Alkukauden Igiliikkujat

Satunnaisesti Tirsamaassa vierailevan Igi-Cornerin isäntä Ville Ikonen on tällä kertaa listannut Salibandyliigan alkukauden ”Igiliikkujat” eli onnistujat ja epäonnistujat. Igiksen lista näyttää tältä:

ONNISTUJAT:

1. FBT Pori – ”Joukkuetta veikattiin yleisesti ennen kauden alkua sarjan hännille ja useimmat tuomitsivat porilaiset varmaksi putoajaksi. Kauden kolmesta ensimmäisestä pelistä oli saldona tiukat yhden maalin tappiot, mutta sen jälkeen kaksi tärkeää vierasvoittoa M-Teamista ja Josbasta. Joukkueesta ei tähtipelaajia löydy suurennuslasillakaan, mutta nuoriso-osasto Rami Prokin ja Benjamin Lepolan johdolla voivat sitä tulevaisuudessa olla.”

2. Tapio Kinnunen, Koovee – ”Koolla on väliä. Iso mies ja iso vastuu. Pelaa tamperelaisten takalinjoilla huikeita minuutteja. Syöttää palloa kovalla prosentilla omille ja tehoilee siinä ohessa. Laukaus on kova ja tarkka sekä taitoakin löytyy. Kliseisesti liikkuu isoksi mieheksi yllättävän ketterästi. Kärsii kaksinkamppailuissa isosta koostaan pillin soidessa liian herkästi.”

3. Sami Nyman, Nokian KrP – ”Neljä peliä, kahdeksan maalia. Kokenut maaliruisku kirmaa kaukalossa pitkästä aikaa kuin nuori varsa ja vammakierre on toivottavasti historiaa. Tekee maaleja läheltä ja kaukaa. Nousi vastikään kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen ja voi vain kuvitella millaisia lukemia mies olisi terveenä pelatessaan lyönyt taululle. Tehoilun ohessa kirittää Henri Johanssonia kohti pistepörssin voittoa.”

4. SSV – ”Liigassa pelannut vasta kolme peliä, mutta Champions Cupin voitto nostaa joukkueen alkukauden onnistujiin. Makseli ruotsalaisille takavuosien kalavelkoja upealla 8-3 voitolla Storvretasta. Ei välttämättä säväytä pitkässä runkosarjassa, mutta europelit osoittivat joukkueen olevan timanttia, kun panokset ovat kovimmillaan. Kevään joukkue.”

Bubbling Under: ”Erän tutkapari Mika Moilanen – Tuomas Iiskola ja Miko Kailiala, TPS.”

EPÄONNISTUJAT:

1. Lisenssisotkut – ”Oli kyseessä sitten inhimilliset erehdykset tai resurssi- ja aikapulat toimistolla, niin näin ei voi tällä tasolla yksinkertaisesti tapahtua. Suomessa on satoja alasarjajoukkeita, joissa pelaajat omatoimisesti hoitavat lisenssinsä kuntoon ilman ongelmia. Kyseisiä hairahduksia liigajoukkueilta on mahdoton hyväksyä.”

2. Liiton sakot – ”Viitaten lisenssisotkuihin. Mikäli kyseiset kömmähdykset ovat seurojen osalta pöyristyttäviä, niin samaan kategoriaan menee liiton määräämä sakkorangaistus tapauksissa: 100 euroa. Summa kuulostaisi uskottavalta tapauksissa, joissa pelaaja unohtaa pelipaitansa kotiin ja joukkueen sakkokenraali muistuttaa satasen sakolla. Naurettavan pieni sakko lähettää liitolta joukkueille signaalin, että ei se niin haittaa, jos hommat on tehty vähän sinne päin. Tulevaisuudessa vähintään nolla perään, kiitos.”

3. Jan Binggeli, Espoon Oilers – ”Oilersin sveitsiläisvahvistus on toistaiseksi ollut kaukana siitä tasosta mitä häneltä odotetaan. Viidessä pelissä tehot 0+1=1 ja -8. Muutto uuteen maahan ja kulttuuriin tottuminen kaukalossa ja sen ulkopuolella ottaa varmasti oman aikansa. Binggelin onneksi kausi on vasta aluillaan. Tulosta olisi syytä alkaa syntymään, koska muuten talvesta voi tulla tuskallisen pitkä. Henkilökohtaisesti uskon, että kelkka kääntyy. Potentiaalia löytyy, nyt olisi vain sen ulosmittaamisen aika.”

Bubbling under: ”Pavel Brus, Nokian Krp ja Vesa Wettervik, Koovee.”

Aiemmat Ville Ikosen Igi-Cornerit:
Jalkasyöttö pitäisi sallia
Kuolemanlohko tapetilla

4 comments

  1. Kyllä liigassa pelataan voitosta eikä saldolla 2/5 voi olla joukkue ykkösonnistuja. Kieltämättä Porin alku on ollu lupauksia herättävä, mutta eihän tuolla voi yksinkertaisesti päästä Bubbling under -osastoa korkeammalle. Toivottavasti joukkue säilyttää forminsa.

    Joukkue ei ole edes kohdannut vielä ketään mitalisuosikeista, mikä olisi nostanut maalintappioiden arvoa. Suomen cupissa näköjään jatkoajalla tiputtaneet kakkosdivarijoukkueen.

  2. Mako Lahtisen KOOVEEsta voisi myös nostaa onnistujiin jos listattaisiin esim top 10. Ottanut isoa roolia joukkueessaan.