahden erän jälkeen tasan 2-2, mutta Happeen Iina Aution maali kolmannen erän alkuun jäi Happeen voittomaaliksi 3-2.

Kierroksen tiukin ottelu nähtiin Tampereella, jossa Tiikereiden Elina Enlundin maali vei vieraat toisen erän lopussa 1-0-johtoon. Kooveen Päivi Laurila kuitenkin tasoitti päätöserän lopussa 1-1:een ja lopulta pisteet tasattiin.