AIK-tähti sikaili – lisää pelikieltoa luvassa?

AIK putosi pudotuspeleistä. Pääkallo.fi arvioi pudotuspeliennakossa myös puolivälieristä jatkoon menevät joukkueet. Kuva: Mikko Hyvärinen

AIK
Kuvassa keskellä olevalla Kim Nilssonilla keitti yli. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin seuraavaksi salibandyn supertähdeksikin uumoiltu AIK:n Kim Nilsson pimahti Ruotsin Superliigan sunnuntain kierroksella täydellisesti. Jönköpingin valmentaja Zeid Momenin mukaan AIK:n tehomies ensin tönäisi vastustajan pelaajaa ja tulistui tuomareille.

– Hän töni poikittaisella mailalla meidän pelaajaamme ja sanoi sen jälkeen pari valittua sanaa tuomareille. Sen jälkeen hän löi mailansa kaukalon reunaan ja sai ottelurangaistus 3:n, Jönköpingin valmentaja Zeid Momen kuvaili tilannetta Innebandymagazinetille.

– Ymmärrän, että voi olla turhauttavaa, jos kaikki ei mene nappiin tällaista nousijajoukkuetta vastaan, mutta oli kevyesti ilmaistuna tarpeetonta menettää malttinsa sillä tavalla.

Ruotsissa on käytössä kolme eri ottelurangaistusta, joista Nilssonin saama on tuomioista ankarin. Ottelurangaistus 1 vastaa Suomesta tuttua pelirangaistusta, jossa pelaaja lentää ulos kyseisen ottelun ajaksi, eikä saa lisäpelikieltoa. Ottelurangaistus 2 tuo kyseisen ottelun lisäksi pelikiellon seuraavaan otteluun.

Ottelurangaistus 3:ssa eli törkeässä ottelurangaistuksessa saman ottelun ulosajon ja seuraavan ottelun pelikiellon lisäksi tuomari raportoi ulosajoon johtaneet tapahtumat eteenpäin, ja pelaaja voi saada hölmöilyistään lisää pelikieltoa.

Nilssonin päätöserän lopun tulistumisen aikaan ottelu oli tasatilanteessa 6-6. Sitä seuranneella ylivoimalla sarjanousija Jönköping teki voittomaalin 7-6:een ja otti ensimmäisen kotivoittonsa nousten hänniltä kohti keskikastia. Kovasti uusiutunut AIK on voittanut neljästä ottelustaan vain yhden varsinaisella peliajalla, minkä lisäksi Sirius kaatui viime viikolla jatkoajalla.

Sarjan ”suomalaisjoukkue” Helsingborg voitti sunnuntaina Uppsalan kakkosjoukkueen, Siriuksen, 5-2 ja jatkaa sarjan keskikastissa neljän pelatun ottelun jälkeen. Ainoina puhtaan pelin joukkueina jatkavat kaikki neljä otteluaan voittanut Rickie Hyvärisen Caperiotäby ja viikonloppuna Tshekissä Champions Cupissa pelannut Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta kolmella voitollaan.

7 comments

  1. Samaa sääntökirjaa meillä käytetään kuin Ruotsissa, vaikkakin suomennettuna.

    IFF sääntökirjasta nuo ovat:

    Match penalty 1. = Pelirangaistus
    Match penalty 2. = Ottelurangaistus
    Match penalty 3. = Törkeäottelurangaistus

    Eikös noista voisi jutussa käyttää ihan suomenkielisiä termejä?

  2. Hyvä huomio, näin varmasti jatkossa. Nyt oli sitaatissa ja Ruotsissa puhekielessä ”matchstraffeista” puhutaan vain ykkösinä, kakkosina ja kolmosina.

    Löytyisipä vielä yhteinen suomennoslinjaus Champions Cupille.

  3. Tämä sama Hemmo kävi Gatoradessakin kuumana kuin hellan koukku ,taitaa olla sen tapa..sipuli ei vaan kestä

  4. Videolla ei kyllä näy ainakaan mitää sellaista, mistä olisi kuulunut saada minkäänlaista punaista korttia.

  5. Jos katsoo pöytäkirjaa, niin 2 minuuttia tuli kontaktista, ja törkeäottelurangaistus sen jälkeen tapahtuneesta. Kaveria ja tuomaria kun katsoo, niin on kaveri tainnut sanoo jotain muuta kuin ”mycket kiva”

    13.44 Utvisning U2
    Kim Nilsson
    (Hårt spel 2 min)

    13.44
    Utvisning
    Kim Nilsson
    (Matchstraff 3)

    Tuohon videouutiseen voisi täsmentää hieman syytä, mistä kaveri TORin otti. Harvemmin kielenkäytöstä saa jatkorangaistuksia…