Kytöhonka: ”Olemme eri joukkue viime vuoteen verrattuna”

TPS oli viime kaudella yhdestoista ja nyt kolmen kierroksen jälkeen ilman tappioita. Kuva: Mikko Hyvärinen

TPS
TPS oli viime kaudella yhdestoista. Kolmen kierroksen jälkeen se on tappioitta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan TPS on aloittanut kautensa hienosti kotitasapelillä liigan ennakkosuosikkeihin kuuluvaa Classicia vastaan ja kahdella vierasvoitolla. TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka kertoi kauden alla tavoitteesta olla sarjan paras pallollinen joukkue. Nyt hän näkee Palloseuran menneen oikeaan suuntaan.

– Olemme oikealla tiellä. Yhtään huippupeliä emme ole vielä pelanneet ja todella paljon löytyy parannettavaa, mutta kyllä me eri joukkue olemme nyt verrattuna siihen mitä olimme vuosi sitten, Kytöhonka näkee.

TPS:n ykkönen on ollut yksi liigan kuumimmista kentistä.

– Siihen nähden, että olemme saaneet toimimaan yhden kentällisen eli tuon meidän ykkösen (Riska-Kekkonen-Kailiala; A. Nurminen-Salminen), tulokset ovat olleet asiallisia. Muiltakin kentällisiltä on nähty väläyksiä, mutta liian epätasaista tekeminen on ollut. Meidän on tehtävä paljon töitä, jotta saadaan kaikki sylinterit pyörimään kuten pitää.

– Mutta, kyllä se tästä lähtee. Meillä on nyt todella hyvää käytännön esimerkkiä pelaamisesta treeneissä ykkösen myötä. Tärkeää on myös se, että tuo kentällinen toteuttaa meidän omaa juttua todella kurinalaisesti ja epäitsekkäästi. Näinhän se menee – kun joka jätkä pelaa jengille, myös niitä henkilökohtaisia onnistumisia tulee.

Sunnuntaina TPS saa vieraita Joensuusta, kun nuorentunut Josba saapuu Caribiaan.

– Josban tulokset (yksi voitto ja kaksi tappiota) eivät kerro koko totuutta, sillä kaveri on pelannut erittäin ennakkoluulottomasti ja haastanut jokaisen jengin. Meillekin tuttua ailahtelua pelin sisällä on nähty.