TPS:lle maukas vierasvoitto

Liigan peräpäähän veikattu Turun Palloseura avasi kautensa maukkaalla vierasvoitolla Loviisan Torista 6-4. Turkulaisten hahmona hääri tehot 2+1 kerännyt Miko Kailiala. Ottelun toisessa erässä nähtiin kaksi rangaistuslaukausta.

Molemmissa rangaistuslaukauksissa maalivahdit olivat voimattomia, kun ensin Loviisan Joni Niiranen pisti pallon TPS:n Pyry Luukkosen selän taakse. Hetkeä myöhemmin saman tempun teki alivoimalla saadusta rangaistuslaukauksesta Kailiala Loviisan Teemu Kortelaisen taakse.

Loviisa avasi tehokkaasti siirtyen avauserässä 2-0-johtoon Peik Salmisen ja Niirasen maaleilla. Joonas Marjamäki kavensi erän loppuun ja rankkareita sävyttäneen toisen erän jälkeen TPS johti 4-3.

Päätöserän aluksi Kailialan illan toinen alivoimamaali vei TPS:n kahden maalin karkumatkalle. Joni Niiranen kavensi vielä illan kolmannellaan, mutta Miikka Sokka viimeisteli erän puolivälissä TPS:lle loppuluvut 6-4. Ottelua seurasi 502 katsojaa.

Loviisalle harmia aiheuttavat tällä hetkellä poissaolot. Sivussa ottelussa olivat harjoituspeleissä edukseen esiintynyt Jyri Laine sekä Aigars Belasovs. Juuso Meriläinen oli tästä ottelusta poissa estyneenä. Viime kaudella Divarin Kaneetissa 25 ottelussa peräti 50 maalia viimeistellyt Laine on kärsinyt selkävaivoista ja toistaiseksi on epäselvää, milloin hän on pelikuntoinen.