Morottaja: ”Ymmärrän Karon päätöksen”

Jenni Morottajaa ei nähdä MM-kisoissa. Kuva: Jari Turunen

Jenni Morottajaa ei nähdä MM-kisoissa. Kuva: Jari Turunen

Suomen MM-kisajoukkueesta rannalle jäänyt Jenni Morottaja kertoo Pääkallo fi:n pyynnöstä, miksi hän ei pystynyt osallistumaan maajoukkueen kaikkiin tapahtumiin. Hän ei halua lähteä kuitenkaan  kritisoimaan päävalmentaja Kuussaarta, vaan ymmärtää päätökseen johtaneet syyt.

– Sairastuin viime Tikkurilan leirillä kovaan kuumeeseen, josta seurasi keuhkokuume. Seuraavat 10 päivää olin vahvalla antibioottikuurilla ja itse tein henkilökohtaisesti ison virheen, kun lähdin kolme päivää tämän jälkeen Lappeenrantaan liigajoukkueiden turnaukseen. Pelihalut olivat kovat ja omaa tyhmyyttäni kyseenalaistin ihmisten luottamuksen sairastumiseeni, Morottaja valottaa taustoja.

– Mitä edellisiin testileireihin tulee, niin ns. PIIP- ja Cooper-testejä en ole kyennyt tekemään TOS:in ja Tiezenin-oireryhmien takia. En kaipaa itseäni kohtaan minkäänlaista sääliä, koska ymmärrän että joukkueessa kuljetaan joukkueen mukana ja näin en ole aina pystynyt toimimaan. Kannan siis itse vastuun omista tekemisistäni ja tekemättä jättämisistä, Morottaja toteaa.

5 comments

  1. Kyllähän kaikkien pitäisi ymmärtää, että tämä on miljoonabisnestä ja kun pelaajille tämä on niin tuottoisaa, ei työ, terveys yms saa osallistumisia rajoittaa!

    Koskahan saadaan valmennukseen aiukuisia ihmisiä, joille oma ego ei ole se ykkösasia?

  2. Ikävä että tollaisten syiden takia selkeästi kyvykäs ja halukas pelaaja jätetään pihalle. Melkein sama kuin että flunssa tai nilkkavaiva väliaikasesti rajoittais treenausta niin samantien pihalle. Kuitenkin tasoerot on oman (huom) hyvin rajoittuneen tuntemukseni perusteella Suomessa naisissa ja maajoukkueessakin suuret… ja mitä oon nähny niin luulis käyttöä Jennille olevan 😉

  3. En halua arvostella tietämättä sen tarkemmin, mutta

    a) Rintakehän/yläraajojen oireyhtymät. Luulisi näiden vaikuttavan pelaamiseenkin jos esim. cooperin testiinkin?
    b) Jos nämä diagnosoidut(?) sairaudet on todellakin ainoa syy, nii luulisi valmentajankin keskustelun jälkeen ymmärtävän, että kyse ole fysiikkatestien välttelystä.

    Mikä tässä nyt mättää?

  4. Hyvä päätös Karolta. Tuskinpa on Karon ego tässä asiassa päällimäinen, jos hän ottaa tietoisen riskin ja jättää tällä hetkellä tilastollisesti hyvän pelaajan pois MM-kisaringistä. Sehän voi pahimmassa tilanteessa todella tarkoitta sitä, että oma henkilökohtainen menestyminen jää heikommalle, mutta tulevaisuudessa näitä päätöksiä kiitellään. Tarkoittanee käytännössä sitä, että haluaa katsoa pidemmälle ja olla yksi niistä, jonka päätökset ehkä vaikuttavat jopa liigajoukkueissa asti jatkossa.

    terv. Yks kateellinen valkku, joka toivoo, että itsekin kykenisi vastaaviin päätöksiin.

  5. Miksihän me Suomalaiset ollaan niin junttiakansaa, että joka lajissa pitää antaa tasoitusta muille mailmanhuipuille. Suurimpia mokia varmaan, kun Sari Multala hävisi HUOM. YHDESSÄ karsinta lähdössä.Ei OL-kisoihin. Eikä kukaa valitsioista ole ottanut vastuuta, että mokattiin. OL-kisojen jälkeen EM-ykkönen.Nyt herätys Jenni ei varmaan tee koko joukkueta, mutta ehdottomasti kisa kunnossa.