Hakkarainen: ”Pori oli avauserässä kakkosdivaritasoa”

Nokian KrP vei ja FBT Pori vikisi. Kuva: Topi Naskali

Nokian KrP vei ja FBT Pori vikisi. Kuva: Topi Naskali

Maanantain ainoassa liigaottelussa kohtasivat Nokian KrP ja FBT Pori. Heikosti kauden aloittaneet nokialaiset eivät jättäneet porilaisille minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaan takoivat tulostaululle tylyt 10-1-voittolukemat. Peliä paikan päällä seurannut Jani I. Hakkarainen kertoi Pääkallolle näkemyksensä ottelusta.

Jani, kerro aluksi millaisilla taktiikoilla joukkueet lähtivät otteluun ja nähtiinkö mitään muutoksia ottelun edetessä?
Pori lähti pelitapansa mukaan puolustuksen kautta rikkomaan ja iskemään vastaan. Keskialueen karvaus näytti olevan 2-2-1. Krp sai siis hallinnan. Se käytti sen hyväkseen erityisesti tehokkaalla prässillä hyökkäysten jälkeen. Porilla ei ollut hajukaan, kuinka sen saisi auki. Tämä johti suoriin harppuunahyökkäyksiin ja rikkeisiin Porilta. Krp rankaisi hyvin vapaalyönneistä ja ylivoimalla. Suuria muutoksia ei nähty. Nokian karvaus oli tuttu matala 2-3.

Entä millainen ottelu muuten Raholassa nähtiin, olivatko loppunumerot oikeudenmukaiset pelitapahtumiin nähden?
– Olivat. Pori oli ensimmäisessä erässä sanalla sanoen surkea, kakkosdivaritasoa. Krp onnistui tällä kertaa hyödyntämään paikkansa alussa. Lopullisesti ottelu ratkesi Jarkko Lakasen 8-0-maaliin kolmannen erän alussa. Siihen upea syötön tarjoili Visa Rikala.

Jäikö joitain yksilöitä ottelusta erityisesti mieleen – hyvässä tai pahassa?
– Nokian maalissa Matti Tuomiranta oli vakuuttava. Hän on pelannut alkukauden mukavalla torjuntaprosentilla, vaikka joukkue on hävinnyt. Alussa, kun ottelu ratkesi, Krp:n ykkönen Parikka-Widgren-Nyman; Salonen-Koskela oli terävä. Alakerrassa myös Rene Andersson pelasi vahvasti. Myös aiemmin mainitsemani nuori Rikala oli hyvässä iskussa. Pori oli surkeaa massaa, vastuupelaajat saavat kyllä katsoa pitkään peiliin. Mutta eiköhän Ismo Läntinen sen peilin heidän eteensä kanna.

Löytyykö vielä joitain lisähuomioita Nokian KrP:stä?
– Krp:n viisikkopeli on ollut suhteellisen tasapainoista liigassa, vaikka takkiin on tullut. Sen sijaan pelirohkeus ei ole ollut riittävällä tasolla. Virheitä on pelätty varsinkin keskialueella. Tänään oli tässä suhteessa paremman näköistä, vaikka toki pelissä on edelleen parannettavaakin. Nokian jatko-ohjelma ei ole helppo. Ensin vieraissa Happee, sitten kotona SSV ja sen jälkeen reissu Joensuuhun. Lopuksi voisi heittää kaksi olosuhdehuomiota: parkkeeraus Raholassa toimi paremmin kuin viimeksi, mutta kuulutuksesta ei edelleenkään saa mitään selvää.

Ottelupöytäkirjaan

3 comments

  1. ”Lopullisesti ottelu ratkesi Jarkko Lakasen 8-0-maaliin kolmannen erän alussa”

    Ai että Pori olisi ottanu 7-0 johdon kii…?

  2. Hallin ahtaat käytävät,yläkatsomossa yksi poistumistie(ja lisäätilaa rakenteilla).parkkialue?? täysi katastrofi..ja kuulutus täydellistä mölinää,ainakin yläkatsomoon..ja näille olosuhteille irtosi liigalisenssi..No,tilannehan helpottuu kun katsojamäärät laskevat. Itse pelissä Nokia aika jäätävä avauserässä

  3. Peliähän siellä kuitenkin ainakin lajin seuraajat katsoo. Tottakai olis hienoo että aina olis se tuhatpäinen yleisö, mutta taitaa nykytilanteessa suurin osa katsojista tuntea ainakin kotijoukkueen pelaajat (vähintään) nimeltä.

    Hienoa että KRP on saanut peliään kuntoa, jos nyt Pori mikään mittari on. Myönnän kyllä, että Rahola jo sijaintinsa puolesta on sellainen ettei tule oikein pelejä lähdettyä katsomaan. Kun vielä Classicin liput viime kaudella oli 2€ halvempia opiskelijalta, nyt ne taitaa olla samaa hintaa.. niin kumpaa sitä sitten mieluummin katsoo 😉