Kova taklaus Loviisassa – Savukoskelle punainen kortti

Tuomas Savukoski sai suihkukomennuksen. Kyseessä on ensimmäinen punainen kortti tällä kaudella miesten Salibandyliigassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tuomas Savukoski sai suihkukomennuksen. Kyseessä on ensimmäinen punainen kortti tällä kaudella miesten Salibandyliigassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic haki miesten Salibandyliigassa täyden pistepotin vierasreissulta Loviisasta. Classic voitti rikkonaisen pelin lukemin 7-3.

Kamppailussa jaettiin 41 jäähyminuuttia. Classicille vihellettiin seitsemän kakkosta ja Loviisalle yksi kakkonen ja yksi punainen kortti eli 5+20 min. Suihkukomennuksen sai puolustaja Tuomas Savukoski toisessa erässä. Savukoski taklasi kovaa Classicin Mikko Leikkasta. Pääkallon tietojen mukaan Loviisan leirissä tuomiota pidettiin liian kovana.

– En nähnyt tilannetta, joten en osaa sanoa mitä tapahtui, Classic-käskyttäjä Ray Backman kommentoi Pääkallolle.

Backmanin mukaan Leikkanen ei loukkaantunut tilanteessa ja pelasi pelin loppuun asti.

Ottelun voittaja ratkesi toisessa erässä, kun Classic karkasi 6-1-johtoon.

– Eka erä oli meiltä vähän nihkeä. Ykkönen oli hyvin pelillä, kahdella muulla oli vaikeampaa. Toisessa erässä peli lähti hyvin käyntiin ja kaikki kolme viisikkoa olivat hereillä. Siinä kohtaa peli tavallaan ratkesi, vaikka 60 minuuttia pelataankin. Loppuosa ottelusta oli todella rikkonainen jäähyjen takia, Backman kertoi ja lisäsi, ettei kamppailu ollut erityisen kuuma, vaikka jäähyjä tulikin.

Lauantaina Happeen kohdanneen Loviisan otteissa paistoi väsymys.

– Heillä oli kapea miehistö. Vetivät 13 miehellä tuplaviikonlopun. Se varmaan näkyi, Backman summasi.

14 comments

  1. eka punainen minkä olen nähnyt ~10 vuoden aikana liiga- ja divaripeleissä. mitä se video sanoi?

  2. Lainattu Loviisan Tor facebookista:No joo…Loviisa pelasi kelpo viikonlopun ja tämäkö siitä nyt sitten halutaan muistaa. Taklaus oli ns. ” tien sulkeminen ” ja punainen siitä hyvinkin vahva tuomio. Classin kaveri heitti pari kuperkeikkaa ja jatkoi pelaamista. Videolta tilanne tarkistettuna kakkosen istunto olisi ollut paikallaan. Kokenut peluri osaa ajaa itsensä vastaaviin tilanteisiin.

    Lauantaisesta Tor-pelistä olisi ollut paljon enemmän kirjoitettavaa vaarallisten tilanteiden muodossa..Tor – Classic oli kahden toistaan arvostavan joukkueen rehti taisto, jonka C ansaitusti voitti.

  3. Aika kevyesti tuli tuomio. Rike oli selkeä vapari-2 min ei missään nimen 5 min arvoinen, mutta oli myös aikamoinen uimahyppy classicin pelaajalt.

  4. Jotenkin ei tullut yllätyksenä että kyseinen kaveri sai tän vuoden ekan punaisen kortin…

  5. Jep, ei yllättänyt lainkaan. Kaiken pelillisen taitonsa, jota löytyy rutkasti, on Savukoskella paha tapa ”sikailla” kentällä. Kovaa pelaaminen ei ole tätä.

  6. Savukosken ulosajo oli totaalinen ylilyönti tuomareilta. Savukoski ei juossut pelaajan juoksulinjalle vaan Classicin pelaaja juoksi suoraan päin paikallaan seissyttä Savukoskea, joka sulki juoksulinjaa laidasta. Parin komean kuperkeikan jälkeen jatkoi peliä täysin normaalisti. Savukoski käänsi kroppaansa kaverin juostua suoraan päin, jolloin polvi kääntyi sivulle, josta maksimissaan vitosen olisi voinut antaa, mielestäni kakkonen olisi ollut tässä tapauksessa riittävä. Tuomarit nöyristelivät Classicin nimivahvan ja taitavan pelaajiston edessä koko pelin. Savukoskella on ollut tapana heittää näitä ylilyöntejä peliurallaan, mutta kaveri on kunnostautunut tällä kaudella hurjasti pääkoppansa kanssa. Antakaa hyvät ihmiset nuorelle miehelle mahdollisuus riippumatta menneistä ylilyönneistä. Tätä ei voida Savukosken piikkiin ylilyönniksi laittaa, kaveri pelasi hyvällä asenteella koko viikonlopun! Tästä kaverista kuullaan vielä!

  7. katsomosta kirjoittajalle, eli sun mielestä taklata saa vaikka kuinka kovaa kuhan taklattava kohde ei loukkaannu vai???

  8. Edellisen viestin kirjoittajalle: kyllä, taklata saa mielestäni vaikka kuinka kovaa kunhan kyseessä on puhdas taklaus eli esim. olkapää-olkapää kontakti.

  9. no eilisessä taklauksessa taisi olla kyseessä vanhanliiton kunnon persetaklaus, joten kortti on siitä ihan paikallaan. aika ihmeellistä ruikuttamista (loviisalaisten suunnalta) selvästä rikkeestä, kun tässä ei nyt voi sanoa että tor olisi hävinnyt matsin sen jäähyn/kortin takia, classic otti kuitenkin 7 kakkosta että sillai… pelit voitetaan pelaamalla ei jäähyistä jälkikäteen ruikuttamalla…

  10. pjotr:lle: Ei tietenkään saa taklata, sehän lukee jo säännöissäkin. Olkapaa-olkaapää kontakti on asia erikseen, jos tuo kontakti tehdään puhtaasti. Savukoski ei tilanteessa taklannut Classikin pelaajaa, ei ajanut selkään eikä yrittänyt millään tavalla fyysisellä kontaktillaan satuttaa pelaajaa, vaan pelaaja itse juoksi Savukoskea päin ja tämän jälkeen varsin teatraalisesti jäi lattialle pyörimään. Classikin pelaaja loppuvaiheessa tosin ajoi Piippoa törkeästi kyynärpää edellä selkään ja sai tuosta 2 minuuttisen. Tuomareiden linjaa lähinnä ihmettelin. Pointti kommentissani oli siis, ettei Savukoski missään nimessä ansainnut suihkukommennusta, koska ei tilanteessa tuollaista rikettä tehnyt.

  11. ei kai täällä kukaan ole ruikuttanut matsin lopputuloksesta yhtään mitään, kaikki on koko ajan sitä mieltä että C voitti ansaitusti.

  12. Ja vielä lisätäkseni, etten mielestäni missään vaihessa syyllistynyt ”ruikuttamaan” siitä, että tuo rike olisi ollut pelin lopputulokseen vaikuttava tekijä, Classic oli selvästi taitavampi ja parempi. Kukaan tässä viestiketjussa/ Loviisan sivuilla ei ole ruikuttanut siitä, että tuohon olisi peli ratkennut eli kommenttisi Loviisalaisten ruikuttamisesta on täysin aiheeton ja tuulesta temmattu.