Video: Ruotsin liiga-avauksessa uskomattomia ilmaveivimaaleja

Helsingborgiin siirtynyt suomalaismaalivahti Henri Toivoniemi sai heti ensimmäisessä ottelussa huomata Ruotsin Superliigan yksittäisten pelaajien taitotason, kun Pixbon ”lassomies” Peter Runnestig ilmaveivasi Toivoniemen taakse näyttäviä maaleja.

Helsingborg voitti Pixbon lopulta 6-5, kun Juha Kivilehdon pystysyöttö sektorin keskelle päättyi Linus Nordgrenin (3+0) tälläämään jatkoaikamaaliin. Toivoniemelle kertyi ottelussa 18 torjuntaa ja muista suomalaisista Jani Kukkola syötti avauserässä Helsingborgin toisen maalin.

Ottelun näyttävimmät maalit iski kuitenkin neljä maalia tehnyt vieraiden Runnestig. Rangaistuslaukauksen lisäksi Helsingborgin koosteesta kannattaa kelata uusiksi ylivoimalla maalin takaa tehty 4-4 maali ja Helsingborgin pelaajiakin ärsyttänyt videon kolmas ilmaveivi 5-5:een.

9 comments

  1. Loistavaa! Tää on parasta, mitä tämä laji tarjoaa! Harmi, että kuvanlaatu on aika huono.

  2. Sitten jos/kun tässä lajissa joskus alkaa pyörimään raha sillai että on oikeasti ammattilaisia niin kyllähän siellä kentällä on aika sellaset kaverit joilta se veivi lähtee. Pallo lapaan ja kun joku tulossa kylkeen selkää sinnepäin ja aina vapari.

    Minusta nämä ilmeveivit pitäs kieltää kokonaan koska palloa ei voi ottaa pois ajamalla kaveri kylmäksi toisin kuin esim. lätkässä.

  3. Ohjataan vaan kulmaan veivailemaan. Tai sitten ajetaan kaikki puikkojenkin heittäjät kylmäksi.

  4. Siis pallon saa todellakin pois ihan normaalilla fyysisellä pelillä. Sijoittuminenkin antaa siihen mahdollisuuden. Ilmav ei pidä missään nimessä kieltää, kikat ovat tämän pelin suola. Ketä kiinnostaa varman päälle sumpussa pelaaminen? Lisäksi olisi hyvä olla täysi mahdollisuus pelata palloa jaloilla. Saataisiin lisää näyttävyyttä peliin.

  5. Jännä miten täällä vedetään heti yli. Miksi puikkojen viejät pitäisi vetää kylmäksi? Pointtihan oli siinä että jos veivaaja on oikeasti hyvä niin että se pallo pysyy lavassa niin pystyy suojaamaan todella pitkälle niin että kun toinen koittaa ottaa kylkeen niin käntää vaan aina selkään että ei tule reilua kontaktia ja vaparilla jatketaan.

  6. Et ole tainnut puolustaa veiviä vastaan? Nopeessa pelissä ei tarvi juosta toisen selkään. Veivihän lähtee sen osaajilta, jos saavat siihen tilan. Ei veivin estäminen vaadi selkään ajamista.

  7. Jepelle: Anteeksi kömpelö ilmaisuni.
    Kulmaan ohjaaminen oli tarkoitettu sinulle ja kylmäksi ajaminen kerlonille.

    Tuossa tuli muiltakin jo pari neuvoa lisää miten estää veivi, joten kyllä sekin on mahdollista.

    Kerlonille: Sellaisiakin veivaajia on jotka käyttävät tätä turhaan, mutta esim kyseiset herrat Runnestig, Nede, D Johnsson, Frejd, Olesen ja Snellingen käyttävät veiviä lähinnä maalintekoon ja ovat onnistuneet siinä myös varsin hyvällä prosentilla.

    Olen kanssasi kuitenkin samaa mieltä ns. ”turhista” veivaajista. Sellaisia ei kukaan halua pelikentille. Menkööt veivaamaan vaikka kisoihin, kerta sellaisiakin järjestetään.