FBT Pori parempi nollakerholaisten kohtaamisessa – katso ottelun maalit

Kuvassa syntyy Lauri Huuskon ensimmäinen liigamaali. Kuva: Sofia Rancken

Helsingin Ruskeasuolla pelattiin lauantaina tärkeistä sarjapisteistä, kun nollakerholaiset M-Team ja FBT Pori kohtasivat toisensa. Ottelusta muodostui juuri niin jännittävä kuin etukäteen saattoi odottaa.

M-Team-FBT Pori 6-7 (2-1, 2-3, 2-3). Katso ottelun maalikooste tästä.

M-Team siirtyi avauserässä 2-0 johtoon Eero Purasen ja Lauri Huuskon osumilla. FBT Pori pelasi kuitenkin lauantaina tehokasta ylivoimapeliä (neljä yv-maalia) ja Juho Miilunpalo kavensi erätaukotilanteeksi 2-1.

Toisessa erässä joukkueet onnistuivat maalinteossa vuorotellen, porilaisten tehdessä kuitenkin yhden enemmän. M-Teamilta maalasivat Jesse Tolvanen ja Sampo Laukkala, FBT Porilta onnistuivat Benjamin Lepola, Tero Saaristo ja Miikka Läntinen. Päätöserään lähdettiin 4-4-lukemista.

Kolmannessa erässä Eero Puranen vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon, mutta porilaiset siirtyivät ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Benjamin Lepolan ja Miikka Läntisen illan toisilla osumilla. M-Team tuli vielä kerran tasoihin Mikko Soinin onnistuttua tasoittamaan maalin edestä 6-6:een. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun porilaisten Mikael Boelius lämäsi 6-7-voittomaalin Tatu Ruohosen syötöstä.

– Erikoistilannepelaaminen ratkaisi tänään. Vastustaja teki neljä ylivoimamaalia viidestä mahdollisesta, kun me ei puolestaan saatu maaliakaan aikaiseksi neljällä yrittämällä. Meidän ylivoimapelaaminen oli liian staattista, eikä pallo liikkunut tarpeeksi nopeasti. Yritettiin tehostaa yv:tä kokoonpanomuutoksilla, mutta sekään ei tänään tuottanut tulosta, M-Teamin päävalmentaja Sami Kaarnamaa totesi ottelun jälkeen.

Lauantain toisessa Salibandyliigan ottelussa Espoon Oilers haki 4-6-voiton Lappeenrannasta NST:n vieraana.