Kysely: Liigan pistejakosysteemi jakaa pelaajien mielipiteet

Suomen maajoukkueen ja Classicin puolustaja Mika Savolainen ei jakaisi voittajalle kahta pistettä enempää, mutt hän kannattaa silti rankkareita. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mika Savolainen
Suomen maajoukkueen ja Classicin puolustaja Mika Savolainen ei jakaisi voittajalle kahta pistettä enempää, mutta hän kannattaa silti rankkareita. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi teki miesten Salibandyliigan kapteeneille kyselyn liigan pistelaskujärjestelmästä. Kapteenien mielipiteet nykyisen kahden pisteen ja mahdollisen kolmen pisteen pistelaskun välillä jakautuivat, kuten myös mielipiteet mahdollisesta rangaistuslaukauskisasta jatkoajan jälkeen.

Keskustelu Pääkallo-bloggaaja Jani Hakkaraisen ehdottamasta kolmen pisteen pistelaskujärjestelmästä poiki niin paljon hyviä ja perusteltuja mielipiteitä, että Pääkallo.fi päätti teettää kapteeneille kyselyn aiheesta.

Keskustelussa pohdittiin, pitäisikö ottelussa olla jaossa nykyisen kahden pisteen sijaan kolme pistettä. Voitosta varsinaisella peliajalla saisi täyden potin ja mahdollisesta jatkoaika- tai rangaistuslaukauskisavoitosta joukkue saisi kaksi pistettä. Jatkoajalle selviämisestä tili karttuisi yhdellä pisteellä.

Neljästätoista liigakapteenista kuusi olisi kokonaan tämän uudistuksen kannalla. Viisi kapteenia ei muuttaisi mihinkään nykyistä systeemiä kahden pisteen voitosta ja jatkoaikahäviön pisteettömyydestä. Kolme kapteenia palkitsisi varsinaisen peliajan tasapelistä pisteellä, mutta eivät antaisi voitosta enempää kuin kaksi pistettä. Näistä kolmesta kapteenista kaksi ratkaisisi ottelun tasatilanteessa rankkareilla, yksi yrittäisi hakea ratkaisun vain 10 minuutin jatkoajalla, mutta ei missään nimessä rankkareilla.

Jatkoajan tasatilanteessa rankkareiden kannalla on kokonaisuudessaan kahdeksan kapteenia neljästätoista. Classicin kapteeni Mika Savolainen pitää voitosta jaettavia kahta pistettä riittävänä, mutta ehdottaa päälle rankkareita.

– Aihe on hyvä ja aiheuttanut meilläkin Classicissa paljon keskustelua. Tekisin niin, että voittajalle edelleen se kaksi pistettä, oli se varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai rankkareissa saavutettu voitto ja jatkoaika- tai rankkaritappiosta yksi piste, Savolainen ehdotti.

Kaksi kapteenia ehdotti myös varsinaisen kyselyn ulkopuolelta oma-aloitteisesti jatkoajan pidentämistä viidestä minuutista kymmeneen minuuttiin.

– Olen aina pitänyt enemmän pelaamalla ratkaistavista otteluista, joten jatkoajan pituus voisi olla vaikka 10 minuuttia ja sitten pilkut, jos ei ratkaisua tule, NST:n Vili Rahkonen näki.

Pääkallo.fi julkaisee tänään lisää kapteenien kommentteja. Lisää aiheesta alla olevista uutisista.