Kytöhonka odottaa perjantain tv-ottelusta vauhdikasta peliä

Nähdäänkö TPS-juhlaa perjantain TV-ottelussa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Nähdäänkö TPS-juhlaa perjantain TV-ottelussa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Perjantain tv-ottelussa kohtaavat Espoon Oilers ja TPS. Turkulaisten päävalmentaja Perttu Kytöhonka kertoo Pääkallon haastattelussa odottavansa illan näytöksestä vauhdikasta taistelua kahdelta saman profiilin joukkueelta.

Perttu, TPS:llä on kausi käynnistynyt tuloksellisesti hyvin, mutta viime ottelussa Josbaa vastaan tuli takapakkia. Tiedot Turusta kertoivat, että te hallitsitte kenttätapahtumia, mutta Josba iski hyvin vastaan ja viimeisteli hyvällä prosentilla. Näinkö se meni tiivistettynä?
– Noinhan se pääpiirteittäin meni. Osittain mukana oli vähän huonoa tuuriakin, mutta toisaalta kun olet tarpeeksi hyvä, tuurin merkitys vähenee. Josba puolusti tiiviisti, ei saatu riittävästi horjutettua heidän viisikkoaan. Ei oltu riittävän hyviä.

Oletko ollut tyytyväinen joukkueesi esityksiin neljän ensimmäisen ottelun jälkeen?
– Kyllä ja ei. Ollaan joka matsissa oltu pelilliseseti niskan päällä, mutta ehjää 60 minuuttista ei olla yhdessäkään vedetty. Kahdeksan pinnaa olisi ollut otettavissa omalla hyvällä pelillä. Ollaan silti todella paljon vuoden takaista aikaa edellä, se on selvä ja se on tietenkin positiivista. Nähdään, että työ ei ole valunut hukkaan.

Perjantaina TV-ottelussa vastassa Espoon Oilers. Millaista ottelua odotat? 
– Uskoisin, että hyvä valinta Neloselta. Aika saman profiilin joukkueita tällä kaudella kun Oilers menetti kokemusta. Molemmilla on muutama kokeneempi kaveri ja sitten omia junnuja isoissakin rooleissa. Kumpikin jengi haluaa hyökätä ja tehdä aloitteita. Varmasti viihdyttävä matsi tulossa.

Jos mietitään etukäteen ottelun asetelmia, niin olet julistanut vaatimattomasti haluavasi että TPS on liigan pallollisin joukkue. Kun Oilers tunnetaan kovaa painetta ylhäältä antavana joukkueena, niin voisi kuvitella, että TV-katsojille on luvassa vauhdikas ja viihdyttävä ottelu?
– Niin tarkennuksena, haluamme olla paras pallollinen joukkue. Kyllä, se on tavoitteenamme ja se ohjaa toimintaamme. Pallollisen pelin kehittämiseen käytetään tällä hetkellä valtaosa treeniajasta, on käytetty koko päävalmentajakauteni ajan. Rakentaminen on tässäkin hommassa vaikeampaa kuin rikkominen. Haluamme tuon pallollisuuden ympärille luoda tämän identiteettimme. Kaikki muu olisi oikeastaan hölmöä kun katsoo minkä profiilin pelaajia iso osa meidän junioreistakin on ja mille ajatukselle me olemme koko juniorisysteemimme rakentaneet. Minun näkemykseni mukaan kaikkien jengien pitäisi yrittää olla parhaita jossain. Sen ympärille sitten sitä identiteettiä. Sama pelaajilla – harva voi olla paras tai paras monessa jutussa, mutta jossain voi kaikki yrittää olla parhaita. On kyseessä sitten alivoimapelaaminen, maalinteko, kaksinkamppailut etc. Hyvä on erinomaisen pahin vihollinen. Ja kuten edellä, itse olen tätä peliä odottanut. Tulee varmasti tosi vauhdikas peli.

Heitä vielä loppuun veikkaajille pientä ”tipsiä” ottelun maalimäärästä. Tässä vaihtoehdot. A: 0-5, B: 5-10, C: 10-15, D: 15-20, E: 20-25, F: 25-30?
– Varmaan liikutaan tuolla C:n ja D:n välimaastossa.

2 comments

  1. Jos C:10-15 ja D:15-20, niin miten maalimäärä voi olla ”tuolla C:n ja D:n välimaastossa?

  2. Joutunee pimittämään tulosta ja katsomaan vasta uusinnan iltamyöhäsellä Pro2:lta. Tuohan näkyy ilmaiseksi kaapelissa tämän kuun!