Andreas Hietala, oletko saanut taustasi takia erityiskohtelua salibandyssä?

Kuva: Mikko Hyvärinen

Andreas Hietala on nakuttanut 7 pelissä tehot 4+9=13. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tor-hyökkääjä Andreas Hietala on noussut alkukaudella joukkueensa johtavaksi pelaajaksi. Nopealiikkeinen ja fyysinen ”Andy” hurmaa loviisalaisyleisön taitavilla syötöillään ja rennolla persoonallaan. Pääkallo.fi selvitti mielenkiintoisen taustan omaavan Hietalan kuulumisia.

Teit Happeeta vastaan viime viikon lauantaina tehot 0+5. Kuvaile tehoiltaasi?
– Syötöt olivat melko peruskamaa, Niirasen veljekset vain viimeistelivät murhaavasti. Välillä tulee ilmaisia pisteitä.

Iiro Parviainen tunnetaan autoritäärisenä valmentajana. Miten kemianne kohtaavat?
– Onhan Iiro todella omalaatuinen ja värikäs persoona, joskus olen jopa vakavissaan harkinnut hänen ”muiluttamistaan”. Kuitenkin erittäin pätevä valmentaja.

Olet ollut alkukaudella Loviisan johtava pelaaja. Haaveiletko maajoukkueesta?
– En ajattele maajoukkuetta. Haluan vain kehittyä pelaajana. Jos kutsu kuitenkin kävisi, niin joutuisin valitsemaan Suomen ja Kenian väliltä.

Juhlan paikka. Andreas Hietala on ollut taas mukana juonimassa Loviisan maalia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kehonkielesi on ajoittain hieman flegmaattinen kentällä. Yritätkö hämätä?
– Tiedostan tilanteen. Flegmaattinen ulkomuotoni johtuu pitkästä koristaustasta, jolloin totuin ”lönköttelyyn.”

Omaat kenialaiset juuret. Oletko saanut erityiskohtelua salibandyn parissa taustasi vuoksi?
– En ole ainakaan kokenut saavani, vaikka eihän salibandy kuulu yleensä kenialaisten repertuaariin. Rasismiin en ole törmännyt kuin juniorina yksittäisissä tilanteissa.

Mikä on syynä Torin lennokkaaseen alkukauteen?
– Joukkuehenki on uskomaton, vaikka pukukopissa puhutaan kolmea eri äidinkieltä (Suomi, Ruotsi ja Latvia.) Päättäväisyyden voi aistia tekemisestä, eikä hyvä alku ole ollut meille yllätys.

Onko Loviisa salibandykaupunki?
– Ehdottomasti, sillä olemme selkeästi kaupungin seuratuin laji eikä Loviisassa muutenkaan liikoja tapahdu. Yleisön intensiteetti antaa liigassa harvinaisen lisäavun.

Haet usein syöttöä maalipaikoissakin. Miksi et lauo?
– Syöttö tulee selkäytimestä. Sentterinä tykkään hakea paremmin laukovia ketjukavereita, vaikka laukauksen panttaaminen on selvä heikkouteni.

13 comments

  1. toivottavasti ei mene päähän, mutta imho andreas on aivan mahtava ja ainutlaatuinen pelaaja. sekä kentällä kun on pelannut hänen kanssaan että katsomon puolella tulee sellainen fiilis, että on salibandy kivaa pelata ja katsoa.

  2. Tesjoen rap guru on pelaajana aivan maaginen. Andy pistää ensin parit puikot. Ja sitten lätty napsahtaa TOR pelaajien lapoihin:D Erittäin hieno pelaaja kaikinpuolin.

  3. Näinköhän Kenia koskaan saa maajoukkuetta kasattua. Maan liitossa on kuulemma niin vahvat ristiriidat ettei mistään päästä sopuun. Hietala voi siis hyvinkin valita tarpeen tullen Suomen maajoukkueen.

  4. Ei valitse…Kun maajoukkueeseen pääsee vain ”suurten” seurojen pelaajat…

  5. Miten sanat fyysinen ja Hietala voivat esiintyä samassa lauseessa. Näkemissäni puolessa tusinassa Torin matsissa kukkakeppi-Hietalaa on kontaktitilanteissa viety kuin litran mittaa, sällihän on aina katollaan.

  6. Kontillaan olemiseen puuttumatta, niin fysiikaltaan väittäisin Hietalan olevan liigan kovimpia, jollei jopa kovin.

  7. What-osaston huutajaa voidaan tarjota nuoratun neliön sisään Hietalan kanssa ja tarjolla vai hopeeta..Fyysien tarkoittaa aika isoa kokonaiskuvaa. Taklausten kohteeksi joutuminen – kaatuminen ovat hieman eri asia. Tuolla ajattelulla on tainnut äitisi olla aina katollaan ennen aikaasi?