Lehti: Poriin rakenteilla uusi urheiluhalli

Porin liigajoukkueet ovat pelanneet tähän asti Porin Urheilutalolla. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Porin Urheilutalo
Porin liigajoukkueet ovat pelanneet tähän asti Porin Urheilutalolla. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Poriin on suunnitteilla uusi urheiluareena, kirjoittaa maanantaina ilmestynyt Uusi Pori. Hanketta puuhaa muun muassa SBS Porin taustoilta tunnettu pitkän linjan salibandymies Jouni Lehtimäki, joka toimii Rakennustoimisto Oy Länsiväylä Ab:n toimitusjohtajana. Olisiko 1400 katsojan urheiluareenalla tilaa myös salibandylle?

Halli on suunnitteilla Porin vanhan uimahallin lisäsiipeen. Erikoiseksi hankkeen tekee se, että samaan yhteyteen tulisi myös seitsemän yli 55-vuotiaille tarkoitettua asuintaloa. Lehtimäen mukaan urheiluhallin käytöstä on käyty useita epävirallisia neuvotteluja.

– Seurojen ja oman visioni mukaan hallista pitäisi saada yhden lippulaivaseuran kotihalli. Mikä seura sitten on ja mistä lajista puhutaan, sitä en voi vielä paljastaa. Kärkiseuroille on tulossa halliin omat edustuskoppinsa, Lehtimäki kertoo lehdelle.

Uuden Porin mukaan halliin rakennettaisiin 2-3 täysimittaista kenttää, jotka soveltuisivat sisäpalloilulajien käyttöön. Suunnitelmissa hallin pääkentälle olisi tulossa myös sisäpalloilulajeihin harvinaisia aitioita kentän ympärille.

Salibandyn osalta Porin lippulaiva on tällä hetkellä FBT Pori. Esimerkiksi sen käyttöön tilat kuulostaisivat varsin suurilta. Liigakauden kolme ensimmäistä otteluaan hävinneen joukkueen yleisökeskiarvo kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta on liigan matalin: 303.

Koko suunnitelma Uusi Pori -lehden sivuilla (s. 4-5)

6 comments

  1. Tämänhetkiset puitteet ovat muutaman lajin (salibandy, futsal, lentopallo) edustusjoukkueiden käyttöön riittävät, mutta toki junioreiden treenipaikkojen lisääminen on hyvä asia. Lisäksi uusi kotiluola houkuttelisi mahdollisesti lisää katsojia, sillä se mahdollistaisi (ja osin edellyttäisi) ottelutapahtuman kehittämisen uuden hallin hohtoa vastaavalle tasolle. Tällä hetkellä yleisömäärät ovat alhaiset, koska porilaista urheiluyleisöä ei kiinnosta otteluiden taso, vaan kotiivoitot. Pesäkarhut toiminee hyvänä esimerkkinä: 10 vuoden ajan naisten superpesiksen korkeimmat yleisömäärät, mutta normaalisti täyteen ahdetuilta lehtereiltä oli välieräsarjan kääntymisen jälkeen oikein vaivatonta löytää istumapaikka.

  2. Tosiaan mihin Porissa tarvitaan 1400 katsojan sisähallia? Jos tämän saa joku myytyä porin kaupungin päättäjille niin voi alkaa myymään pakastimia eskimoille. Tietysti jos rahoitus on 100% yksityistä niin antaa palaa vaan.

  3. Kaunis hanke, mutta ei taida vielä olla toteutuminen kirkossa kuulutettua? Satakunnan kansa uutisoi:

    http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194699487497/artikkeli/takapakkia+suunnitelmille+rakentaa+vanhan+uimahallin+ymparille+seniorilaakso.html

    http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194699700917/artikkeli/vanhan+uimahallin+purku+porissa+yksi+vaihtoehto.html

    Myös nimimerkiltä ”Porista” toivoisin vähän perusteluja esitetyille mielipiteille. Itse olen asioista paljon eri mieltä.

    Mielestäni nykyiset mahdollisuudet pelata, harjoitella ja harrastaa salibandyä Porissa ovat kaikkea muuta kuin riittävät.

    Ainoa oikeat puitteet (pelialusta, kentän mitat, katsomon koko, pukuhuoneet, oheispalvelut) täyttävä paikka on urheilutalo. Kaikki muuta paikat, jossa nykyisin salibandyä junioritasolla harjoitellaan ovat koulusaleja. Näissä saleissa ympärivuotinen, täysipainoinen harjoittelu ei ole mahdollista (koulujen lomat, yo-kirjoitukset, koulujen juhlat, jne.). Lisäksi pelialusta on koulusaleissa salibandylle ”vääränlainen” eli yleensä parketti.

    Myös Porin ”kaupalliset” palvelut eivät kenttiensä puolesta ole ehkä Friitalaa (ei ole Porissa :D) lukuunottamatta mitenkään varteenotettavia paikkoja salibandylle (liian pienet kaukalot).

    Futsalin ja koripallon pelaamisen mahdollisuuksiin en ota sen suuremmin kantaa.

    Yleisömääristä voi olla aika paljon samaa mieltä, liian pieniä ovat. Väitän kyllä, että salibandyleisö on kiinnostunut nimenomaan pelin tasosta eikä niinkään kotivoitoista. Tietysti aina on mukavampi voittaa kuin hävitä. Pesäpalloa ei kannata verrata salibandyyn. Lajeilla taitaa olla hyvin erilainen harrastaja- ja kannattajajoukko?

  4. Tällä hetkellä Porissa on ainoastaan kaksi täysimittaista salibandykenttää ja ainoastaan urheilutalossa on kunnon katsomot. Nykyisellä hallitilanteella FBT Porin kotipelejä ei voida televisioida koska hallin rakenne ei ole nykyaikainen televisiointiin. Lisäksi urheilutalo on jo täynnä 500 ihmisen katsojamäärällä. Ja joku väittää että hallitilanne on Porissa hyvä? Uudella hallilla on mahdollista kasvattaa toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Myös maajoukkuepelit tulevat ajankohtaiseksi. Jotakin hallitilanteelle on kaupungin pakko tehdä, sillä nykyisellään salibandy ei pysty kasvamaan Porissa olosuhteiden takia muista sisälajeista puhumattakaan.

  5. Porissa on tällä hetkellä 1 täysimittainen kenttä (porin urheilutalo). Todellakin kaupunkiin tarvitaan lisää tilaa niin salibandylle kuin muullekin sisäliikunnalle.. Se tuleeko tästä uimahalli projektista valmista.. Ns. Jää nähtäväksi. Ikävä kyllä kovin vakuuttavia ei ko. henkilön projektit ole aiemmen olleet..