Näin olisi käynyt kolmen pisteen pistelaskusysteemillä

Viime kauden HaKi olisi voinut kammeta itsensä pois putoajan paikalta, jos jatkoaikatappiosta olisi saanut pisteen. Kuva: Mikko Hyvärinen

HaKi
Viime kauden HaKi olisi voinut kammeta itsensä pois putoajan paikalta yhden jatkoaikaottelunsa rankkareilla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Keskustelu Pääkallo-bloggaaja Jani Hakkaraisen ehdottamasta Salibandyliigan pistelaskusysteemin muuttamisesta käy kuumana. Hienointa on, että suurin osa osallistuu blogissa keskusteluun hyvin perustellen ja vieläpä omilla nimillään. Nyt Avokatsomo on koostanut viime ja toissa kauden sarjataulukot ehdotetulla pistelaskusysteemillä.

Hakkaraisen mielestä Salibandyliigassa tulisi ottaa käyttöön jääkiekon SM-liigasta ja Sveitsin salibandyliigasta tuttu pistelaskujärjestelmä, jossa ottelussa on aina jaossa kolme pistettä. Varsinaisella peliajalla ottelun voittanut saisi täyden potin ja jatkoaika- tai rangaistuslaukauskisavoitosta tulisi kaksi pistettä. Jatkoajalle selviämisestä tili karttuisi yhdellä pisteellä.

Avokatsomon koostamista taulukoista selviää, että mikäli viime kausina olisi pelattu kyseisellä pistelaskusysteemillä, niin etenkin toissa vuonna sarjataulukossa olisi nähty muutoksia. Kaudella 2009-2010 SPV ja Happee olisivat voineet syrjäyttää Kooveen pudotuspelien kotiedusta, ja Nokia ja TPS olisivat voineet uhata Oilersin paikkaa pudotuspeleissä. Putoamiskamppailussa ykkösdivariin lähtenyt NST olisi voinut jopa nousta pois suoran putoajan paikalta.

Viime kaudella 2010-2011 muutokset olisivat olleet vähäisempiä. AC HaKi olisi saattanut kammeta itsensä pois suoran putoajan paikalta karsinnoista sarjapaikkansa säilyttäneen FBT Porin kustannuksella. Lisäksi pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt TPS olisi taistellut selvemmin pudotuspelipaikasta.

Taulukot kokonaisuudessaan Avokatsomossa

14 comments

  1. Moi!
    HIFK-NAKU 7-6, kirjoittakaa nyt oikeista asioista, lopettakaa igi gornerit sun muut HIFK Kehiin. Soitto avainhenkilöille.Katsojia reilu 100 tänään pasilassa. Enemmän kuin SSV:peleissä. Salibandyareenan yliu tuhat kommenttia ei ooo turhia.

  2. ^ entisenä hifk salibandyn jäsenenä hävetti lukea tollanen teksti

  3. Valot sammu Nakulla..mahtaa jengiä joka dumas ifk:ta koko kesän,pikkasen syödä ja nipistää

  4. Naku taisi saada enemmän YV:tä kun IFK ja rankaisi niistä aika kovalla prossalla. Ihan hyvää dumausta ainakin omasta näkökulmasta. IFK pelasi hyvin ja näytti olevan jalalla parempia. Jutila teki odotettuun tapaan taas hällejä ja tuolla makkosella taisi olla 1+4? Varmaan enemmänkin olisi voinunt tulla. Paavolalta aika maaginen nouso jatko-ajalla, jolle kuuluu iso kunnia maalista.

    Meno näytti jo siltä, että kakkosessa voi nykyinen IFK hyvinkin pärjätä! Oliko tuolla uusi valmentajakin mukana?

  5. HIFK, yksi divari- ja liigahistorian häpeäpilkuista vetää jossakin rautaliigassa… Siitäkö pitäis kirjoittaa HUIPPUSALIBANDYYN keskittyvässä mediassa?

  6. Kyllä, koska se herättää tunteita, toisin kuin harmaa marraskuinen M-Team-Nokian KRP-ottelu rusalla (kaikella kunnioituksella molempia joukkueita kohtaan)

    Toki keskittyminen pitää olla liigassa, mutta en usko, että edes MM-kulta sai samaa keskustelua kuin HIFK:n paluu sai nyt kesällä. Häpeäpilkkumielipiteet lisäävät vain maustetta tähän, joten kiitos siitä!

  7. saatiinhan uusi hifk palsta. ottakaa nyt sivujen haltijat neuvosta vaari. Keskustelua varmaan riittää. Jes!

  8. Oliko Nakulla Ahola kehissä? Kun ei tuo liveseuranta näköjään toimi Hifk:n kotipeleissä?

    ps. HIFK:n GM! Mokkuloita saa aika helpolla ja ei se järjestelmä niin hirveän hankala ole..

  9. Järjestelmä tökkii jäähyjen määrässä, ei sinne mahottomasti voi syöttää niitä. Tai olla jollain tulosveto vetämässä.

  10. ei ollut igiksenkään päivä..jalka painoi jo ekan vaihdon jälkeen..

  11. Ei taida toimitus uskaltaa haastatella ifk:n jamppoja..on pelko,et kaikki haukkumiset ja kirjoitukset heittää härän..